X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kerkbezoek loopt terug

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 02-11-2009
Auteur: AnnaStaal
Al jaren loopt het kerkbezoek – zowel de katholieke kerken als de protestante varianten – terug. Geloven we niet meer, zijn de ideeën van de kerkelijke leiders achterhaald, wat is het dat men de kerk niet meer opzoekt?


Natuurlijk bevestigen uitzonderingen de regel en zijn er nog kerkelijke gemeenschappen die het goed doen, maar overall loopt het kerkbezoek ernstig terug. Zeker in de katholieke kerk is het de zondag zo stil dat je je afvraagt voor wie de pastoor zijn preek doet.
In de katholieke kerk is het wel duidelijk dat veel van de jonge mensen de leer als achterhaalt zien en er veel hypocriete heerst. Denk aan het celibatair leven van de priester, dit terwijl de geschiedenisleer toch echt Jezus met een vrouw laat zien. Maar ook het feit dat homofilie ontkend wordt, terwijl de homofile praktijken van de priesters die enige moment aan het licht komen, weggemoffeld worden. Het is achterhaald dat homofilie niet goed is of zelfs te genezen … alsof het een ziekte is.
Als klap op de vuurpeil mogen de mannen in Afrika vooral geen condoom gebruiken, dit terwijl HIV zo ongeveer doodsoorzaak nummer een is. Hoe christelijk maakt de paus dat?

De leer zoals het Vaticaan deze predikt vindt nauwelijks gehoor bij de jeugd van deze wereld omdat de leer aan standpunten vasthoudt die achterhaald of hypocriet zijn, alsof iets wat naar vernieuwing ruikt niet goed is. Jammer, want er zitten absoluut goed aspecten aan het Christelijke geloof.
De enige die er nu beter van wordt is Tim Rice, want zijn musical Jesuschrist Superstar is al jaren een regelrechte hit. De versies van dit verhaal zijn overigens wel vernieuwend, misschien moet de paus eens naar een voorstelling gaan … al was het maar om het idee.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl