X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het echte geheim van het leven

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Robelly Robelly Auteur op infoyo sinds
13 Oktober 2010


Bekijk het profiel van Robelly
Datum: 12-02-2011
Auteur: Robelly
Wat is de essentie van het leven? Dat klinkt even oubollig als de zogenaamde antieke eikenhouten tafel van mijn moeder. In het materialistische tijdperk wellicht: wat brengt het op? Want filosoferen is leuk, maar de rekeningen moeten betaald worden, en ongeprojecteerd gezwets levert niets op. Wat als het echte geheim er ook voor zorgt dat je in een flow terecht komt waardoor alles vanzelf gaat, en daarmee ook de rekeningen betaald zullen worden? Die essentie van het leven promoveert de eikenhouten tafel dan al gauw naar een authentiek designstuk. Hoe dat zit, hieronder meer.

Gooi de goeroes overboord!

Het jaar is nog maar jong en dus is het nog niet te laat om goede voornemens te adopteren. Dan maar een laatbloeier. Gooi allereerst maar alle goeroes overboord. Behalve het katalysatoreffect dat al deze tovenaars hebben richting de bodem van je portemonnee, is het nog maar afwachten of het uberhaupt werkt. Bij anderen ziet het er immers altijd makkelijk uit. Maar waarom zouden anderen het beter weten, met name als het om zoiets abstracts gaat als het geheim van het leven? En waarom niet gewoon vertrouwen op jouw eigen gevoel en intuitie. Dat is minstens evenveel waard als dan dat van anderen. Begin met dat besef van eigenwaarde.

Positivisme is de sleutel

Zodra je beseft dat jouw inzicht en jouw persoon er mogen zijn, kun je promoveren naar de volgende stap, namelijk de insteek in het leven. Ik weet het, cliche, cliche en nog eens cliche. Bedenk wel dat de meeste mooie dingen dichter bij zijn dan je denkt. En goeroe-loos als je nu bent, wordt het gewoon tijd om de regie zelf in handen te nemen. Dat betekent afrekenen met alle lijken in de kast, maar vooral met eventueel zelfmedelijden en gejammer in de vorm van 'wat als' en 'had ik maar'. Zelfs met een Guinness Book of Records notering voor jammeren zal er helaas geen verandering plaatsvinden, dus slechts zonde van tijd en energie. En zoals deze bijna veertiger weet, is tijd schaars en lijkt het nog sneller te gaan naarmate je ouder wordt - daar schijnen overigens hele voor mij onbegrijpelijke theorieen over te bestaan, maar alla, dat ter kennisgeving -. Maar goed, terug bij de les. De reden waarom positieve energie zo belangrijk is, heeft geheel te maken met letterlijk de invalshoek van perceptie. Iets dat ogenschijnlijk lijkt op pech, hoeft helemaal geen pech te zijn. Ik weet nog goed dat ik gehaast op weg naar tentamens over de A2 reed en uitgerekend op dat moment mijn nep oldtimer (lees: oud wrak) van een Italiaanse bolide het liet afweten. Gefrustreerd en lichtelijk in paniek geraakt de gele pechgoden van het Nederlandse wegennet maar aanroepen. Maar ik meen dat dat nog de prehistorie van het mobiele netwerk was, dus ik had geen mobieltje. En zo lui dat ik was hoopte ik dat de tijd ook dit zou helen zodat ik niet uit de auto hoefde te stappen zoekende naar die gele telefoonpaal. En wonder boven wonder startte hij gewoon weer na enkele minuten wachten. Soms denk ik dat ik op dat moment toch voor dat lot uit de loterij had moeten gaan want dat had ik dan zeker weten ook gekregen, maar kijk, ook ik heb afgerekend met dat lijk uit mijn kast. Dat even terzijde. Voortsjokkend in mijn bolide reed ik na enkele minuten een file tegemoet. Bovenop mijn vertraging kon dit er ook nog wel bij, waarom niet. Maar wat bleek nu, die file stond er omdat er een giga ongeluk was gebeurd, en dat op maar enkele minuten afstand van waar ik stond. Pech of geluk? Nou, laat mij dan maar die simpele pech langs de weg hebben.

Ik kan nog tig voorbeelden geven, en er zijn gegarandeerd evenzoveel voorbeelden die het tegendeel doen blijken, maar indien je er vanuit gaat dat alles wel ergens goed voor is dan begint die toegevoegde waarde stukje bij beetje de boventoon te voeren, selectieve perceptie of niet.

Het positivisme en de daaraan gekoppelde energie betekent ook het loslaten van vooroordelen of waardeoordelen over anderen of situaties. Voordat de recente economische crisis begon was menigeen van mening dat daklozen zwak en verslaafd waren, en dat niemand in dit land honger hoeft te lijden of dakloos hoeft te zijn. Ik denk dat menigeen zijn mening nu enigszins heeft bijgesteld, nu duidelijk is dat het iedereen kan overkomen. Een belangrijk aspect dat als een rode draad door alles gaat, is het vergeven. Het kunnen vergeven, loslaten, van een bepaalde emotie of situatie. Dat klinkt heel bijbels en ik heb lang nagedacht waar dat nou goed voor is, behalve in de hemel komen uiteraard, maar ondanks het feit dat het lijkt of vergiffenis gericht is op de ander, denk ik dat het vooral jezelf bevrijd. Dus helemaal niet uit menslievendheid, maar gewoon voor jezelf! En dan zul je zien dat je op de een of andere manier ineens kansen ziet die je voorheen niet zag. Met dit eigentijds gegeven sluit ik deze wijze les dan ook af.  

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2011-10-13
( +1 )

Mooi geschreven

One love
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl