X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe gaan we zinvol om met files?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 03-11-2008
Auteur: AnnaStaal
De file is haast niet meer weg te denken uit het ochtend- en avondbeeld. Konden we de file maar wegdenken, maar dat is een andere discussie. Als we dan moeten accepteren dat we in de file staan, hoe gaan we dan mee om? Observeren en noteren is dan een prima optie als je er zelf ook in staan. Na een tijdje ontstaat er een beeld hoe de filetijd zo nuttig mogelijk wordt opgevuld.

Ochtendspits

De ochtendspits begint vanuit het oosten en zuiden richting de grote steden al rond 6.00 uur. De vroege vogels denderen veelal over de A1, A2, A12, A15, A16 of A27 richting Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Al snel stagneert de voortgang en hoopt het op waar een snelweg van 4 naar 3 of van 3 naar 2 banen gaat. Dat Rijkswaterstaat nou niet had kunnen bedenken dat dit soort oplossingen alleen het probleem verplaatsen is.

Hoe dan ook, je komt tot (bijna) stilstand en dan beginnen de ochtendrituelen. Bij veel mannen komt de krant te voorschijn die op een onhandige manier op het stuur wordt gelegd en het lampje gaat aan om een beetje te kunnen lezen. Erg handig is het niet, maar je doet iets i.p.v. naar de remlichten van je voorganger te kijken.
Een aantal mannen neemt het elektrische scheerapparaat ter hand en begint zich te scheren. Ik kan me nog niet echt een voorstelling maken hoe het scheerapparaat wordt schoongemaakt. Een ander deel pakt de boterham en koffie ter hand. Die handige rondjes in de nieuwere auto’s zijn toch wel erg handig bij een zojuist bij het tankstation gekochte plastic beker met koffie.
De vrouwen nuttigen ook een boterham en koffie, maar daarnaast is de make up spiegel ook favoriet. Hoe ze mascara op de wimpers krijgen is me een raadsel, maar de ogen worden opgemaakt, de blos op de wangen en lippen worden gestipt, luchtje erbij en klaar. Knap staaltje werk, zeker als het nog (half) donker is.

Natuurlijk zijn er ook verkeersdeelnemers die rustig wakker zitten te worden en nog een beetje dromerig voor zich uitkijken. Een enkeling die te dromerig is duwt zijn auto op zijn voorganger als hij van stilstand plots op moet trekken en weer moet stoppen. Helaas zitten er ook nog duwers in de file waar sommige mensen zenuwachtig van worden en ook al in de ochtend onrustig gaan rijden.

Avondspits

De avondspits maakt mensen om de een of andere reden nog onrustiger en soms zelfs boos, want het rijgedrag is duidelijk agressiever. De bezigheden zijn ook wezenlijk anders. Er wordt door mannen en vrouwen veel gebeld en gelukkig veelal op de luidspreker. De linkse arm tegen het raamkozijn of druk gebarend, dan valt pas op hoeveel mensen met hun handen spreken, en het stuur losjes in de rechterhand.
De bouwvakkersbusjes zijn rustig, want op de chauffeur na, hangen alle inzittenden half slapend tegen raampjes. Dit is ‘s morgens en ‘s avonds een beetje hetzelfde beeld.
Vinden we ‘s morgens nog de gezonde boterham, ‘s middags zie je mensen koekjes, snoepjes en bergen kauwgom weg eten. Toch al een beetje honger dus, maar de avondmaaltijd wacht nog. Daarnaast zien we m.n. mannen ook erg veel neuspeuteren en een enkeling werkt het vervolgens weer naar binnen, erg onsmakelijk.

Als je mensen rustig in de stroom van de file ziet rijden zijn dat verhoudingsgewijs meer vrouwen dan mannen, maar vooral ouderen die niet die haast van de dag hebben en het niet erg vinden een half uurtje later thuis te komen.
Voor deze mensen is de hectiek van dagelijkse beslommeringen al een gepasseerd station en ze genieten liever druk pratend van elkaar, dan dat ze zonodig enkele minuten tijdwinst boeken door in de file van links naar rechts de banen te pakken om enkele auto’s in te halen.
Beetje benijdenswaardig als ik het zo bedenk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl