X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


It's a wonderfull christmas time?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 17-12-2011
Auteur: Sjax
Iedereen kent het liedje van de titel van dit stukje wel.BIjna iedereen verheugt zich ook op de kerst. In ieder geval doet de media ons geloven dat d ekerst het meest mooie moment van het jaar is. Maar is dat ook zo? Ik heb daar mijn twijfels bij.

Kerststemming

Zo ergens in de 2e week van december barst de kerststemming los in Nederland. In tuincentra is de kerst al sinds november in het pand, maar in de meeste andere winkels is er eerst nog tijd voor sinterklaas.
Zodra sinterklaas de grens van Nederland over is gaat de media los met ons in de kerststemming brengen.
Folders met daarin afgebeeld gelukkige gezinnen met een mooie kersttafel, mooie kleren aan en allemaal met een blij gezicht. Zo hoort kerst te zijn! Dat willen vervolgens de lezers van de folders ook.

Maar, is de kerst een blij feest met blije gezichten? De meeste mensen hebben nl kerststress. Dat begint al met de kerstkaartjes die je MOET versturen. Die moet je eerst kopen, dan nog schrijven, kerstpostzegels kopen waarvan je er altijd een aantal tekort komt of overhoudt. Je krijgt ook vaak kaartjes van mensen die je zelf geen kaartje hebt gestuurd, daar moet dan maar een nieuwjaarswens naar toegestuurd worden of alsnog een kerstkaartje als dat nog kan.
Dit is al een hoop gedoe.

Dan volgt de vraag waar vieren we dit jaar de kerstdagen? Thuis met visite en een hoop gedoe of bij jouw of bij mijn ouders? Of plannen we alle dagen volmet familiebezoek. Leuk heb je een paar vrije dagen ,akn je nog niet doen waar je echt zin in hebt en moet je met je hele familie samenzijn. BIj de lkerst zijn er vaker familieruzies dan in derest van het jaar. De kerst MOET immers gezellig zijn.

Dan moet het kerstdiner nog samengesteld worden, de booschappen worden gedaan, gekookt en op tijd opdienen voor het gerecht weer koud is geworden. En wat geef  je de kinderen te doen tijdens het lkerstdiner. OM nog maar te zwijgen over de vraag wie je naast wie neerzet aan tafel om het gezellig te houden.

Ook moet het huis worden versierd. Vergeet daarbij de buitenboel niet. Het MOET ieder jaar steeds mooier en meer.

Al met al veel gedoe en voor de meeste mensen veel stress.
Na de kerst moet alles weer afgebroken worden en moeten de kilo's die je er in 2 dagen hebt aangevreten er ook weer af. Dat duurt alleen vaak langer dan 2 dagen voordat dat weer is gelukt (als het al lukt).

Ik doe hier niet aan mee. Ik doe lekker waar ik zelf zin in heb. Geen stress voor mij en geen hoge verwachtingen dat de kerst het mooiste moment van het jaar is. Verwachtingen vallen vaak tegen.

MIsschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar om wat beter naar jezelf te luisteren en niet zoveel tegen je zin in te doen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl