X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pensioenen omlaag? Loonsverlaging?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 23-02-2009
Auteur: Beanbag
De kredietcrisis snijdt dieper dan men ons eerst wilde doen geloven. Wij zijn gewoon weer terug in de jaren 80 van de vorige eeuw.

Het Kabinet Lubbers I en II in de tachtiger jaren van de vorige eeuw schreeuwde net zo hard als men dat nu doet dat we met alles rekening moesten houden. Zij verlaagden de uitkeringen en de ambtenarensalarissen. Zij lachten demonstranten uit en hoonden ze weg. Niets bleek er tegen bestand. Wat de Nederlanders niet wisten was dat achter onze rug om een akkoord was gesloten tussen de vakbonden, het FNV, in deze de voorzitter Kok voorop, de werkgevers en het kabinet. Later werd dit akkoord van Wassenaar bekend en geroemd als zijnde het recept tegen de grote werkloosheid en de verslechterende economie. Later werd bekend! Hier zit de crux, want de ene na de andere minister, de zuinige Ruding als minister van FinanciŽn voorop, riep om meer bezuinigingen. De miljarden vlogen over tafel. Zonder datw e iets wisten van geheime afspraken.
De vruchten van dit spel plukte uiteindelijk Kok als premier, want toen de economie aantrok en er miljarden te verdelen waren mocht hij de premier spelen die kon investeren. Geluk moet een mens hebben, ook al verliest hij zowat alle verkiezingen, om dan toch boven water te blijven en te mogen uitdelen.
De hamvraag is echter of het akkoord van Wassenaar, waar besloten werd de lonen te matigen, de uitkeringen en ambtenarensalarissen te verlagen en alles te bevriezen, de economie echt uit de slop heeft geholpen. Of de tientallen miljarden aan bezuinigingen er voor gezorgd hebben dat alles weer op zijn pootjes terecht kwam.
Of dat men daarmee precies het tegendeel heeft bereikt, namelijk een veel langer herstel, veel meer werklozen dan nodig.

Men roept nu weer om een akkoord van Wassenaar af te sluiten. Maar is dat wel verstandig? Waar Amerika, Duitsland en Frankrijk besluiten de economie te ondersteunen en te stimuleren praat men hier over tientallen miljarden aan bezuinigingen, over verlaging van de pensioenen.
Voorlopig zegt de PvdA nog dat de uitkeringen op peil moeten blijven, maar dat houden ze echt niet vol, zoals gebruikelijk. Dus, de komende Miljoenennota ziet er als volgt uit:

 1. pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar
 2. pensioenen bevroren voor tot 2012
 3. de lonen worden bevroren tot 2012
 4. uitkeringen bevroren tot 2012
 5. huursubsidie wordt bevroren op niveau van 2009
 6. dat geldt ook voor de zorgtoeslag en de kindertoeslag
 7. op de rijksbegroting worden 15 miljard in 2010 en 20 miljard in 2011 bezuinigd
 8. de pensioenafdrachten gaan omhoog.
De partijen zullen om het hardst knokken wie degeen is die het meest durft te bezuinigen en wie het stoerst is.
De belangrijkste vraag echter: Wie heeft visie? Wie ziet wat er na de crisis nodig is en durft daarin te investeren? wordt het spannendst. Want wie zal dat zijn? Welke partij kan nu eens verder kijken dan de lengte van de eigen neus?


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl