X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van free free Auteur op infoyo sinds
01 November 2008


Bekijk het profiel van free
Datum: 01-11-2008
Auteur: Free
De verkiezingen in de USA zijn vooral nu van een ongekende importantie. De kredietcrisis en de daarmee verband houdende economische  malaise heeft velen in de greep. Het komt dan ook aan op een deskundig beleid om deze gigantische problematiek de baas te kunnen. Naast het falende beleid van de vorige machthebbers is gebleken dat er meer voor nodig is als alleen maar de euforische stemming welke er nu heerst. De belangen zijn enorm groot en men hunkert naar een bevrijding van de uitzichtloosheid die veel Amerikanen bezig houden.  

Hoop en zekerheid

De burgers hebben moeten ervaren dat de aanvankelijke "American Dream" niets anders is dan ideologisch gebral en dat de realiteit  snoeihard is ingeslagen. Vanuit de soapachtige werkelijkheid welke zo uniek in films wordt gepropagandeerd als zijnde dat de ideale samenleving voor een ieder onder de Amerikaanse overheid een zekerheid moet zijn is niets anders dan een utopie. Let op de rijkere elite met daarnaast de tegenstellingen van de toenemende armoede alsook de verkwistende uitgaven zoals de oorlogsretoriek alsook de peperdure verkiezingscampagne,s. Voeg daanaast dan nog het fenomeen van de wedijver en competitiedrang om het Witte Huis en dan zie je de egotripperij welke de Amerikaanse samenleving niet vreemd is. Verder is het een absolute zaak hoe de Amerikaanse Politiek volledige invloed wil hebben op alles wat er in de wereld gebeurd. Je zou zeggen breng eerst orde op zaken in het eigen continent en ga dan vanuit die voorbeeldstatus anderen dicteren. Of ze hiermee bij machte zijn om dit beeld te kunnen waarmaken dat is de verwachting van de stemmers.  

De verwachte toekomst

Het zal de oplettende waarnemer niet ontgaan zijn dat er ook van de presidentiŤle verkiezingen wederom
een show gaande is. De pionnen welke nu op het speelveld staan vervullen niets anders dan een soapachtig schouwspel. Deze indrukwekkende vorm van verkiezingsretoriek is er alleen maar op gericht om de bevolking een
nieuw decorum te verschaffen. In de regel schieten zij er niets mee op maar ze hebben nu wel even de broodnodige afleiding. Zelfs het idee dat zij er ook mede een bepalende rol in kunnen vervullen.
Achter de schermen is er een competitiestrijd gaande waarbij men geen methode schuwt om elkaar
te kleineren en te schofferen.
De belangen om gekozen te willen worden zijn dermate van belang dat alles op alles moet worden gezet om te scoren. De plannen voor een beter beleid alsook voor meer welvaart en zekerheid voor de burgers zijn natuurlijk de items die het moeten doen.
Nochthans hebben wij op basis van de afgelopen decennia wel de zekerheid dat het uiteindelijk niets anders is dan een farce of holle retoriek en idealisme wat de klok slaat.
De vele fantastische films en soaps zouden de weerspiegeling moeten zijn van de realiteit van wat de Amerikanen zo graag willen. Met andere woorden zij zijn in staat om virtueel de "American Dream" te promoten maar de concretisering hiervan is en blijft een groot  ?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl