X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Daar gaan we weer, luizen op school!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Avyende Avyende Auteur op infoyo sinds
11 September 2009


Bekijk het profiel van Avyende
Datum: 19-11-2009
Auteur: Avyende
Iedere school krijgt er wel eens mee te maken, hoofdluis.Vervelende, kleine, etterige beestjes, die vervelende, kleine etterige eitjes leggen in het haar en op de hoofdhuid. Een ramp voor moeders!

Ik ging een ochtendje bij mijn dochtertje in de kleuterklas meelopen. Altijd leuk. Zo zie je gelijk wat de kinderen doen, en hoe het er aan toe gaat in de klas.
We zouden schooltelevisie kijken over het thema herfst en daarna zouden we aan de hand van een verhaaltje over appels appelmoes gaan maken. Helemaal leuk dus.
Bij het televisie kijken zit ik achter mijn dochter en haar beste vriendin. Het valt me op dat het meisje wel erg veel roos heeft, wat ik nog lullig vind omdat het kind zo diepbruin haar heeft, dan zie je het helemaal zo erg. Mijn dochter had knotjes in en wanneer ik dīr speltjes goed doe zie ik de witte dingetjes ook bij haar. Toen haar haar īs morgens nat was was het me niet opgevallen.
Ik probeer het weg te halen maar het lukt niet. Ik besluit haar īs middags thuis maar even te controleren, al had ik dat 2 weken terug nog gedaan. Vorig jaar hebben we een heuse plaag op school gehad, bijna in iedere klas, en het bleef maar, wel 2 maanden lang. Dus ik neem geen enkel risico meer.
Als ik īs avonds controleer haal ik er 3 grote luizen uit, en 2 kleintjes en zie ik de neten. Behandelen dus.
Mijn zoon scheer ik maar gelijk kort, ik ben nu toch bezig. Hij had verder niks, en is gaan logeren bij zijn vader zodat hij gewoon maandag naar school kon.
Ik maandag netjes school gebeld en uitgelegd. Mijn dochter was al weer luizen en neten vrij en alles was ingepakt of in de was, maar ik wilde dat school eerst maatregelen zou nemen.
Kom ik woensdag mijn zoon naar school brengen bleek dat er alleen random gecontroleerd was. Terwijl ik toch specifiek de kinderen had doorgegeven waar mijn dochter veel mee speelt. En er waren geen briefjes meegegeven ofzo.
En dat vond ik vervelend. Iedereen had dat allang moeten weten, dan kon mijn kind ook weer naar school.
Het excuus was, geen tijd. Toen heb ik mezelf maar opgeworpen. Samen met een vrijwilliger op school hebben we donderdag op school alle kleuters gecontroleerd. Niet gekamd ofzo, alleen gekeken. Bij 3 kwamen we neten tegen. 2 daarvan komen uit 1 gezin, en een vriendje van hun was al helemaal kaal geschoren.
Ze hadden maar erg weinig neten en geen luizen. Ze vertelde dat mama al met het kammetje had gekamd.
Dus de moeder had het gemerkt, behandelt, maar niks gezegd. En laat dat nou dezelfde moeder zijn die vorige keer zo hard brulde dat haar kind het niet had, dat ze behandelt was en haar dus niet mee naar huis wilde nemen.
Echt heel lullig.

Luizen

Het is een lullig iets. Waar komt de eerste luis vandaan? Waarom de een wel en de ander niet? Wat kan je doen om het te voorkomen?
Allemaal vragen waar het antwoord niet op is. Er word wel eens gezegd dat ze liever op europees haar zitten, maar dan nog bij de een wel bij de ander niet. Of de ene keer wel, en de andere keer niet.
Bij ons op school zitten 34 nationaliteiten dus die vlieger gaat bij ons niet op. Je kan er niks aan doen om ze te voorkomen, er zijn wel huis, tuin, en keuken middeltjes, maar die werken ook bij de een wel en de ander niet. En waar ze vandaan komen konden ze zelfs bij de ggd niet zeggen, ja, van iemands anders hoofd. Maar ik bedoelde meer bijvoorbeeld je hebt een teek maar je bent dan ook in het bos geweest.Zandvlooien als je in het zand hebt gespeeld. Het enige wat ze konden zeggen is dat het nu de tijd is voor luizen omdat de verwarmingen zijn aangegaan, eventuele aanwezige eitjes vinden dat blijkbaar lekker en komen alsnog uit. Lekker dan!

Ik vind het ook helemaal niet erg. Het hoort er bij. Ik vind het erg omdat er nog steeds mensen zijn die zich ervoor schamen of het vies vinden, en daarom niets zeggen.
En ik vind het erg dat de school, in dit geval, geen goede maatregelen neemt.
Het heeft bij ons jaren geduurd, met 2 plagen tot gevolg voordat de kinderen luizenzakken kregen. Die vervolgens iedereen open laat staan.
De kinderen op school controleren of behandelen kost tijd en geld. Dus wat doen we, we geven een briefje mee dat er hoofdluis is op school, na een week, als we al tijd hebben, en dat was het.
Nu ben ik het er mee eens dat het eigenlijk een taak van de ouders is om hun kind te controleren en te behandelen, maar helaas denkt niet iedereen zo. Ze hebben geen tijd of vinden het niet nodig zolang hun kind niet krabt of wat dan ook. Sommig stellen het uit, wat ook funest is want iedereen zou tergelijkertijd behandeld moeten worden, volgens de ggd
En daar is school dan goed voor. Alle kinderen behandeld en nemen het niet meer mee naar huis. Alsnog een briefje voor de kinderen die het hebben, zodat daar thuis ook behandelt kan worden.
Maarja dan komt het. Het gaat af van de lestijd, en het kost geld.
Ja en? Het gaat ook af van de lestijd als een kind thuis moet blijven omdat het luizen heeft. En de vrijwilliger en ik waren met 2 klassen, zoīn 30 kinderen binnen een uur klaar. En dan hebben wij gecontroleerd. En bij die meiden al het haar vastgezet. Behandelen neemt dan nog minder tijd in beslag. Lotion erop en klaar. Thuis alleen uitspoelen en dan wel even kammen natuurlijk. En we betalen toch allemaal schoolgeld, en zo duur is dat luizenspul nou ook weer niet.

De directrice

Maar ik heb het voor elkaar. Ik mag in gesprek met de directrice een luizenprotocol voorleggen. Helaas moet ik het wel zelf in elkaar zetten. Maar ik zal ze krijgen. Hij ligt al klaar, compleet met kostenoverzicht, tijden die we er mee bezig zijn, nieuwe voorlichtingsfolder enz.
Als ik iets doe doe ik het ook goed. Nu maar kijken wat er van komt.

Reacties op dit artikel
Iloon, 2010-01-08
( 0 )

Hoi avyende!

Wat goed dat je er wat gedaan hebt op school! Luizen zijn inderdaad erg vervelend en erg lastig om er weer helemaal vanaf te komen!!! Ik ben net nieuw op deze site en kwam dit artikel tegen.
Ik ben zelf Pabo studente en zie natuurlijk veel op basisscholen. Dat de school daar zo weinig actie achter heeft gezet dat verbaasd mij echt. Mijn ervaring op scholen is dat zodra er ook maar een melding is, gelijk de luizenmoeders worden opgetrommeld en de hele klas wordt gecontroleerd, er gaat een brief mee naar alle ouders, dat er luizen zijn en de leerlingen bij wie luis ontdekt wordt, wordt meteen gemeld aan de ouders.
Ook luizenzakken zijn een normaal schoolbeeld. Ik heb nog geen stage meegemaakt waar zij dit niet hadden!!!
Belachelijk eigenlijk dat een school het opstellen van een luizen protocol aan een ouder overlaat. Dit is hun eigen taak lijkt me zo.
Maar goed gedaan en een dikke duim voor het ondernemen van deze stappen!

Groetjes,
Ilona
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl