X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kindje naar de opvang

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Avyende Avyende Auteur op infoyo sinds
11 September 2009


Bekijk het profiel van Avyende
Datum: 19-11-2009
Auteur: Avyende
Het is zover. Hij is naar de kinderopvang. Nu hoor ik je bijna denken, o, daar is weer zo´n moeder. En ja, inderdaad. Het is dan ook een hele gebeurtenis. En hoewel ik zelf nogal nuchter ben vind ik dit toch veel moeilijker dan als je kinderen naar school gaan. Ze zijn dan al wat ouder, kunnen al een eetje praten of zich duidelijk maken.

De eerste dagen

In princiepe ben ik een moeder die thuis wil zijn voor haar kinderen. Bij de oudste 2 heb ik dit ook gedaan.
Ze gingen wel naar de voorschool. Dit is in tegenstelling tot een peuterspeelzaal, 4 dagdelen.
De oudste begn hier met 3 jaar. De middelste ging toen als baby al altijd mee en was er met 2,5 jaar dus ook echt wel aan toe. Beide hebben het altijd leuk gevonden en nooit gehuild of iets dergelijks.
Wel wilde ik als elke andere moeder graag weten hoe het gaat op school. Gelukkig hadden ze hier genoeg tijd voor op school. Van half 9 tot 9 uur mochten de vaders en moeders altijd blijven, om mee te spelen, om te kijken wat je kind doet, of om met de juf te paten. En wat ik zeg. Kinderen brabbelen of praten zelf al.

Maar nu breng ik mijn jongste voor 2 dagen naar de kinderopvang. Dit om 2 redenen. 1, er moet gewoon wat exstra geld in het laadje, en 2, ik heb zo genoeg van dat thuiszitten, doe het nu 7 jaar en vind het wel welletjes. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk ´s avonds en in het weekend werken, maar de banen liggen nu eenmaal niet voor het oprapen met zoveel beperkingen
Al jaren ben ik het distributiepunt van het algemeen dagblad in mijn omringende wijken. Maar dat gaat vanuit huis, en neemt amper tijd in beslag. Ik tel alles uit, leg het klaar, en zorgen dat de lopers op tijd zijn.
Toen werd ik gevraagd bij te springen in de thuiszorg, huishoudelijke hulp. Nou dat kan ik wel. Officieel ben ik verkoopster maar ook partime zou dat teveel uren op een dag zijn, qwa kinderen dan. Daarbij ben ik te oud en dus te duur.
Maar oke, leuk, thuiszorg. Lekker makkelijk in te delen, en erg flexibel.
Kindje naar de opvang dus, want oma moet nog wel een beetje oma blijven. En kan ook niet altijd oppassen.
Bij het wennen ging het helemaal goed. Hij liep er heel stoer zelf heen. Hij is anderhalf.
En hij ging ook gelijk spelen. Ja hoor, zwaaien naar mama, niks aan de hand.
De tweede keer wennen ook, al had hij toen ineens even gehuild omdat hij me ineens miste. Maar ze hadden hem even getroost en hup daar ging hij weer. Snel afgeleid he.
Helaas ging het met slepen wat moeilijker. Maar wat wil je. Ze liggen op kleine bedjes. Ja daar kan hij ook uit. En dat was dus een leuk spelletje. Ze hebben m een tijdje op schoot gehouden, maar hij houd absoluut niet van stilzitten. Toen is de juf met hem op het bedje gaan liggen, en dat hielp wel. Voor even dan.
Maar zeiden ze, dat is ook even wennen.
En afgelopen maandag moest hij voor het echie. De hele dag, althans van 8 tot 5. De opvang is open van 7 tot 7.
Alles ging goed, tot we hem kwamen halen. Misschien omdat papa er bij was, ik weet het niet, maar vanaf het moment dat hij ons zag was het brullen. Hij hield niet meer op tot we buiten stonden.
Het was opzich goed gegaan, al had hij niet zoveel gegeten. En hij had ook netjes geslapen. Hij had alleen wel een paar keer gehuild.
Ik vond het zo zielig. En meer tijd als dat is er ook niet om even met die leidsters te praten want er hangen nog meer jengelende kinderen omheen.
Vanmorgen was dus de tweede keer. En ja hoor, nu was het brullen toen ik weg ging. Ik heb buiten de klas nog even staan luisteren en gelukkig was het zo over.

Zo dubbel

Dat de kinderopvang er is is natuurlijk helemaal top. Al zie ik niet waarom je kind daar van 7 tot 7 moet zitten. Natuurlijk, alleenstaande ouders, werkende ouders omdat er meer geld moet komen. Ik snap het allemaal. Ik val jullie ook niet aan, eerder de overheid. Dat het nodig is om onze kinderen te dumpen, en zo lang omdat we het anders niet redden.
En kinderen worden er heus niet slechter van op de opvang, maar het is zo jammer, voor zowel ouder als kind. Je mist zo´n hoop. En soms is dat voor ons moeders moeilijker als dat we laten merken, want het is nu eenmaal niet anders.

Nu ik zelf weer aan het werk ben snap ik ook hoe belangrijk het kan zijn om er even tussenuit te zijn. Even niet de zorg of het benauwde van het huis. Niet continu hetzelfde.
Ik vind het dan ook heerlijk. Het maakt het ook heerlijk om dan de volgende dag wel juist weer te zorgen en te verzorgen.
Maar het is ook dubbel. Je doet je kind weg voor iets voor jezelf.
En ik zeg niet dat dat niet mag hoor, het is zelfs belangrijk. Ook wij maken expres wel eens wat tijd vrij door de kinderen uit logeren te sturen.
Maar de opvang is anders, dat is elke dag, of bepaalde dagen elke week.
En zoals nu, ik heb gewerkt vanmorgen maar ben nu vrij. Moet ik hem nu ophalen of niet. Er is in huis ook nog wel het een en ander te doen, en eindelijk eens boodschappen kunnen doen alleen. En tenslotte betaal je voor de volle dag.
Maar het is ook zo leuk hem hier te hebben, en dat is zoals het hoort.
En wat ala ie het nou niet naar zijn zin heeft, hij er nog niet aan toe is, of het ook echt niet leuk vind. Hij kan het niet vertellen.
Het is moeilijk, en ik hoop dat het snel went. En dat hij het snel leuk gaat vinden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl