X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Facebook,ken je vrienden.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van freder26 freder26 Auteur op infoyo sinds
06 Juni 2009


Bekijk het profiel van freder26
Datum: 10-06-2009
Auteur: Freder26
Facebook, iedereen kent het. Facebook, voor de mensen die het nog niet kennen, is een sociaal netwerk waar je verloren vrienden kan terugvinden. Er zijn ook vele spelletjes die je samen kan spelen, vele steungroepen waar je kan intekenen etc.Maar is Facebook wel dat wat ze ervan zeggen. Wel, voor mij niet!

Hoe ik terecht kwam op Facebook

Hoe kwam ik op Facebook? Weet je dat ik dat niet meer weet! Waarschijnlijk na een moment van verveling ofzo maar soit, ik betreur me die dag nog altijd. Niets zo veraderlijk als Facebook. Eender waarop je klikt er, er gebeurd wel altijd iets. En al die nieuwe schermen die opengaan nadat je op één of andere link hebt geklikt, het is niet bij te houden.En dan maar hopen dat ge de weg nog terugvind.

Wie is wie?

Het begint met een gesprek op de werkvloer.Ze hebben dan iemand gevonden waar ze al jaren niets meer van gehoord hebben en plots zijn ze terug blij. Ik stel me dan de vraag, hoe komt het dat je elkaar niet meer gezien of gehoord hebt na al die jaren. Oké, er zijn natuurlijk redenen dieecht onvermijdelijk zijn, maar laat ons eerlijk zijn, de meeste "verloren" contacten gebeuren gewoon door nonchalance.Iedereen belt wel eens terug of zal morgen jouw mailtje beantwoorden en is het gezegde niet "van uitstel komt afstel". En zo worden de meeste contacten verbroken.
En dan kwamen een paar studenten, amerikaanse denk ik, met de uitvinding van de laatste jaren: Facebook.
Elk één die nu dit artikeltje leest zal ondertussen wel doorhebben dat ik het niet hoog heb met Facebook. Het moment dat je je aanmeld kom je in een doolhof terecht van allerhande spelletjes, kwissen en steungroepen. Ah ja, ergens is er ook een plaatsje waar je je vrienden kan vinden.
Persoonlijk vind ik dat Facebook een slachtoffer is van zijn succes. Je moet maar eens kijken, 90% van de berichtjes die je krijgt zijn meestal vraagjes om mee te spelen met één of ander spelletje of om lid te worden van één of andere steungroep om de meest belachelijke onderwerpen te steunen. Het is eigenlijk een puberale gemeenschap waar iedereen maar om het even wat neerpennen.
Je kan ook een berichtje naar iemand sturen maar iedereen op Facebook (jaja, iedereen!) kan jouw berichtje lezen.Dan vind je iemand terug en wil je de draad terug opnemen maar je kan moeilijk om contactgegevens vragen omdat iedereen jouw email-adres, thuisadres of telefoonnummer kan zien. Dus ben je gedwongen om ergens af te spreken. Geen probleem als je dan toch uiteindelijk bij elkaar in de buurt blijkt te wonen, maar als er een landsgrens of een continent tussen jullie staat is dit toch algauw wat moeilijker.
Ze zeggen dat internet de wereld kleiner maakt maar Facebook maakt dit alles nog kleiner. Eigenlijk maakt Facebook de wereld benauwd. Opeens krijg je uitnodigingen om vriendjes te worden met iemand die je absoluut niet in je vriendenkring wil hebben zoals een bepaalde collega ofzo. En meestal word dit alles nog vergezld met een foto. Het is precies een verplichting om de meest dwaze foto aan je profiel toe te kennen. Raar of zelden vind je een foto waarop die persoon op zijn alledaags op staat. Dan zijn ze aan het tongzoenen met hun hond of steken ze een flesje bier tot achter hun oren etc. .
Nee, Facebook is niet aan mij besteed. Heb ik mezelf dan uit geschreven. Neen, want een mens is van nature nieuwsgierig en toch laat ik me van tijd tot tijd eens verleiden tot een speurtocht naar "hernieuwde" vrienden. Ik ben tenslotte toch ook maar een mens,eh 


Reacties op dit artikel
Edith, 2009-06-10
( -1 )

Je hebt volledig gelijk. Ik begin er ook nog niet aan.
Roos, 2011-03-18
( +2 )

Sorry, maar ik vind dat je volledig ongelijk hebt. Facebook is hartstikke leuk! Het is zo veel makkelijker om je sociale contacten te onderhouden.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl