X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Inauguratie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Cheminius Cheminius Auteur op infoyo sinds
24 Januari 2009


Bekijk het profiel van Cheminius
Datum: 26-01-2009
Auteur: Cheminius
Iets zweren op een religieus boek, zoals bijvoorbeeld de Bijbel of Koran, is toegestaan. Geen verplichting dus, niet in Nederland. Omdat gebedshuizen en staat, grondwettelijk gezien, hier strikt gescheiden zijn. Zoals het hoort in multiculti-land, vrijwillig. Een dat beloof ik onder ede volstaat, maar als het zaliger voelt om zoiets te verklaren ten overstaan van God mag dat. Staand, met de linkerhand rustend op de Bijbel. De rechterhand op schouderhoogte, met wijs- en middelvinger omhoog. Netjes gesloten, bewust nederig. Behoorlijk menselijk, herkenbaar.†

Het blijft hoe dan ook een kwestie van vertrouwen, wat het ook is waar iemand op zweert. In de rechtbank als verdachte, of als nieuwe president op de trappen van het Capitool. Haperend op zijn belangrijkste moment, omdat opperrechter John Roberts zich even versprak. Daardoor bijna stress op het bordes, toevallig door toedoen van iemand die door 'Bush' werd benoemd. Waardoor vlak na het veelzijdige woordje 'execute' een bijna humoristische stilte klinkt. Als Barack Hussein Obama zich spontaan verslikt in het werk van zijn voorganger. Boy oh boy !

Als op vrijwel hetzelfde moment de nieuwe website van het Witte Huis wordt gelanceerd. Als de verandering begint, als de toekomst kleur krijgt. Pats, boem. Voldongen feit, ook cyberland kan niet aan zijn talenten ontkomen. Perfect geregisseerd. Door hem, de mensen van het team. Dat klaar lijkt om de wereld versteld te doen staan, van meet af aan. Niets valse start, gewoon gaan. Eerlijk spreken, in verdedigbare taal. Welliswaar behoorlijk op het randje wat betreft de oude communisten, maar zeker geen koude oorlog waard. Verbroederend, liefdevol, oprecht.

Beetje streng, indrukwekkend. Past perfect bij de 'bling bling' velgen van die nieuw gepimpte presidentiŽle limo, what a ride ! Mr. 'P' in his element, breed lachend om de suffe voertuigen waarin de rappende of ballengooiende helden uit MTV's 'Cribs' zich vervoeren. Een serieuze tank op verchroomde wielen, gevuld met de meest geavanceerde snufjes. De Cadillac Viagra, geimporteerd uit Gangsta's Paradise. One of a kind, unique. Het soort wagen waar onverbeten drugsdealers en stuiterende pooiers om moeten huilen. Omdat kansloos zijn een leugen bleek.

Omdat de droom is uitgekomen, geschiedenis. Daarom een nieuwe droom, omdat dromen ons in leven houden. Nieuwe energie, nu we weten dat ze kunnen uitkomen. Heftiger, er is geloof in eigen kunnen. Als alles eindelijk mogelijk is, is het tijd om samen aan een nieuw tijdperk te beginnen. Er is weer iets om voor te vechten, weer iets het sterven voor waard. Motivatie, om er met z'n allen voor te knokken. Onverzettelijkheid, vastberadenheid. Nu veel wijsheid, veel geduld ook. Omdat het flink lang kan duren voordat iedereen zijn uitgestoken hand zal reiken.

Want ook de non-believers werden aangesproken, en dat is verrassend. Omdat nimmer eerder een president deze groep heeft benoemd. Niet om ze uit te nodigen althans, om mee te denken over oplossingen. Wellicht zelfs om te bemiddelen, als onafhankelijke scheidsrechters bij een religieus potje tafelvoetbal. Mensen die best geloven dat God bestaat, maar niets geloven van alle verhaaltjes die daarna door mensen zijn verzonnen. Om te verwoorden wat met eigen oog was aanschouwd, daarnet. Je weet wel, toch. Die man, uit de auto, drie lettergrepen, Obama !

En het gevreesde schot bleef uit, toen hij als een koning voor zijn koets uitliep. Met koningin Michelle aan zijn arm. De 49e First Lady, de vrouw van de 44e president, Queen B. ! Wiens heupen vervaarlijk kunnen wiegen. Zoals bij iedere vrouw van Afro-Amerikaanse komaf, als het vervaarlijke rechtervingertje beweegt. Met de linkerhand in haar zij, gebiedende wijs. De meesteres verpakt in leer, geen enkele tegenspraak duldend. Ook niet van hem, haar president. Die de volgende dag wat bleekjes ziet. Na een lange nacht in het geheel ontdooide Witte Huis.

Cheminius/09

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl