X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De diepere betekenis van namen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jaaimy jaaimy Auteur op infoyo sinds
24 Oktober 2008


Bekijk het profiel van jaaimy
Datum: 26-10-2008
Auteur: Jaaimy
In een aantal godsdienst lessen hebben we het gehad over de diepere betekenis van je naam. De naam die je van jou ouders hebt gekregen zou je moeten naleven. ‘Iedere naam heeft namelijk een betekenis’.

Dit vind ik iets raars. Dit zou betekenen dat je als mens helemaal geen eigen keuzes zou hebben over hoe of wie je graag wilt zijn. Dit hebben je ouders namelijk al voor je besloten voordat je ook maar een klein stukje van de wereld hebt gezien! Terwijl dat ik altijd dacht dat ouders graag wilde dat je jezelf zo ver mogelijk ontwikkeld en er zélf achter kwam wat je leuk vind en graag wilt gaan doen.

In gelovige zin snap ik de diepere betekenis opzich wel. Het is toch iets wat je als ouder meegeeft aan je kind. Buiten de opvoeding. Alleen lijkt me de keuze maken van de naam heel moeilijk. Hoe wil je eigenlijk hoe je kind wordt? En waarom? Je wilt natuurlijk altijd het beste voor je kind, maar wat is eigenlijk het beste? Hoe kun je weten waar je ongeboren kind goed voor is in deze wereld? Of heeft dat dan weer te maken met wat jíj denkt dat goed is voor de wereld? Maar het antwoord op die vraag weet toch in het begin van je levensjaren alleen God? Ik weet het niet. Ik denk ook dat niemand het weet. En dat is het mooie aan ‘geloven’, als je alle antwoorden al wist was er niets meer om te ‘geloven’.

Ik denk ook niet dat de belangrijke mensen in je leven ook daadwerkelijk de betekenis van je naam gaan opzoeken en kijken of je dat wel naleeft. Ik denk dat die vooral kijken naar wat je gedaan hebt, en hoe je in het leven staat. Ikzelf heb namelijk nog nooit naar iemands diepere betekenis gezocht. Maar dat komt misschien ook wel omdat ik daar voor deze lessen niet zo zeer mee bezig was. Ik vind het namelijk nog steeds iets vreemds. Want het zegt meer over je ouders dan over jezelf.

Waarom moet je eigenlijk iets naleven? Moeten we met z’n alle massaal streven naar het perfect zijn? Is het juist niet goed als we met z’n alle fouten maken? Want van die fouten leer je, en maken je hoe dan ook een beter mens.
Willen we allemaal perfect zijn omdat we ons schamen voor onze fouten? 50% van de Nederlandse bevolking ligt ’s avonds wakker. Het liefst zouden mensen denk ik schaamteloos door het leven gaan. Dat is ook wel iets moois, je hoeft je nergens druk om te maken. Maar het maakt een mens ook niet beter denk ik. Want je zou jezelf dan waarschijnlijk nooit verplaatsen in een ander, je zou nooit eens denken van: Goh, hoe zou hij/zij erover denken? En zo help je andere mensen weer verder. Want iedereen heeft invloed op elkaar. En dus ook ik. Daar kwam ik laatst achter, een vriendin heeft zelfs een levensboek artikel geschreven naar aanleiding van mij. Ook zie ik dat mensen veranderingen aannemen als ik even met ze heb gepraat. Of al als ik mezelf alleen maar laat zien. Dat merkte ik heel erg bij me stage, opeens ondernamen ze dingen waar ze zelf beter van werden. Dit was onwijs mooi om te zien. Maar ook bizar, stel dat het mis gaat is het dan allemaal mijn schuld? Of heeft de rest wel naar de betekenis van mijn naam gekeken en komt er dan uit dat de persoon die die naam draagt zich goed kan verplaatsen in andere. Dat zou ook betekenen dat alle Jaimy’s op de wereld hetzelfde zijn, en dat je als mens helemaal niet uniek bent. Alleen unieke karaktereigenschappen hebt. Mijn conclusie: Kom er vooral zélf achter wie je bent, hoe je bent en op welke manier jij deze wereld stukje bij beetje wil helpen. Zet dat, desnoods onder je naam, op je visitekaartje!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl