X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rutte gekozen door het volk, negeert volk keihard

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Hetheksje Hetheksje Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Hetheksje
Datum: 09-02-2011
Auteur: Hetheksje
Onze regering is onze volksvertegenwoordiging, wij kiezen de partij van wie wij denken dat zij ons het beste zullen vertegenwoordigen. Nationaal maar zeker ook internationaal, want we zijn wel een klein landje maar hebben veel kennis en kunde tot onze beschikking. Jan Peter Balkenende was en is een vriendelijke kerel, maar een zijden sok waar het op regeren aankwam. Dus heeft het volk gekozen voor een wat daadkrachtigere man, een man met wat meer charisma, Rutte.Maar of dat nu zon goede keuze was?

Uruzgan Afghanistan

De berichtgeving omtrent wat er allemaal is gebeurt, en nog steeds gaande is in Afghanistan, is erg gekleurd. De militairen vinden dat ze daar goed werk doen en willen blijven om de bevolking te helpen. De achterblijvers thuis vinden dat "onze jongens" naar huis moeten komen en daar moeten blijven. De redenen waarom liggen hierbij nogal uiteen. Een deel van de bevolking is het met Geert Wilders eens "eerst Gouda, dan Afghanistan", oftewel eerst ons eigen land opruimen en weer een prettige plek om te leven maken, dan kijken we wel weer verder. Een ander deel vind de kosten die een operatie als Uruzgan kost gewoon onverantwoord in deze tijden van financiŽle crisis. We kunnen niet ontkennen dat het geld dat nu naar Afghanistan gaat ook gebruikt kan worden om verpleegkundigen aan het werk te houden en de zorg te verbeteren, of het onderwijs. Dan is er nog een groep die gewoon vindt dat er genoeg militairen gesneuveld zijn door bermbommen, die graag "hun jongens en meiden" veilig thuis willen hebben waar je hooguit een mes in je ribben kunt krijgen tijdens het uitgaan als je iemand aanspreekt op wangedrag. Oftewel veiligheid is een rekbaar begrip.

Lekker toch doen

Wat voor reden het Nederlandse volk ook heeft om onze militaire missie in Afghanistan permanent af te breken en niet weer militairen terug te sturen naar dat land maakt niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is dat diezelfde Rutte, diezelfde sterke man, gewoon lak heeft aan wat het volk dat hem gekozen heeft hen te leiden wil. Hij doet lekker toch wat hij zelf wil, of wat hij denkt dat goed zal liggen bij de grootmachten. En zo bezwijkt ook hij uitermate vrolijk voor de politieke druk om het politieke spelletje mee te spelen. Zelfs al moet hij daarbij zijn eigen volk terzijde schuiven als zijnde niet ter zake doend. Heel fout lijkt mij. Het toont wel weer wat geen mens te vertrouwen is als je hem of haar wat macht geeft. want meneer Rutte zegt wel dat hij niet alleen de beslissingen neemt, maar als puntje bij paaltje komt drukt hij wel door wat hij wilt dat gedaan wordt. Het recht van de sterkste?
Alle smoesjes ten spijt dat het geen militaire maar politionele actie is, dat de mannen en vrouwen geen gevaar lopen en wat er nog meer uit de hoge hoed met excuses wordt getoverd. Feit is en blijft dat Rutte met het besluit keihard ingaat tegen de wens van "zijn" volk, wat zegt dat over hem? Als politicus, als mens. Over zijn betrouwbaarheid? Over zijn netto waarde als leider van ons land? Is dit de eerste stap richting de afgrond? Vele mooie woorden, vele mooie beloften en dan daden die een hele andere kant opgaan. Een dictatuur onder een mantel van democratie. Ach, ons land is allang niet meer ons land dus waarom je nog druk maken. Je hebt als Nederlander in je eigen land toch geen moer te vertellen. Hoe harder je als mens je best doet een goed Nederlander te zijn hoe harder je wordt gestraft. Mede door onze eigen volksvertegenwoordiger die een lange neus maakt tegen alle kiezers die hem hebben geloofd.

Reacties op dit artikel
Miran, 2011-03-12
( 0 )

Groot gelijk, ze bestelen ons waar we bij staan.
En geen mens komt in opstand, misschien dat wij ook maar eens masaal de straat op moeten met elkaar.
En ook herrie en rellen schoppen, inplaats van altijd maar braaf doen wat ze ons opdragen.
Laten wij met elkaar eens geen belastingen meer betalen, kijk naar die absurde brandstofprijzen.
De hele transportsector krijgt hier toch ook weer een hele klap van, maar wij hard werkende nederlander betalen wel weer, want daar zijn wij voor die politieke opvreters in Den Haag wel goed.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl