X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


‘De politie is je beste vriend’

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jong104 jong104 Auteur op infoyo sinds
17 Maart 2010


Bekijk het profiel van jong104
Datum: 06-04-2010
Auteur: Jong104
Woensdag 1 april, een mooie lentedag en niets staat mijn goede humeur dan ook in de weg. Met twee handjes aan het stuur, gordel om, alcoholvrij en met een naar behoren werkende bolide rijd ik door het centrum van Almere. Ik ben op weg naar een afspraak en geniet van het voorjaarszonnetje totdat ik de hoek om ga en een vriendelijke jongeman met een geel hesje mij behoedzaam de weg verspert.

Deze jongeman blijkt, als ik iets dichterbij ben, een medewerker te zijn van het Flevolandse politiekorps. Met een behulpzaam gebaar dirigeert hij me van de openbare weg naar een naast gelegen parkeerplaats. Nietsvermoedend en nog totaal “clueless” over hetgeen me te wachten staat parkeer ik mijn auto naast een agente. Ik doe mijn raampje omlaag en zie haar lippen de contouren van de standaard zin vormen; ‘weet meneer waarom hij is aangehouden?’ Nog wat onwennig en verbaasd geeft “meneer” te kennen dat hij niet weet waarom hij is aangehouden. ‘U bent aangehouden voor het niet dragen van uw gordel’, verbaasd kijk ik haar aan waarna het enkele seconden angstvallig stil blijft. Als ik eenmaal over de eerste verbazing heen ben en me realiseer welke dag het is begin ik te lachen. ‘1 april’ zeg ik tegen de streng kijkende agente. Gevoel voor humor blijkt echter bij de agente ver te zoeken, in politie staccato vertelt ze me dat ik een bekeuring krijg voor het niet dragen van mijn autogordel. Aangezien ik duidelijk mijn gordel draag, kijk ik de agente met een vragende blik aan. De politieagente vervolgt dat haar collega, die als een stoere guerrilla strijder om de hoek in de bosjes lag, mij zonder gordel heeft gespot en hiervoor krijg ik een bekeuring. Het feit dat ik mijn gordel draag en gedurende de hele weg al gedragen heb doet hier niets aan af. Als “meneer” het er niet mee eens is, mag hij de procedure achterop de acceptgiro volgen om een verweerschrift in te vullen. ‘Dus ik moet mij nu, ondanks dat jullie alle drie hebben kunnen zien dat ik mijn gordel draag, gaan verdedigen tegen wat 1 agent verderop denkt te hebben gezien’ is mijn verweer. ‘Het kan toch zijn dat die meneer het verkeerd heeft gezien.’ De agente vertelt me, inmiddels non verbaal gesteund door haar dreigend kijkende mannelijke collega, dat ze niet in discussie wenst te gaan. Ze herhaalt, dit keer in Jip & Janneke taal, dat er procedures zijn als ik het er niet mee eens ben. Vervolgens noteert ze op de bon dat “meneer” wel een gordel droeg maar dat hij een boete krijgt voor het niet dragen van een gordel. Verbaasd over het totale gebrek aan logica en de houding van de agente probeer ik nog een keer voorzichtig te vragen of dit nu een logische gang van zaken is. Het kan misschien zo zijn dat de gluurder het verkeerd heeft gezien, een vergissing is immers menselijk. Daarnaast is het bijna onmogelijk om binnen 10 seconden de goedverborgen politiegluurder te spotten, vervolgens de conclusie te trekken dat er een politiefuik op je staat te wachten en dan snel de gordel om doen voordat je de hoek om komt. De agente en haar zwijgende collega zijn echter onvermurwbaar, de boete wordt uitgedeeld en ik mag weer doorrijden. Het resultaat van deze frustrerende 15 minuten? Een boete van €90,-, een lange procedure in het vooruitzicht en een illusie armer. “De politie is je beste vriend”, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl