X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Burj Al Arab, een 7 sterren hotel in Dubai

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van wilmavanhoesel wilmavanhoesel Auteur op infoyo sinds
28 Juni 2009


Bekijk het profiel van wilmavanhoesel
Datum: 30-06-2009
Het Burj Al Arab is fenomenaal en iedereen die wat voorstelt, zoals ze dat noemen, wil hier gezien worden. Als je dan toch in Dubai bent, is het een uitgelezen kans om hier een High Tea te gebruiken en van het prachtige uitzicht te genieten!

High Tea

Ik ging zo op in mijn boek dat ik verschrikt de tijd zag op mijn horloge. Ik was aan de late kant. Ik moest nog douchen en zorgen dat ik er onberispelijk uit zou zien voor mijn middag thee ahum.

Haren opgestoken, met een zwart-wit jurkje aan op hoge hakjes en bijpassend tasje en met een zijden sjaal afgezet met kraaltjes, trippelde ik in een wolk van parfum het Burj Al Arab binnen.

Allemaggies zeg, wat een kouwe kak. De rijkdom drooop van de mensen af en zij waren, zeker de Arabieren, niet te bang het te laten zien. Arabieren zijn van mening dat als je rijk bent het ook moet laten zien.

Ik was veel te vroeg, de bus die me naar de laatste stop zou brengen heeft vaste tijden, dus ik had mijn leesboek meegenomen zodat ik de tijd kon doorkomen. 
In de gigantische lobby gezeten keek ik eens om heen. Er zijn twee roltrappen naar de eerste verdieping en de wanden naast de roltrappen zijn grote aquariums met de meest kleurrijke vissen erin. Een kolosale waterpartij beneemt het midden van de lobby en geeft een watershow ten beste.

Dit hotel dat een miljard! dollar heeft gekost geeft de wansmaak van de Arabieren waar. Alles moet goud zijn dat er blinkt, monstreuse kleden met drukke patronen op de grond en blinkend marmer en blinkende goud accenten overal.
Ik was niet echt onder de indruk. Wat wl gezegd mag worden, het is groot, heel groot.

Ik zat op mijn gemakkie mijn boek te lezen toen een man even later toestemming vroeg om te komen zitten. Na een paar minuten zei hij dat hij ook het boek heeft gelezen waarin ik verdiept was. Ja, ja dat zal wel zuchtte ik inwendig. Maar goh hij vertelde passages die hem hadden aangegrepen en waarachtig, Hij had werkelijk het boek gelezen. ( over een vrouw die in de martelcellen van Irak heeft gezeten, een waargebeurd verhaal)

Ken ik jou ergens van? was even later zijn vraag. Je komt me zo bekend voor. Nou ja zeg, dat is wel de alleroudste pickup line er bestaat.
Nee, ik weet zeker van niet antwoordde ik en stak mijn neus weer in het boek. Hij volhardde. Ben jij pas op tv geweest? ( nee makker, ik heb er wel voor gelegen gisteren in bed) Nee, ook dat niet antwoordde ik weer. Ik pakte mijn boek weer op. Zou hij de hint nog niet begrijpen.
Waar kom je dan vandaan? zei mijn ondervrager. Hij had zelf al aangekondigd dat hij uit Jordanie kwam.
From Holland was mijn antwoord vanuit mijn boek.
I`m sure you`re somebody.( ik weet zeker dat je iemand bent, bedoelend een VIP)
I besloot hem het zwijgen op te leggen, dit werd te flauw, ik legde mijn wijsvinger op mijn mond en Ssssste de man.
Ohhh i`m so sorry, je wilt natuurlijk geen aandacht trekken ( keeping a low profile).I begrijp het.(I get it!)
Hij verontschuldige zich en verexcuseerde dat hij mij gestoord had.

Ja, dat klopt zot! daarom zit ik hier in de lobby bij de ingang van het hotel in mijn katoenen incognito jurk. Wat een slijmbal!

Eenmaal boven op de 27 ste etage kon de High Tea beginnen. High was het, ik zat pal naast de raam en kon de hele baai overkijken, nou ja, de hele, het was zo ontzettend heiig van de vochtigheid dat ik niet heel ver kon zien maar ook schuin naar beneden van adembenemend genoeg. Ik besloot lekker tegendraads te zijn, en bestelde een cappucinno voor mijn High Tea hapjes. Even later kwamen ze een servet over mijn schoot draperen, wat in mijn geval geen overbodige luxe is, en daarna werd de toren op mijn glanzende tafeltje neergezet. 4 hoog was de toren in dezelfde vorm gemaakt als de vorm van het hotel.

Bovenop, de sandwiches, van verschillende broodsoorten,
dan, de vishapjes,
De koek etage met wortelkoek en Arabische koek.
En last but not least, de snoep en petitfour schaal onderaan.

Ik besloot maar vanaf bovenaan te beginnen en mijn weg naar beneden door te werken.
Phhh, dat viel nog niet mee. De toren was makkelijk voor twee personen genoeg geweest en daarnaast kwamen op een aparte schaal ook nog warme scones met weer op een apart schaaltje 4 verschillende zoetigheden voor op de scones.
Op de tweede laag aangekomen vond ik eigenlijk dat ik beter van onderaf kon gaan eten, want daar lag het meeste lekkere.

Na een paar petit fourtjes ( het waren maar kleintjes hoor) kwam ik er eentje tegen met iets er bovenop waarvan ik wel eens gehoord had, maar nog nog gezien laat staan gegeten had.Een ieniemini stukje bladgoud! Echt bladgoud! Wow, dacht ik als nuchtere Nederlandese terwijl ik het lekkers in mijn mond propte, dat wordt een kostbaar poepie.


Ik heb het er anderhalf uur volgehouden. Het was me toch tegengevallen. De high tea in mijn eigen hotel is zelfs nog beter.

Terwijl ik stond te wachten op de taxi die ik gevraagd had was achter me in de lobby een watersymphonie aan de gang.

Ik vind het echt leuk om me op te tutten zo nu en dan. Maar dit is een schijnwereld, zo ondoorzichtig en nep, zo klatergoud en vol bravour, dit staat veel te ver weg van wat ik de chte wereld noem. 

Ohhh, gelukkig ben ik niet gestruikeld, heb geen vervelende ongelukjes gehad dan behalve dat ik mijn mes liet vallen, maar dat overkomt me wel vaker.

Een ervaring rijker, maar een tweede keer hoeft niet meer voor mij.


Reacties op dit artikel
Anoniem, 2009-07-12
( +2 )

Jaloers kreng.
Remy, 2011-01-25
( 0 )

Ga op 6 maart cruise ondernemen met als hoofddoel de Burj Al Arab...
Leuk je ervaringen gelezen te hebben.
Dennis, 2012-05-27
( -1 )

Anonie, 2012-10-29
( +2 )

89050u g89xc
Lul, 2012-10-29
( +2 )

Jyr luyihydtyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Sjakieeee, 2012-10-29
( +2 )

Ik vontm hed bgeennn sefen steren wwaart
-kakkkkaaaakkkkk, 2012-10-29
( +2 )


m
Im kut and i know it, 2012-10-29
( +2 )

Fucking helllllllllllllllllllllllllllllll
Peter, 2012-10-30
( +2 )

Ziet er heel leuk uit voor een vakantie naar een mooi hotel in dubai
Mr. kan nie splln, 2012-10-30
( 0 )

Ws luek heotel
Homo, 2012-10-30
( 0 )

voor je
Dirk jan klaas, 2012-10-30
( +2 )

Het was een super hotel wel een beetje duur. voor mij als straatmaker iets te netjes en ja ik heb de loterij gewonnen
Jonny, 2012-10-31
( +2 )

haha
Poeplul, 2012-11-01
( +2 )

mooie smily
Raar, 2012-11-02
( +2 )

hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaahaahhhaaaaa
Kutter, 2012-11-02
( +2 )

sukkel is back
Luchje eau de riool, 2012-11-02
( -2 )

+
Hulp, 2012-11-05
( +2 )

@@@ zal wel en de kleren passen jou niet oja en het kan toch geen 7 sterren waard zijn als ze geen prive bubbelbad en een ober die 7 sterren is? anders zou het nu wel een heel ander hotel zijn geweest. verder leuk hotelletje voor zwervers
Poep, 2012-11-05
( +2 )

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl