X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gas uit Rusland? Als het even kan niet!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 09-01-2009
Auteur: Beanbag
Nadat eerst de OPEC steeds weer haar macht benut, die het hebben van olie ze geeft, zien we nu dat Rusland zijn bevoorrechte positie a;s gasleverancier weer uitbuit.

Alhoewel de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken en latere secretaris-generaal van de NAVO, Luns, het Nederlandse gas misbruikte om bijvoorbeeld te voorkomen dat de communisten in de Italiaanse regering kwamen, heeft men het bezit van dat gas niet als chantagemiddel gebruikt.
Ondanks de capriolen van mensen als Luns heeft Nederland zijn gasvoorraad nooit misbruikt, vanuit een bevoorrechte positie, om de prijs op te drijven of landen te dwingen openstaande rekeningen te betalen. Dezer dagen zien we dat Rusland dat alweer flikt en de gaskraan dicht draait om de OekraÔne onder druk te zetten om te betalen. Dit heeft trouwens meer te maken met machtsvertoon dan met geld. Het in verhouding kleine bedrag dat de OekraÔne nog aan rekeningen heeft open staan rechtvaardigt niet zo'n drastische maatregel. Rusland wil de EU-landen, met name het vroegere Oostblok, tonen hoe machtig het is. Dat men dit doet, weer doet, als het Noordpoolachtig vriest, heeft met dit machtsvertoon te maken.Even wakker schudden, die handel, zal Poetin wel geroepen hebben.
Hoe het ook zij, de maatregel heeft grote gevolgen. Op de eerste plaats moeten mensen, die toch al arm zijn, dankzij datzelfde Rusland, dat hen 50 jaar heeft onderdrukt en uitgebuit, nog meer voor gas gaan betalen. Op de tweede plaats hebben ook andere EU-landen problemen met de energievoorziening. Op de derde plaats moeten er nu twee nieuwe pijpleidingen worden gebouwd, wat weer vele miljarden kost. Op de vierde plaats kapt men in RoemeniŽ en zo nu de bomen, want er moet wel gestookt worden. Ga maar door. Is het niet de een of andere schertsfiguur, zoals de Venezulaan Chavez, die omdat men olie heeft denkt alles te mogen, of de oorlog in het Midden Oosten, die voor stijgende prijzen zorgt, dan is het Rusland, dat voor verstoring zorgt.
Feit is dat wij te afhankelijk zijn van instabiele regimes, die zichzelf een rol toedichten, die ze, gezien de manier waarop ze omgaan met hun bevolking niet verdienen. Dat geldt ook voor de OPEC -landen.

Obama zegt duurzame energie te willen bevorderen. Nederland wacht, zoals gewoonlijk, weer, af tot het -weer- te laat is.
Misschien een suggestie, die veel goeds kan opleveren. Ijsland heeft grote economische problemen en veel, heel veel, schulden. Ze hebben echter ook veel, heel veel, mogelijkheden tot opwekking van duurzame - en verantwoorde energie.
Als Bos nou eens met Ijsland praat en dat miljardje voor Icesave omruilt voor een duurzaam energie samenwerkingsproject, waardoor wij over een paar jaar via Ijsland de energie van de toekomst krijgen. Door samen te werken delen de Ijslanders zelf ook in deze positieve investering.
Rusland kan dan zijn gas gebruiken om de eigen bevolking warmte te bieden tijdens de barre winters in plaats van wat er nu gebeurt: het volk lijdt kou en de EU krijgt gas tegen een hoge prijs, zodat een kleine kliek nog veel rijker wordt.
Breek de macht door slim te investeren.
Overigens kun je dat zelf ook al doen. Er is een bedrijf in ons land dat groene electriciteit en groen gas biedt. Informeer daar eens en sluit je aan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl