X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het niet roken beleid

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jocelyn jocelyn Auteur op infoyo sinds
22 September 2008


Bekijk het profiel van jocelyn
Datum: 24-09-2008
Auteur: Jocelyn
De wet van het niet mogen roken is afgelopen juli ingegaan. Slim, om dat net voor de zomer te gaan doen, of was het een list? Iedereen weet toch dat we hier in Nederland geen superzomers hebben? En afgezien van het feit dat er niet meer gerookt mag worden in de horeca, is het nu niet zo dat de regering nu aan het leven en aan de eigendommen van horeca eigenaren zit? Ik ben benieuwd wat nu erger is.

1 Juli 2008

Op 1 juli 2008 is de wet ingegaan. De klanten kunnen er nog om lachen. 'Natuurlijk is het een hele stomme wet, maar dan gaan we toch even buiten staan?'  Ikzelf ben geen eigenaresse van een horeca gelegenheid, maar werk wel in de horeca. Ook houd ik wel van een sigaretje. In het begin zeurden de klanten er nog niet zo om, en wij probeerden de voordelen ervan te zien. Waar wel over gepraat werd, is het feit dat de regering nu aan het leven en aan de inkomsten van de horeca eigenaren komen. Natuurlijk is een restaurant of bar een openbare gelegenheid, maar zijn het niet de eigenaren die geld investeren om de klanten een leuke tijd te bezorgen? En natuurlijk betalen de klanten, logisch, maar in de winkel betaal je toch ook voor je boodschappen? Nee, dit is een feit wat niet door de beugel kan, dat vinden de meeste mensen. De niet- rokers denken er in de meeste gevallen hetzelfde over. Wij zijn er eigenlijk niet zoveel tegen gekomen die blij waren met die wet en de gehele toestand. Misschien 1 of 2.

Eens optellen

Nu is het zo dat de het hele gebeuren op twee dingen gebaseerd is: 1) De werknemers hebben recht op een rookvrije werkplek, en 2) De niet- rokende mensen hebben ook recht op een lekker diner zonder de rook in te ademen van een ander. Oke, oke. Nu is het nu eenmaal wel zo dat de werknemers negen van de tien zelf roken, en de niet- rokende werknemers hebben al zoveel in de rook gestaan ( eigen keuze ) dat hun longen toch al meegedaan hebben, en het niet erg vinden. Ook wordt het zo gezien, dat de pauzes  nu afgenomen zijn. In mijn geval, en ik geloof dat er zo veel meer mensen zijn, dat we roken en werken tegelijk. We nemen een heis, en werken door. We gaan even zitten, een collega neemt het eventjes over. Nu moeten wij het echt hebben van onze baas/ bazin. We moeten geluk hebben als we tussendoor naar buiten mogen om te roken.  Niet iedereen heeft dat geluk. En nu de klanten die niet roken. Zij zitten nu negen van de tien keer alleen aan de bar, omdat de rest naar buiten is om te roken. Of ze gaan mee naar buiten, of ze verliezen de zin om de deur uit te gaan voor gezelligheid. Ze vinden er niks meer aan. Dus eigenlijk is het een verlies/ verlies situatie!

De toekomst

Zoals we nu wel begrepen hebben, gaat dit naar mijn mening echt niet goed komen. Een heleboel eigenaren zullen hun kroeg moet sluiten. De omzet gaat omlaag, de kosten worden te hoog. Want als er geen klanten zijn die een drankje komen drinken, zal het toch allemaal uit eigen zak moeten komen, toch? Je zou toch haast denken dat de staat van de kroegen af wil. Ik zie wel waar dit allemaal eindigt. Maar ik denk wel dat ik het weet. En zeker als we hier niks aan doen. Maar wat? Daar zal goed over nagedacht moeten worden.

Reacties op dit artikel
I. van der linden, 2008-11-19
( 0 )

De niet-rokers zouden, als reactie op de acties van de cafe's om roken weer toe te laten, eens massaal de bars en cafe's moeten gaan bezoeken. Mogelijk geeft dat de eigenaars weer moed om het verbod te handhaven en worden de rokers gemotiveerd om toch maar te stoppen. Zolang de rokers het overgrote deel van de klanten zijn en niet-rokers zich niet duidelijk melden zal er geprotesteerd blijven worden tegen het verbod. Dus niet-rokers op naar het cafe en spreek je waardering uit voor de rookvrije situatie!
Bugsb, 2010-01-16
( 0 )

Wat was er toch mis met:
Roken? We lossen het samen op!

Dat waren nog eens tijden!
De dag van vandaag is het bijna niet meer voor te stellen dat mensen onderling
tot een akkoord mochten komen,

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl