X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


juf zit thuis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van haribo haribo Auteur op infoyo sinds
18 Augustus 2008


Bekijk het profiel van haribo
Datum: 24-01-2011
Auteur: Haribo
Na 4 jaar lang te hebben gestudeerd, mooie beloftes te hebben aangehoord,kom je gewoon keihard thuis te zitten. Ik ben afgestudeerd leerkracht basisonderwijs.Voordat ik aan mijn studie begon en ook tijdens mijn studie werd er altijd gezegd dat je in het onderwijs zo een baan had. Was het niet direct dan wel na een tijdje invalwerk te doen. Dat tijdje duurt nu al meer dan 3 jaar.Mijn bezigheden op dit moment? thuis wat rondhangen, werken bij de thuiszorg als huishoudelijk hulp, bedenken wat je voor ander werk kunt gaan doen en andere dingen om de tijd te doden.

Waar ik voor heb gestudeerd?

Na mijn studie, en ik spreek niet alleen voor mezelf maar voor vele afgestudeerde PABO'ers, begon ik met frisse moed aan mijn invalcarriere. Want op die manier kwam je er nu eenmaal tussen. In het begin was het een leuke en leerzame tijd. Je ziet veel verschillende scholen, komt in veel verschillende buurten waar de mensen verschillen en je bouwt contacten op met  directeuren zodat je vaker op een school komt te invallen.
Mensen om je heen denken dat het heerlijk is, als invaller heb je natuurlijk verder geen verplichtingen als ouderavonden, gesprekken enz. Wat vergeten wordt is dat je nooit weet wanneer je werken moet, nooit iets van te voren met een vriendin kan afspreken want misschien moet je dan wel werken en je wilt geen nee zeggen, bang dat je niet weer gebeld wordt.
Voor mij begonnen de ergenissen toen ik in 1 week tijd elke morgen uit bed werd gebeld, de ene keer om 7.00uur en een andere keer pas om 8.30uur. 5 dagen uit je bed worden gebeld, 5 dagen in 1 week 5 verschillende scholen van binnen gezien, elke dag weer opnieuw beginnen en elke dag een andere groep. Aan het einde van de week kon je me opvegen.
Op een gegeven moment werden er veranderingen ingevoerd. Je moest op de computer bij gaan houden wanneer je beschikbaar was en wanneer niet. Let op: stond je als beschikbaar aangegeven en werd je gebeld en was je niet beschikbaar dan was dat niet goed, kwam het te vaak voor, nou dan werd je als invaller van de invallijst gegooid. Op een gegeven moment kregen we een brief. We werden geacht in de ochtenden vanaf 7.00uur telefonisch beschikbaar te zijn en in de avonden van 18.00uur tot 19.00uur. In principe een prima regeling maar dan moeten de directeuren die je bellen voor invalwerk zich ook aan die tijden houden. Zo werd ik eens op zondagmorgen om 9.30uur gebeld of ik die maandag wilde werken! Ook belden ze gerust nog om 22.00uur 's avonds.
Het was altijd zo dat als je een bepaald aantal uren had ingevallen dan kreeg een bestuur/vereniging verplichtingen aan je en dan kreeg je een aantal vaste uren. In het kader van de bezuinigingen werd uiteindelijk de fantastische KNIP uitgevonden. Vlak voordat je aan dat aantal uren zit word je 'vriendelijk' bedankt voor je werk, voor het feit dat je altijd klaarstaat voor elke school die belt, voor dat je altijd je warme nest uitspringt en er aan komt enz. Bedankt maar we gooien je nu in de knip, wat betekend dat je 3 maanden thuis komt te zitten en niet mag invallen. Na 3 maanden gelden je gewerkte uren niet meer en dan mag je weer opnieuw op komen draven tot dat je weer in de knip komt.
Was het maar zo dat je je naar kon solliciteren en steeds afgewezen werd, dan weet je: het ligt aan mij, ik doe iets niet goed maar er valt niet veel te solliciteren en is er eens wat leuks om op te solliciteren dan zijn er 80 sollicitanten. Goh, ik maak echt veel kans die baan te krijgen.
Een paar van de grootste ergernissen die je als invaller tegenkomt, nog niet te zwijgen van het feit dat je salaris bijna nooit op tijd komt.

En nu?

Het was zover, ik kwam in de knip.
Ik vond het niet eens zo erg want ik had helemaal geen lol meer in het vak wat ik al mijn hele leven uit wilde
oefenen. Dat maakte mij erg verdrietig omdat ik het altijd super heb gevonden met kinderen te werken maar alle ergernissen en andere rompslomp van het invaller zijn drukten de pret nogal.
Een tijd om na te denken, tijd om andere dingen te gaan doen. Door een gelukje kreeg ik een 0-urencontract bij de thuiszorg als huishoudelijke hulp wat ik in die tijd ook veel gedaan heb. Want ja, in de knip zitten betekend ook: geen inkomsten meer. Als huishoudelijke hulp kon ik nog net mijn vaste lasten betalen.
Het gevoel over het invallen werd langzamerhand duidelijk: ik wil dit eigenlijk niet meer!
Dus dan zit je op de bank met je HBO-opleiding, ben je wat aan het schoonmaken bij andere mensen en denk je er over na om ergens achter de kassa te gaan zitten. Solliciteren dan maar, maar helaas uw c.v. komt niet overeen met ons profiel voor een nieuwe medewerker. NEE DUH! Ik heb een HBO-opleiding maar krijg geen werk en moet ook geld zien te verdienen.
Ga binnnenkort maar weer invallen en ondertussen driftig op zoek naar ander werk, jammer genoeg!

Reacties op dit artikel
Leanne, 2011-07-03
( 0 )

Hoi, hier ook een juf die 'half' thuis zit. Ik werk momenteel 3 dagen in de kinderopvang omdat er weinig werk is in het basisonderwijs. Op vacatures reageer ik altijd heel enthousiast, maar helaas er zijn er nog zoveel anderen en ze willen mensen met genoeg ervaring. Ik ben 3 jaar geleden afgestudeerd. Ik dacht ook tijdens mijn studie dat er genoeg werk zou zijn, nou niet dus. Werk ook als invaller, maar op een gegeven moment ben je daar ook klaar mee. Ik wil de kinderen, ouders en collega's kennen en niet iedere keer maar afwachten waar ik heen gestuurd wordt. Elke dag denk ik wat zal ik nou doen. In de kinderopvang vind ik het leuk, ik heb mijn eigen groep en ken iedereen heel goed. Maar ik mis meer verdieping. Misschien weer studeren? Maarja dat is weer 4 jaar opdrachten maken, stages lopen en presentaties pfff. Wat wil ik nou eigenlijk, dat is op dit moment mijn dilemma.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl