X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Opleiding secretaresse 2e schooldag 11/9/08

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van nicki nicki Auteur op infoyo sinds
13 Augustus 2008


Bekijk het profiel van nicki
Datum: 13-09-2008
Auteur: Nicki
mijn tweede schooldag. Weer rennen en vliegen om de trein te halen maar je moet er wat voor over hebben. Ik lees in de trein nog even gauw de engelse woorden door die ik moest leren en hoop dat ik ze kan onthouden want we krijgen hierover een dictee en ik wil natuurlijk niet voor aap staan in de klas. Ik loop iets voor half zeven de klas in en merk dat de andere meiden ook een beetje zenuwachtig zijn. Stom is dat he. Het is net alsof je weer†op de middelbare school zit†en bang†bent om iets fout te zeggen. Maar iedereen is op tijd binnen en de les begint om half zeven.

Nederlands

Net als de eerste les beginnen we met zakelijk nederlands. Ze vertelt ons, dat met de toets die we over acht weken moeten maken, de brief voor 60% meetelt en dat we ons daar dus ook op gaan focussen. pffff denk ik bij mn eigen. Daar heb ik gelukkig op mn werk al ervaring mee dus als ik me dan concentreer op mijn grammatica en mijn spelling dan kom ik er wel door heen. Kan me wat meer bezighouden met engels want dat vind ik wel heel moeilijk.
We behandelen lesblok 2. Wat inhoud dat we de woordsoorten leren. Dus de lidwoorden, zelfstandnaamwoorden, bijvoegelijke naamwoorden en de verschillende voornaamwoorden. ( persoonlijk, bezittelijk, aanwijzend, betrekkelijk en onbepaald. Ik denk nou dat moet lukken, thuis nog even de stog goed doornemen en dan kan ik dat wel toepassen in mn toets. We gaan er redelijk snel doorheen omdat ze graag meer tijd wil besteden aan engels en als het dan kwart over zeven is hebben we even een kwartiertje pauze.

Engels

We houden geen dictee over onze geleerde woordjes omdat ( zoals de lerares zegt ) er gevonden wordt dat je deze woorden gewoom uit je hoofd moet leren omdat je ze moet toepassen in je toets. Je zit hier namelijk voor je zelf en als die woordjes niet wilt leren dat dit je eigen verantwoording is. Zelf disipline dus. En dat is nou net wat ik niet heb. Ik moet mezelf er dus toe gaan zetten dat ik al die woordjes en zinnen ga leren en blijf herhalen. Nou ik wou mezelf met deze opleiding gaan overtreffen en dit is dus het moment.
Verder behandelen we ook in lesblok 2 voor engels de hulpwerkwoorden, de ontkennende vragen, vragende voornaamwoorden, staartvragen en communicatie. Er komt wel ineens heel veel op je af vind ik en realiseer me weer dat het een zware week gaat worden om alles van voor tot achter te leren. We oefenen wat opdrachten en de rest moeten we zelf thuis doen. Gelukkig ziet de lerares wel in dat vele van ons dit moeilijk vinden en legt ze wel duidelijk uit hoe alles in elkaar steekt en hoe we dit moeten toepassen.
Bij de toets telt trouwens voor het grootste deel je mondeling dus thuis veel engels praten en wat vertrouwen op doen hiermee. Dat stotteren in de klas vind ik ook niets dus daar moeten we wat aan doen.

Huiswerk voor 18 september 2008

Als huiswerk krijgen we mee voor nederlands: lesblok 2 van voor tot achter doorwerken en leren.
Voor engels: ook lesblok 2 leren van voo tot achter plus de woorden en zinnen die zij toegevoegd. Je moet ze vooral goed kunnen uitspreken en in de juiste volgorde kunnen toepassen.

Nou het was een moeilijke avond en ik toch wel een beetje met een zwaar gevoel naar huis. Misschien toch maar op mn werk twee middagjes vrij nemen om wat extra te leren. Ja gewoon schouders eronder en gaan ervoor! Ik wou die diploma dus ik red het wel. O ja ik moet wel iemand zoeken die goed engels spreekt. Hij of zij kan mij misschien helpen met de uitspraak van worden en deze in de juiste volgorde in een zin zetten.

Ik laat je volgende week weten of dat gelukt is en hoe natuurlijk mijn derde schoolavond is geweest.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl