X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geesten en Bovennatuurlijke verschijnselen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Joey Joey Auteur op infoyo sinds
11 Januari 2010


Bekijk het profiel van Joey
Datum: 24-03-2010
Auteur: Joey
Iedereen kent ze wel, spookverhalen. Leuk idee voor films of spannende verhaaltjes..Maar.. Wat als sommige van die verhalen een kern van waarheid bevatten. Wat als geesten echt bestaan.†Films kun je†stopzetten als het even teveel wordt en†verhalen kunnen totaal verzonnen worden.†Toch zijn er plekken op deze wereld die†je†kippenvel kunnen bezorgen. In dit artikel nemen we een kijkje in deze bizarre wereld van het bovennatuurlijke. We gaan langs de 10 meest angstaanjagende plekken op deze aarde en verdiepen ons in de wereld, tussen leven en dood.

Angstzweet

"Ik werd wakker van een klap". Tenminste, dat dacht ik. Eenmaal rechtop zittend in mijn bed, hoorde ik het. Het was een stem. Donker, duister, kwaadaardig. Ik begaf mijzelf richting de donkere gang, waar ik het licht probeerde aan te drukken zodat ik kon zien wie of wat mij weglokte van mijn bed. Toen ik het licht aan wilde zetten, stond hij daar. De donkere schim die mij al nachten lang lastig viel. Bloed sijpelde langs zijn wangen, een boze blik keek dwars door mij heen en langzaam begaf hij zich mijn richting in. Zijn armen vooruit gestrekt, klaar om mij naar het 'Rijk der Doden' te begleiden. En ik, ik stond daar maar, verstijfd van angst en kon geen kant meer op.


Het is je stereotype spookverhaal regelrecht uit weer een nieuwe horrorfilm. Maar als sinds mensen kunnen lopen, lezen en schrijven, zijn wij geÔnterreseerd in het hiernamaals. Wat wacht op ons aan de gene-zijde? Hemel? Hel, misschien!
Of bestaat er dan toch zoiets als geesten en dwalende zielen. Na veel verhalen en legendes bestuurdeert te hebben, heb ik een lijst samengesteld van mijn top 10 meest enge plekken ter wereld. Wat speelt zich af op zulke plekken, dat mensen deze zogenaamde 'hotspots' liever vermijden dan bezoeken.

Geesten worden al jaren waargenomen, en sinds de uitvinding van de foto camera ook vastgelegd. Diverse internetsites gaan over dit onderwerp en op diverse sites vindt je ook de meest bizarre foto's of video's ooit gemaakt over dit onderwerp. De wetenschap erkent nog ontkent het bestaan van geesten. Volgens hun is er weinig of zelfs geen bewijs dat geesten ook maar bestaan en is het onderdeel van de menselijke psyche. Het waarnemen van geesten of bovennatuurlijke verschijnselen zit in onze kop, niet in een enge plek of een oud huis.
Maar dan toch, heb ik persoonlijk meer vragen als antwoorden op al die boeken, films gebaseerd op ware gebeurtenissen, documentaires en internetpagina's die over dit soort vage praktijken gaan.
Angstzweet rolt over mijn rug als ik de boeken in duik en verhalen lees over een echt bestaand huis dat jaar in jaar uit, mensen die er kwamen wonen, wegjaagde. Het is een bizarre wereld. Verdiep mij er graag in en wil je daarom meenemen naar een top 10 van meest enge plekken op deze aarde.

De Top 10

10.  Changi Beach, Singapore

Op dit stuk strand werden tijdens de 'Sook Ching Operatie' duizenden chinezen vermoord en begraven op verdenking dat vele anti-Japans waren. Tot vandaag de dag worden er onverklaarbare schreeuwen gehoord. Huilende mannen, en hebben vele al oog in oog gestaan met diverse geesten die, totaal in bloed bedekt waren.

09.  Bhangarh Fort, India

Dit fort is vervloekt volgens de legende. Zwarte magie heeft er voor gezorgd dat elke ziel die hier komt te overlijden tot in het einde der tijd hier zal blijven. Bezoekers melden diverse aanvaringen met het bovennatuurlijke. Het schijnt zo te zijn dat het fort in de nacht gesloten is omdat een ieder die zich 's nachts op dit terrein zich begeeft, niet meer teruggezien wordt. De regering heeft daarom een bord laten instaleren waarop vermeldt staat dat het ten strengste verboden is je     's nachts op dit terrein te begeven.

08.  Berkeley Square, Engeland

Op dit moment het meest gevreesde huis in Engeland, waar vroeger een klein meisje vermoord schijnt te zijn. Ook probeerde een jonge vrouw dit huis te ontvluchten wegens haar sadistische oom. Ze viel uit een raam en overleed.
Tegenwoordig een boekenwinkel. De werknemers mogen niet naar boven, dat is de plek waar de meest enge geluiden en schimmen worden waargenomen.

07.  Dominican Hill, Filipijnen

Geestverschijningen, objecten die uit het niets zichzelf verplaatsen, huilende stemmen zijn enkele waarnemingen van mensen die een nacht hier gebleven zijn. In oorlogstijd kwamen veel mensen hier vroegtijdig aan hun einde. Veel zouden volgens legende geen rust kunnen genieten en dwalen daarom rond, op de plek waar zij in hun leven te vroeg stierven.

06.  Borley Rectory, Engeland

Dit landhuis bestaat helaas niet meer, het enige wat rest is het kerkje verderop het landgoed. Het huis is in vlammen opgegaan in de jaren 80. Oorzaak onbekend. Foto's van geesten en onverklaarbare schimmen en zelfs monniken staan op diverse internetsites. Dit was tot de jaren 90 het meest enge huis in Engeland.

05.  Alcatraz Island, Amerika

Een beruchte gevangenis waar zelfs Al Capone nog in opgesloten zat. Ontsnappen was onmogelijk. De erbarmelijke omstandigheden hebben geleid tot de dood van vele gevangenen. Tegenwoordig een museum waar je per boot naartoe kan, melden veel bezoekers onverklaarbare voetstappen en geschreeuw. Celdeuren die spontaan dichtslaan en muziek, gespeeld toen de gevangenis nog operationeel was. Er worden ook geesten tours gehouden, wie durft?

04.  Bobby Mackey's Music World, Amerika

Dit leuk en gezellig muziekcafe langs de snelweg heeft de reputatie van een van de meest enge plekken in Amerika.
Geesten worden vaak gezien en vastgelegd op camera. Glazen die kapotgegooid worden, stoelen die in het rond vliegen. Met recht een van de meest beruchte plekken in Amerika. Leuk live optreden van een band zien of live geesten voorbij zien schieten, het is mogelijk in, wat veel Amerikanen noemen, de 'Poort naar de Hel'.

03.  Eastern State Penitentairy, Amerika

In Philadelphia staat een joekel van een gebouw in vervallen staat. Ooit een van de eerste massa-gevangenissen van Amerika, is het nu niets minder dan een gigantisch gebouw op punt van instorten. Meerdere spookjagers hebben in deze voormalige gevangenis, geesten op camera vastgelegd. Bedreiging werden gehoord op casette afkomstig van de stemmen van overledenen. Deuren slaan dicht, martelpraktijken worden gehoord in de enorme gangen van het gebouw. Al Capone, die hier ziek werd en uiteindelijk buiten deze muren overleed, werd gek toen hij hier vastzat. Hij schreeuwde volgens medegevangen 's nachts vanwege een geest die zijn cel bijna elke nacht bezocht.

02.  Gettysburg, Amerika

De grootste veldslag van de Burgeroorlog werd hier uitgevoerd. Veel jonge mannen kwamen op tragische wijze hier aan hun einde. Bezoekers van Gettysburg filmde diverse malen een overklaarbare mist in de vorm van mensen, lopend door de bossen rond de velden van Gettysburg. Huizen in de omgeving staan bekend om spookachtige taferelen in de late uurtjes. Van geweerschoten tot paniekerige huilbuien, worden op de velden van Gettysburg tot de dag vandaag nog gehoord.

01.  Waverly Hills Sanatorium, Amerika

Met recht op nummer 1 in deze lijst staat Waverly Hills Sanatorium. Een voormalig ziekenhuis ter bestrijding van TBC.
Gesloten in de jaren 60, vonden voor die tijd ruim 63.000 mensen hier de dood. Het 3,5 etage hoge gebouw verkeerd in vervallen staat en wordt het engste gebouw op de planeet genoemd. Schaduwen die door de donkere gangen lopen, stemmen op bandopnames, bewegende objecten, in het rond vliegend puin. Dit gebouw heeft alles. Er worden tours gehouden, 's nachts, waarbij elke nacht wel weer wat nieuws ontdekt wordt. Het meest bizarre, heftigste en engste gebouw ter wereld, Waverly Hills Sanatorium.


Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-03-26
( 0 )

Het idee dat er iemand in je huis woont die alles ziet en dan met name hoe je onder de douche staat, je pyjama aantrekt of kijkt terwijl je op de wc zit. Br geeft mij de kriebels. Jou ook?
Sake adema, 2010-04-01
( -1 )

Als machinist op het nederlandse spoornet weet ik dat er langs het spoor veel doden zijn gevallen, meest door zelfdoding. Door vrij intensief studie in deze materie blijkt dat zielen mogelijk achter kunnen blijven welke "vast-zitten" hier op aarde. Zijn er lui met enige kennis of ervaring in deze materie?
Annet, 2010-08-07
( +4 )

Hoi hoi. is er iemand die weet wat het betekend, dat je een overleden familie ziet en ze huilt heel hard.???????

dit gaat om mijn oma, zij heeft nog nooit gehuild, nu heeft mijn tante haar gezien in een (droom) en mijn oma was erg hard aan het huilen, maar zei helemaal niks. mijn tante is hier erg van geschrokken.

hoop op reactie via mail.

groet annet
Joey, 2010-08-08
( 0 )

Annet, stuur mij een e/mail of een berichtje via infoyo met de problemen en evaringen en ik stuur je een e/mail terug
Frank flippo, 2010-10-25
( 0 )

Voor meer informatie over spookverschijnselen en reacties van parapsychologen en paragnosten hierop, lees mijn artikel:
http://zilvervis.wordpress.com/2010/10/12/spoken/
Harriej, 2010-10-30
( +2 )

Ik heb me op mn oude adres bedreigd gevoeld,als ik in bed lag,begon t..plots verscheen er een man met een cape en een oude hoed op,in de hoek van de slaapkamer,ben er erg erg erg bang van geweest,heb er toen een foto van gemaakt,en t was voor mij duidelijk een persoon die iets van me wilde,maar wat???
nu verhuisd voel ik geregeld druk in mn linkeroor,en wat is er als je t plots een koude plek voeld,en t daar ook niet warm KUNT krijgen!!wat betekend dat,hopelijk is hij niet mee verhuisd,heb m nog niet gezien gelukkig,hoop m nooit meer te zien!!!
Minthe, 2011-01-18
( 0 )

Annet mischien is het wel omdat ze jullie mist ebn dat het zow pijn doet dat ze het moet laten weten en mischien was je tante de genen waar ze het tegen moest zeggen
als je nog meer wilt wten ik doe oplijding voor dit soort dingen ik kan ook gidsen zien je bescherm engel en overleden dierbaren als je het echt wilt dan kan ik ze zien !!
mail me maar

mijn nieuwe email is di=om maar het is mijn lieven poes is dood en ze speeld altijkd als ik haar zie in mijn dromen
punkypoes@hotmail.comgroetjes minthe(ik jheb met paranormaalen kinderen meegedaan)
Gite, 2011-03-19
( +1 )

Halo.
ik lag vanacht te slapen en opeens hoorde ik een harde knal dus ik werd wakker en keek op. mijn nachtkastje die naast mijn bed staat lag op de grond met de 2 plankjes eruit. en mijn nachtlamp die er op stond lag er ook af + nagellak en creme. overal lagen mijn kleren en ik kan me herinneren dat ik in me slaap heb gepraat.
ik ben zo enorm bang..
is er asjeblieft iemand die mijn kan helpen.
ik ben nog maar zo jong
nog maar 14 hebi k dan iets verkeerds gedaan....

e-mail is gitte_love@hotmail.com

hoop voor een snelle reactie van iemand
en als je iets te zeggen hebt moet je mailen want ik sla deze site niet op !!!!!!

mvg,
Gitte
Nice9362, 2012-01-18
( -1 )

Eigelijk al ik wel een keer achter elkaar naar al die plekken willen (bij 10 beginnen en bij 1 eindign)
wie zou er danme wille
Appeltaart7, 2012-02-16
( 0 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Appeltaart7, 2012-02-16
( 0 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Appeltaart7, 2012-02-16
( 0 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Appeltaart7, 2012-02-16
( +2 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Appeltaart7, 2012-02-16
( 0 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Appeltaart7, 2012-02-16
( -2 )

Ik weet niet wat het is....
elke nacht wordt ik wakker door een vage schim die voor mijn bed staat.....
als ik dan het licht aan knip is ie weg en als ik hem weer uit doe dan staat hij er weer.
wie weet wat ik moet doen?
Greetz Appeltaart7
Ikkuh, 2012-07-08
( 0 )

Ja ben er ook wel enorm gevoelig voor toen ik ondekte dat ik op mijn tatcreen telefoon met spraak opname functie heel veel mooie e.v.p opnamens kon maken stelde vragen en kreeg vdan meestal binnen enkele sec. antwoord terug. het gekke is zolang opname functie loopt en jij vragen stelt jij niks hoort aleen bij t stoppen -opslaan van opname het terug beluisteren daar was alles duidelijk hoorbaar . voorbeeld vragen en antwoorden daarop volgden. vraag. waneer komt er een financiele meevaller antw. 3.5 sec. binnenkort vraag wat staat me nog allemaal te wachten antw. vrouwen stem ik zeg helemaal niets. vraag 3. wat vinden jullie nou van deze reading antw. ik vind t maar vaag ,kom maar hier is je kinderen !! laatse vraag voor hun waarom word het contact de laatste tijd zo bemoeielijk antw. mannen stem ik denk wel continu 2e mannen stem geluk is maar voor even auw doet t leven mijn laatse zegje bedank voor t antw. en tot de volgende keer . antw. geen dank .
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl