X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het glazen plafond is nog lang niet doorbroken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 07-10-2009
Auteur: Lizz
Het glazen plafond, de onzichtbare onmogelijkheid voor vrouwen om door te breken in de top, is nog lang niet doorgebroken. Vanzelfsprekend zeggen alle mannen dat ze vrouwen net zoveel kans geven als een andere man. In de praktijk wordt deze waarheid vaak wel met de mond beleden, maar niet omgezet in daden.

Ongrijpbaar

De materie is voor veel vrouwen ongrijpbaar en onbegrijpelijk. Je gaat op gesprek voor een hogere functie, zet je beste beentje voor, maar krijg toch het onbehaaglijke gevoel dat er iets net pluis is. Je durft niet te stellen dat je gezin erg belangrijk voor je is. Als een man dat doet, laat hij zijn kwetsbare kant zien en oogst hij veel lof. Als een vrouw dat medeelt is ze afgeschreven voor de rest een een dom huisvrouwtje in dezelfde ogen van haar toehoorders. Helemaal als deze uit mannen bestaat, al kunnen de dames er onderling ook wat van.

In de gemeentelijke politiek is het al niet anders. Vooral de conservatieve partijen hebben moeite om dames op hun lijst te krijgen. Deze dames worden enige tijd voor de verkiezingen benaderd, krijgen een plaats op de verkiezingslijst en branden en masse af als het politieke steekspel begint.
De vele recepties en vergaderingen rond etenstijd, de onmogelijkheid om rekening te houden met schooltijden en de vele avonden waarop belangrijke zaken worden geregeld breekt de dames op. En dat wordt door de conservatieve krachten binnen zo'n partij dan ook vaak uitgelegd als onwillig om mee te werken en niet voldoende inzet om door te groeien.

De enige remedie om met name op lokaal niveau het glazen plafond te doorbreken is dat dames zich massaal aanmelden bij en in gaan zetten voor een politieke partij. Als maar genoeg dames zich stoten aan deze doorzichtigheid, is de oplossing nabij. Mail eens zo'n partij en ga op gesprek. De eerste stap is een daalder waard!

Reacties op dit artikel
Normyo, 2009-10-07
( 0 )

Misschien is het een nog beter idee om als vrouwen het initiatief te nemen voor het maken van afspraken, dan kun je ze op je eigen tijd plannen.

Een andere optie is dat vrouwen stoppen met mannen te faciliteren om dit soort activiteiten te kunnen doen. Laat die mannen maar lekker thuis komen om te koken. Laat ze maar ervoor zorgen dat de kinderen in bed gestopt worden. Nu hoeven al die mannen actief in de politiek dit soort taken niet te doen, omdat hun vrouw ze opzich neemt.
Lizz, 2009-10-08
( 0 )

Makkelijk gezegd. als een vrouw rekening moet houden met een ouderavond, wordt ze afgeschilderd als weer zo iemand die alles wil. Kinderen, werk en dan ook nog politiek. ''Nee, alles tegelijk kun je niet doen, je moet keuzes maken, dat wist je toch toen je er aan begon?'' Als een man rekening moet houden met een ouderavond, is er alom begrip en wordt hij gezien als een eigentijds persoon die ook nog tijd vrijmaakt voor zijn gezin. Een goed huisvader. Zie dat maar om te buigen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl