X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kamelen, kajakken en andere vakantiepret

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van wilmavanhoesel wilmavanhoesel Auteur op infoyo sinds
28 Juni 2009


Bekijk het profiel van wilmavanhoesel
Datum: 29-06-2009
Het is heerlijk om tijdens je vakantie afwisseling in je dagen aan te brengen. Heerlijk de ene dag sportieve activiteiten en de volende dag een excursie. De variatie is lekker om je excursies te verwerken en weer lekker te ontspannen voordat het volgend avontuur op de loer ligt

Kamelen, kajakken en andere watersporten


Vandaag druk, druk, druk

Na het ontbijt ben ik eerst naar buiten gegaan en een stuk over het gigantische terrein gelopen. Als je de poort van het complex hier binnenkomt en langs de oprijlaan richting ingang van het hotel gaat, wat overigens een heel lang stuk is, kom je de grootste pauwen tegen die je ooit hebt gezien. Het zijn er zoveel dat je de tel kwijt raakt en bovendien zit het gevaar erin dat je dubbel telt omdat de krengen door elkaar blijven lopen. 
Al van veraf hoor je ze schreeuwen, maar helaas heb ik geen idee wat ze zeggen want ik schreeuw geen Arabisch. Verder op mijn onderzoekingstocht kwam ik langs de ingang van de golfbaan waar de golfkarretjes zoemend het golfterrein oprijden. Ik sloeg een andere richting in naar de Captain`s lodge, waar je kunt poolen en tafeltennisen, wat marine/bootkleding kunt kopen en nieuwe golfspullen. Er is een groot restaurant aanwezig en de natuurlijk de onvermijdelijke bar. Ik kon rechtdoor de ingang aan de achterkant doorlopen naar de kant van de haven van het hotel. Boten uit allerlei windstreken liggen aangemeerd. Maar aan de vlaggen te zien kwam het merendeel uit Dubai zelf.

Iedere dag kun je om twee uur een ritje met een golfkarretje over het gehele complex krijgen en ik nam me voor dat vandaag te gaan doen. Bij dit extreem hete weer kun je eigenlijk overdag niet langer dan hooguit een half uurtje buiten lopen zonder dat je bekaf wordt en heel heel dorstig wordt.

Na een paar Kodak momenten ging ik maar weer richting mijn kamer om me om te kleden voor het strand.
Ineens herinnerde ik me dat ik aan allerlei gratis activiteiten mag deelnemen en terug op de kamer klom ik in de telefoon om een boeking te maken voor een kajak.
Yes, mem wie will meek sjoor det joor kajak is reddie for joe.
De cabanaboy van de Captains Hut reikte me een zwemvest aan en liep naar de kajak. Ummm, kajak? Het was meer een fel gele plastic banaan. Grapje toch zeker nee helaas, en dus klom Wilhelmina erin en was het –Gaan met die Banaan-
Ik heb wel eens eerder in een kano gezeten, en dat was één van de weinige keren in mijn leven dat iemand me heeft horen vloeken. Het onding deed van alles in elke richting behalve dat wat ik wilde. Ik draaide rondjes, ging achteruit, sloeg om, had moeite er weer in te klimmen, bah bah #$&@#*&! ( niet voor gevoelige oortje herhaalbaar)

Wonder boven wonder, had ik de kajak direct onder controle, en als een pro peddelde ik alsof ik nog nooit anders gedaan had. Mijn banaan schoot met een vaartje door het water als een cognac door een verkouden keeltje. Glad en soepel.
Ik had meteen de juiste slag te pakken en in een ommezien was ik al een fiks stuk van het strand vandaan. Ik was zo tevreden met mezelf dat ik hardop heb zitten zingen. Luidkeels van alles wat in me opkwam, ik was toch ver genoeg en niet meer binnen oorbereik.

Even kwam het in me op om richting palmeiland te gaan, maar omdat ik niet zeker wist of dat wel mocht, vaarroute, ben ik maar paralel van het strand gaan varen.
Ik had zeker een half uur ge(ka)jakkerd toen ik moe begon te worden en besloot de banaan weer terug te brengen naar zijn stal. Was dat even een misrekening van mijn kant. Ik moest nu tegen de wind in en in mijn overenthousiasme had ik daar nog niet bij stil gestaan. Nu wel, stil staan, stil.. oh nee er komt beweging in, maar het was achteruit! 
Hey, badmeester, waar zit de rem en de eerste versnelling op dit ding? @#$@#(*? Bananasplit geval!
Het kostte veel moeite maar ik heb het gehaald. Ik wist alleen niet wat het hardste gloeide, mijn hoofd of mijn armspieren.

Op het strand heb ik liggen bijkomen en ben ik mijn boek verzonken geraakt, zoo diep dat ik vergeten was op tijd naar binnen te gaan voor de rondrit. Ach, kan nog altijd..

Voor vanmiddag, na de Haai Tie, ga ik kameel rijden! Ik hoop met mijn vingers gekruisd dat het beest een handrem heeft..

Vanavond om 5 uur, een afspraak bij De Spa, en laat mijn voeten pedicuren, want ja, ze hebben veel te lijden weetje. Afstanden lopen naar het strand, in open sandaaltjes trippelen in de stad en ehh Nou ja, gewoon omdat het vast heel erg nodig is toch? Wie houd ik hier voor de gek behalve mezelf? Ik vind het gewoon heerlijk om de voeten verzorgd en gemasseerd te krijgen zodat ik weer met plezier naar mijn onderdanen kan kijken. 

Morgen, hou je vast aan je stoel !
Morgen ga ik leren waterskieen. Arme drommel die mij dit moet bij brengen. Maar ach, had ie maar een vak moeten leren.


Later die middag.

Ik had het allemaal goed gepland. Dit zou een geweldige kameelrit gaan worden.
Ik had voldoende zonnecreme op mijn gezicht gedaan, want hoog vang je meer zon.
Ik had mijn petje op gedaan en de haren in twee vlechten gevlochten. Ik had een driekwart broek aangedaan, want je weet maar nooit of zo`n huid schuurt. Geen slippers deze keer want die kunnen onderweg uitvallen. 
Camera? Check. Waterspray? Check ( dat was voor tijdens de rit, het is heel warm) Droog crackertje? Check, check, check Helemaal klaar voor een volgende avontuur!

Ik was op tijd op het strand bij de aangewezen plaats en wachtte met kloppend hart af. 
Daar zag ik hem komen, mijn vervoer. Rustig een de riem voortgetrokken door zijn begeleider.
Schokkerig ging het beest door de knieen op een tikje van de kamelendrijver ( klinkt ruiger, eigenlijk gewoon medewerker van het hotel) In drie gedeeltes zeeg het beest op de grond en de man wenkte naar me dat ik kon komen. Mijn tas hing ik gekruisd over de borst i.p.v over de schouder want die wilde ik onderweg niet verliezen natuurlijk. 
NO, No riep de man, laat hier maar achter en een meisje van het hotel kwam aangesneld om hem van me over te nemen. Maar maar, daar zit mijn water in, stamelde ik. 
Joe ken drink leeter! Riep hij bars terug. Ik was zo perplexed dat ik geen weerwoord tegen dit regime durfde in te brengen.
Joe, sit! Wees hij naar het ei-vormige zadel, en ik begreep dat hij het tegen mij bedoelde.
Braaf en beteuterd beklom ik stuntelig het gevaarte. En terwijl ik niet eens goed zat, had hij al een commando aan de twee-bult gegeven. Met alle kracht die ik heb, moest ik me vasthouden om niet te vallen toen het beest overeind kwam. Heen en weer schuifelde ik op het zadel dat van binnen open is en de rug van de kameel pijnlijk gewaar laat worden aan je derrierre. Daarna hobbelde ik van voor naar achter en links naar rechts. van voor naar achter en links naar rechts.
Tjeetje, dit is wel anders dan paardrijden, Nu voelde ik aan de lijve waarom dit beest het –Schip der Woestijn – genoemd wordt.
Ik keek maar met een blik op oneindig en liet gewoon de rest van de rit over me heenkomen.
De Schip-begeleider draaide om en we liepen terug naar de opstapplaats. Ohh hij is zeker wat vergeten dacht ik...Maar nee hoor deze onvergételijke twee minuten waren de complete rit !
Daar stond ik even later, met extra zonnebrandcreme op mijn sippe toet, mijn vlechten en m`n petje en het onaangebroken flesje water, waar ik nu tijd genoeg voor had om op te drinken.
Had ik daar zo`n heisa voor gemaakt?

Terwijl ik naar de schoonheidssalon liep, waar ik nu véél te vroeg aan zou komen, dacht ik aan de waterskie les van morgen. Wat gaan ze doen? Me aan een koord binden en de baai rondsleuren binnen één hap adem?
Maar wie maakt zich zorgen over de dag van morgen? 
Ik kan een volle minuut de adem inhouden, dus ik zal ze wel eens een poepie laten ruiken.

Na mijn pedicure was ik zoooo moe van de dag van vandaag dat ik om 5 uur het bed opensloeg en in slaap viel en pas wakker werd toen de roomboy aanbelde of hij mijn bed mocht klaarmaken voor de nacht?
Ja, dacht ik cynisch, dan had je sneller moeten zijn amigo.

Kamelen, Kajakken en andere waterpret....Reacties op dit artikel
Elif, 2010-02-04
( 0 )

Bedankt het is een leuk verhaal
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl