X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gestoorden op de schaats

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 09-01-2009
Auteur: Beanbag
Schaatsen lijkt een verslaving. Mensen kunnen niet wachten tot het ijs dik genoeg is om aan de slag te gaan. Gewoon doend alsof ze gek zijn gaan ze het ijs op. Onverantwoord. Mag je hen straffen?

Het ijs brengt heel veel vermaak, maar zorgt er ook voor dat mensen hun leven verliezen. Voor sommigen is het eigenlijk gewoon zelfmoord. Tegen beter weten in en ondanks het verbod het ijs te betreden omdat het te gevaarlijk is, gaan ze op weg. Gevolg? Ze zakken door het ijs. Soms overlijden ze. Soms kunnen ze op het nippertje gered worden. Dat ze zichzelf van het leven beroven, het zij zo. Maar als hulptroepen hun leven, letterlijk, moeten wagen om de een of andere idioot te redden, dan rijzen er vragen. Is het verantwoord om brandweermensen het ijs op te sturen of soms zelf het ijskoude water in om iemand uit een wak te halen die eigenwijs ging schaatsen op ijs dat niet veilig verklaard was?
Een moeilijke vraag. Ja, want de brandweer is er om mensen te redden. Stel nu eens dat door zo'n reddingsoperatie een brandweerman of -vrouw komt te overlijden? Wat dan?
Moet de overheid, die voor alles regeltjes maakt en ze steeds strenger wil aanhalen, hier niet heel duidelijk zijn? Ligt iemand in een wak, die daar niet hoorde te schaatsen en wordt hij of zij gered dat dienen de kosten op die persoon verhaald te worden. Komt het zelfs zover dat een van de redders komt te overlijden dan is er sprake het bewuste doodslag en moet daar een forse gevangenisstraf op komen te staan.
Het kan niet dat mensen hun leven in de gevaar moeten brengen om mensen te redden, die zich van niets iets aantrekken.

De rol van de media.
Naast deze gestoorden zijn er nog anderen, die een mede-verantwoordelijkheid dragen. Voor de media kan het niet doldwaas genoeg. Men besteedt de hele dag aandacht, op alle zenders!, aan een compleet gestoorde, die de Elfstedentocht gaat rijden op zwak ijs. Hoelang moeten we wachten op de volgende idioot? Wat als deze, of een groep, verongelukt? Of gered moet worden? Dan berichten de media weer, want, zo zien zij dat, dat is hun taak.
Wat laten ze op deze manier weten? Zonder na te denken over de gevolgen stompzinnig verslag doen over wat, welke idioot, ook maar gaat doen. Hoe lang duurt het nog voordat, geheel volgens de regels van Wolfcraft, de eerste zelfmoord integraal op TV wordt gebracht en gejureerd? Of iemand als hoofdprijs een ultieme kik wint: in een meer vol krokodillen gegooid te worden?
EgoÔsme kent grenzen. Zowel voor de burger, als voor de overheid, maar ook voor de media. Alles voor de kijkcijfers? Misschien moeten wij toch weer massaal naar de bibliotheek, dan kunnen ze met hun kijkcijfers de pot op? Mogelijk zal dat leiden tot meer verantwoordelijkheid en het afschuifsysteem eens goed opschudden.
Hoe het ook zij. Schaatsers, die zich zelf in levensgevaar brengen en gered moeten worden dienen de prijs daarvoor niet op de maatschappij af te schuiven, -want dan eindigt zelf bepalen wat je wle en niet mag opeens-, maar moeten daar ook de rekening voor gepresenteerd krijgen. Die mag gerust fors zijn.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl