X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Oudejaarsloterij voor Dummies

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ruben Ruben Auteur op infoyo sinds
02 Januari 2009


Bekijk het profiel van Ruben
Datum: 05-01-2009
Auteur: Ruben
Oliebollen, een flesje bubbels met een plopdop, een pakketje vuurwerk waarvan de prijs de kwaliteit met rasse schreden voorbij gaat, een stel familieleden en/of vrienden en dan met hoge spanning de staatsloterijshow kijken met je staatslot in je handen.IngrediŽnten voor een geslaagd uiteinde, toch?

De aankoop

Elk jaar wordt de keuze je weer voorgelegd; koop een staatslot en doe mee of koop geen staatslot en loop die miljoen euro aan geldprijzen mis.
Die keuze wordt je al voorgelegd op het moment dat de kerstman ons koude kikkerlandje nog maar net heeft ingeruild voor het nog koudere continent aan de andere kant van de aarde, de noordpool. Je hoort het op de radio, ziet het op de televisie en leest de aanplakbiljetten als je nog snel even de weekendboodschappen doet bij je favoriete buurtsuper om de hoek: 'Dit jaar niet een, maar twee keer kans op 25 miljoen euro! Koop nu je staatslot, want op is op!".
En terwijl je weet dat de geldprijzen ook dit jaar vast weer aan je neus voorbijgaan, bel je toch even snel je geliefde op om te vragen welk eindcijfer je moet nemen. Daar sta je, in de rij voor zo'n staatslot want het zou je maar gebeuren die hoofdprijs.
Op het moment dat je aan de beurt bent probeer je nog wat nonchalant over te komen terwijl je je eindcijfer doorgeeft aan de verkoper, want jij weet dat hij weet dat toch iedereen weet dat die prijs zeer waarschijnlijk niet op jouw lot gaat vallen. Je betaald de 28 euro (!) en loopt toch een beetje triomfantelijk de winkel uit.

Fase van schijnextase

Het wachten op de oudejaarstrekking is begonnen. Je staatslot heb je veilig opgeborgen op een plek in huis waarvan je zeker weet dat je hem terug kunt vinden.
Eerst begint het met wat onschuldig aftroeven van je vrienden en familieleden en langzaam maar zeker ga je er zelf steeds meer in geloven: Die hoofdprijs is voor jou. Het staatslot dat jij hebt is het winnende lot en je doet heel erg je best om het aan iedereen te laten weten.
Daarna ga je het met je vrienden en familieleden hebben over wat je gaat doen met je gewonnen hoofdprijs en er worden zelfs al afspraken en beloftes gemaakt over een verdeelsleutel. Die afspraken en beloftes kun je gemakkelijk maken, maar toch blijft er wat in je hoofd spoken want wat als je nou ťcht die hoofdprijs wint? Dan heb je je toch maar mooi in de nesten gewerkt  met die beloftes en afspraken. Maar goed, die hoofdprijs gaat van jou worden!
Hoe vaker je iets voor jezelf herhaald, hoe realistischer het voor je gevoel wordt. Dus na verloop van tijd bťn je al winnaar en het onschuldige aftroeven is niet meer onschuldig, sterker nog: nu is de fase aangebroken dat je iedereen ervan probeert te overtuigen dat jij gaat winnen en degene die daarom het hardste schreeuwt heeft gewonnen.

De trekking

Daar zit je dan; de hele dag heb je de tijd verdreven met oliebollen bakken, van alles en nog meer opeten, oma's spelletjes en wachten op het moment dat jij je winnende cijfercombinatie langs ziet komen voor die begeerde hoofdprijs.
Om half elf begint de show, je gaat op het puntje van je stoel zitten en roept nog wat laatste verwensingen naar je medekijkers om jezelf dat laatste beetje moed te geven.
De show begint veelbelovend en de spanning bereikt het eerste hoogtepunt zodra de eerste cijfercombinaties bekend gemaakt worden. Gelukkig het nummer van je lot zit er niet gelijk bij, dus dat betekent dat je nog steeds in de race zit. Eigenlijk is de show verder niet van belang, alleen de winnende lotnummers zijn nu nog belangrijk voor je. Elke keer als er weer een stel nummers op het scherm komt, probeer je zo snel mogelijk die winnende nummers te vergelijken met de nummers van jouw lot en kom je er steeds achter dat je nummer er niet tussenzit.

Desillusie

Het einde van de show nadert en jouw "winnende" cijfercombinatie heeft er nog steeds niet tussengezeten en je begint al wat de moed op te geven. De oliebollen beginnen slof te worden en die fles bubbelwater met plopdop kijkt wel heel verwijtend terug.
Sip kijk je nar de aankoopprijs van het lot en bedenkt je dat er nog heel wat andere leuke dingen gedaan konden worden met die 28 euro. Om jezelf een beter gevoel te geven vertel je dat je het geld toch niet nodig hebt en zonder dat enorme bedrag ook gelukkig bent. De tijd lijkt steeds langzamer te verstrijken richting middernacht en eigenlijk vindt je het al niet meer de moeite waard om de rest van de show te bekijken, maar toch doe je het.
De klok slaat twaalf en je lot is net een waardeloos stukje papier geworden. Gedesillusioneerd sta je te proosten met je vrienden en familieleden en iedereen de beste wensen te wensen met op de achtergrond het vuurwerk en afronding van de laatste en duurste show die je in het afgelopen jaar gezien hebt.

Achteraf gedoe

Terwijl je wat vuurwerk afsteekt en het laatste beetje bubbelwater uit de fles probeert te wringen, bedenk je dat je echt dat geld niet nodig hebt omdat je alles wat je nodig hebt om je heen hebt staan of gebeld hebt en dat je jezelf de afgelopen tijd gewoon voor de gek hebt gehouden. Om het nog wat dramatischer te maken: je bent ook nog eens een dief van je eigen portemonnee.
Het gekke is alleen dat je met die kennis niks gaat doen. Volgend jaar doe je gewoon weer hetzelfde en ga je in de rij staan voor zo'n staatslot waar je tegen die tijd waarschijnlijk 30 euro voor gaat betalen. Het verhaal zal weer nagenoeg hetzelfde verlopen als dit jaar totdat je wel wat wint.

Reacties op dit artikel
Dennis, 2009-09-24
( 0 )

Hier moet echt een boek over geschreven worden dit verhaal klopt echt volledig
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl