X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Van reclame tot dagelijks gebruik

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Marcel50 Marcel50 Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Marcel50
Datum: 17-11-2008
Auteur: Marcel50
Waar gaan we naar toe in nederland. Hoe kan het zijn dat een reclame tot veranderd taal gebruik kan leiden. Waarom neemt iedereen het over en is het een hype of gewoon modern om mee te doen met dat wwat we horen of zien. Weten we de betekenis van de woorden die we in het nieuwe taalgebruiken gebruiken?

Mag een reclame tot taal verandering leiden?

Mag een televisie reclame leiden tot een verbastering van de nederlandsche taal. Ik vindt van niet en aangezien we toch al een van de moeilijkste talen ter wereld hebben lijkt het mij dat we die eerst maar eens met ons alle op de goede manier moeten gaan gebruiken. Buitenlanders die zich in ons land vestigen moeten onze taal beheersen eer ze toegelaten worden. Maar wat is onze taal als deze constant onderhevig is aan mode verschijnselen die gelanseerd worden in reclames op radio en televisie? Die voor een deel is gebaseerd op straat taal die niemand begrijpt maar wel gesproken word onder voornamelijk de jeugd. Welke taal moeten onze buitenlanders zich eigen maken en wat is dan het nederlands. Voor mij is dat wat we uit de boeken op school leren en waarvan we worden geacht veel van opsteken.

Waar is aap noot mies of boom roos vis

De eertse woorden die we leren schrijven zijn die van de bekende leesplanken. Voor de oudere onder ons is dat aap noot en de rest voor de jongeren is dat boom roos vis en verder maar g=heel gewone nederlandse woorden. In de samenleving maken we dagelijks mee dat dit overboord is gezet en dat er reclame taal en straattaal word gesproken. Geen nederlands dus denk hierbij aan moggel en intermeppen of pareplof in plaats van morgen internetten en paraplu. Waar gaan we heen en waar houd het op. Laten we met ons allen de nederlandse taal koesteren en in eren houden. Er veranderd al zoveel om ons heel dat we niet bij kunnen houden dus laat de nederlandse taal met rust.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl