X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vervelende belastingen betalen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 02-03-2016
Auteur: Normyo
De meeste mensen vinden het betalen van belastingen een vreselijke activiteit, die een inbreuk vormt op hun privétijd. Maar het is vooral een poging van de overheid om de burger veel geld afhandig te maken. Maar zijn er dan wel voordelen aan belastingbetalen?

De voordelen

Zoals belasting betalen vooral een nadeel is, als het gaat om de tijd die je er investeert, krijg je er voor die paar uur veel voor terug.

Ik heb het dan natuurlijk niet over al die ambtenaren, die om hun tijd te vullen nieuw beleid formuleren, waarvan je je vaak afvraagt of het geen geld verspilling is.

Ik heb het over de keiharde systemen, die we ervoor terug krijgen.

Eerste voordeel

Stel je voor dat je geen belastingen hoefde te betalen. Vervolgens mag je dan zelf betalen voor het aanleggen van wegen. Dit kan leiden tot twee situaties.

In de eerste situatie legt iedereen, die dat kan betalen, zijn eigen stukje weg aan. Het nadeel daarvan is natuurlijk wel, dat je de kans loopt dat de ene persoon asfalt laat storten, terwijl een ander mooie kinderkopjes laat leggen. Je loopt zelfs de kans, dat een multimiljardair de grond opkoopt tussen zijn huis en zijn bedrijf en daar, zonder rekening te houden met de mensen die aan de weg wonen, een rechte weg over laat aanleggen. En als hij een weg nodig heeft naar bepaalde locaties, doet hij precies hetzelfde. En hij laat niemand anders over zijn wegen rijden om slijtage te voorkomen. Het zou er op neer komen, dat je op een bepaald moment helemaal ingesloten bent door autowegen en nooit meer je huis uitkomt.

In de tweede situaties gaan bijvoorbeeld de bewoners van een wijk samenwerken, bij het aanleggen van wegen. Misschien lukt het zelfs om op gemeente niveau samen te werken. Vervolgens ligt er in de ene gemeente een mooi wegensysteem met asfalt en afvoer en onderhoud. Maar als je van buiten de gemeente komt, moet je veel geld betalen voor het gebruik van de wegen. Dat is natuurlijk niet erg, als je alles in je eigen gemeente kunt krijgen. Maar als een winkelier besluit om juist in een gemeente te gaan zitten met goede wegen, betaal je extra om daar te winkelen.

Zie daar voordeel één van belasting betalen, iedereen krijgt goede wegen en je kunt overal komen, zonder veel extra moeite. En als er problemen zijn met het wegdek, dan worden ze snel gerepareerd. Want dat moet je ook nog maar afwachten, als iedereen voor zichzelf moet zorgen.

Tweede voordeel

Stel je hoeft geen belasting te betalen. Hoe ga je er dan voor zorgen, dat je goede medische zorg krijgt?

Als je zelf voor je medische zorg moet betalen, kom je in de situatie terecht dat goede artsen zich goed zullen willen laten betalen. Dat betekent dat eigenlijk alleen rijke burgers, deze artsen kunnen betalen. Zelfs als je een gezamenlijke verzekering opzet, wordt het niet veel goedkoper. Want artsen zullen zich in de schulden moeten steken om hun opleiding te betalen. Die schuld zullen ze terug moeten betalen, dus ze zullen hoge prijzen moeten rekenen. En dat betekent hoge verzekeringspremies. Daarnaast zul je veel moeten betalen voor medische onderzoeken, omdat de onderzoekers veel geld moeten uitgeven aan hun opleiding, maar nog meer geld aan de apparaten waarmee ze het onderzoek kunnen doen.

Nog een voordeel van belastingbetalen dus, je krijgt redelijke tot goede gezondheidszorg, die voor iedereen toegankelijk is en betaalbaar. Vooral voor de mensen die het het meest nodig hebben. En je hoeft niet zelf een heleboel kennis te verzamelen om de ernstigste ziektes zelf te kunnen behandelen. Je bent dus weinig tijd kwijt aan het beter worden. Want je hoeft ook niet op zoek naar de beste arts voor jouw ziekte. (Met uitzondering natuurlijk van zeldzame ziektes.)

Derde voordeel

Je betaald dus nog steeds geen belasting. Hoe ga je er voor zorgen, dat je goed onderwijs krijgt? Hoe garandeer je, dat je een opleiding krijgt waarmee je ook werkelijk iets kunt?

Want wanneer je zelf je opleider moet betalen voor de opleiding die je wilt volgen, dan moet je maar afwachten of die opleider wel zo goed kan opleiden. Misschien is de opleider wel heel goed in zijn vak, maar een slechte opleider. Vervolgens moet je veel geld betalen, want de opleider kan als hij opleidt geen geld verdienen met zijn en dat moet gecompenseerd worden. En omdat jij een toekomstige concurrent wordt, moet je ook alvast betalen voor zijn aan concurrentie verloren inkomsten.

Weer een voordeel van belastingbetalen, iedereen krijgt een redelijke tot goede opleiding en je kunt bij iedere opleider terecht. Verder wordt er gecontroleerd of een opleider ook werkelijk iets weet van opleiden. En je weet zeker dat iedereen vergelijkbare kennisniveaus heeft. Het is dus ook nog eens een besparing voor het bedrijfsleven, dat er niet voor hoeft te zorgen, dat nieuwe medewerkers allemaal op hetzelfde niveau starten. En je hoeft niet op zoek naar de beste opleider voor het vakgebied van je dromen, die misschien wel onbetaalbaar blijkt te zijn.

Vierde voordeel

Wat nu als je geen belasting betaalde? Hoe zorg je dan voor een veilige omgeving, waarin je kinderen niet lastig gevallen worden? Hoe zorg je dat inbrekers gepakt worden en niet meer uit stelen kunnen gaan? Hoe zorg je dat iedereen op straat en in het verkeer veilig is?

Je kunt het zelf doen, dat kan altijd. Maar hoeveel tijd wil jij besteden aan het veilig maken van je omgeving? En wil je dat andere er ook voordeel van hebben? Of laat je je juist betalen voor het veilig maken van je wijk? Maar hoe weet je of iemand, die in jouw wijk inbreekt een professionele crimineel is? Dat weet je niet. Dus ga je dan maar op iedereen schieten die je ziet en waarvan je denkt dat hij iets crimineels doet? Maar hoe veilig is dat?

Dus nog een voordeel van belastingbetalen, je krijgt een heel veiligheidssysteem van professionele beveiligers, die geoefend zijn in het herkennen van gevaarlijke situaties. Je krijgt politie, die meerdere manieren kent om een situatie te behandelen. Maar ze kunnen ook nog eens optreden als hulpdienst bij rampen. En ze kunnen bemiddelen bij burenruzies, waar ze onafhankelijk zijn van beide partijen en dus onpartijdig kunnen optreden.

Energie vergelijken

Stel je voor dat je energie wilt vergelijken. Dit is ook een makkelijke manier om te zorgen dat je kunt besparen! Er zijn veel verschillende energieleveranciers en allen hebben ze hun eigen prijzen. De juiste zoeken is niet altijd makkelijk, en daarom kunt u online geholpen worden. Zo bestaat er een energievergelijker waar u een energieleverancier kunt vinden die het beste bij u past! Dat is pas geld besparen!


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl