X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kleuterleidsters op taalles

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 23-02-2009
Auteur: Beanbag
Kleuterleidsters worden geacht jonge kinderen Nederlands, goed Nederlands, te leren door deze taal met hen te spreken. Helaas, een behoorlijk percentage van de Rotterdamse kleuterleidsters kent geen goed Nederlands.

De multi-culturele samenleving biedt aan allen een kans op werk? Als dat al zo zou zijn dan is er goed iets mis, want mensen werken op plekken waar ze niet zouden mogen werken. Onderwijzers, die zelf niet kunnen rekenen moeten kinderen les geven. Kleuterleidsters, die nauwelijks Nederlands spreken moeten deze taal overbrengen op jonge kinderen. Hoe kunnen deze mensen een diploma behaald hebben? Welke normen hanteert men? Is er verschil in beoordeling tussen de autochtoon -zwaardere eisen- en de allochtoon -lagere eisen-? Ja.
Twee voorbeelden uit de praktijk. De HBO-opleiding Sociale Academie de Horst Driebergen, tegenwoordig onderdeel van een samenvoegsel uit Amersfoort, had examenregels. Een van de regels is dat een project geen middagje discussie mag zijn. Doe je dat wel, dan krijg je geen punt en kun je niet slagen. Wat te denken van de Turkse student, die een discussie over discriminatie opzet, uitvoert, een goed punt krijgt en slaagt? Waarom hij wel, de Nederlanders niet?
Een Somalische werkneemster volgt een MBO-2-opleiding bij het ROC te Utrecht. Alhoewel haar, met name geschreven, Nederlandse belabberd is, staat op haar rapport voor Nederlands een 8! Navraag door de werkgever levert de volgende idiote opmerking op: "Zij weet uitstekend op te zoeken waar de woorden staan." Iemand, die op de eerste plaats een dergelijke opmerking maakt en op de tweede plaats een 8 als punt geeft hoort zelf snel, heel snel, ontslagen te worden.
In beide gevallen zijn twee zaken helder. Ja, er wordt gediscrimineerd, maar dan wel in de richting van de autochtonen en twee het niveau van het onderwijs zakt heel snel naar een heel bedenkelijk peil. Daarmee de goede mensen niet op de voeten tredend, want hun beroepseer staat hierdoor zwaar onder druk. Terug naar Rotterdam. Wie heeft kleuterleidsters in dienst genomen, die geen fatsoenlijk Nederlands spreken? Wat is de reden van die personen om mensen, die dus niet gediplomeerd zijn, als kleuterleidster aan te nemen? Want, als deze personen wel gediplomeerd zijn, wie heeft hen dan een diploma gegeven? Vroeger zei men: Rijbewijs gekregen na inlevering van voldoende spaarzegels". Geldt dat nu voor diploma's of zijn ze gewoon voor Ä 10,00 gekocht op internet?
Wie controleert deze diploma's? Wie begeleidt de kleuterleidsters? Wie houdt evaluatiegesprekken?
Het wordt heel druk bij het CWI als al deze vragen zijn beantwoord, want al die personen, die voor deze situatie verantwoordleijk zijn horen niet op de plek te zitten waar ze nu werken. We zullen dan een tekort aan kleuterleidsters en onderwijsbestuurders, ambtenaren krijgen, maar ach we hebben al te horen gekregen dat honderdduizenden werkloos worden. In deze laatste groep zitten mensen, die wel een fatsoenlijk en eerlijk verdiend diploma hebben en ten onrechte naar huis worden gestuurd. Mogelijk kunnen we die omscholen, zodat een toestand zoals in Rotterdam eenmalig blijft. Helaas zal dit alles niet gebeuren en helaas blijft het zeker niet bij Rotterdam. Uiteraard zal Amsterdam kleuterleidsters in dienst hebben die ook niet voldoen, maar daar vertelt men het zo dat wij het zijn die het niet begrijpen, want het hoort zo in de hoofdstad.
Wie pakt deze wantoestanden nou eens aan, zodat niet, zoals nu weer gebeurt de kleuterleidsters en de kleuters de dupe worden, maar zij die deze mensen niet fatsoenlijk hebben opgeleid en/of die de mensen zonder kwalificatie een kleuterleidsterbaan hebben gegeven?Neen, niet iedereen kan zo maar op kinderen losgelaten worden, ook al is de persoon in kwestie lekker goedkoop. Kleuterleiden is een vak apart, waarvoor je fatsoenlijk moet zijn opgeleid en waarvoor je fatsoenlijk en helder Nederlands moet spreken. Punt uit!

Reacties op dit artikel
Tiara, 2009-02-23
( 0 )

Goed onderwerp waar al veel meer aandacht aan gegeven zou moeten worden!
Bella, 2009-03-17
( +1 )

hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl