X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een bom onder het huwelijk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Bobtheplummer Bobtheplummer Auteur op infoyo sinds
21 November 2008


Bekijk het profiel van Bobtheplummer
Datum: 15-12-2008
Vrijdag 9 januari ga ik met mijn liefste trouwen. Trouwen, iets waar ik principieel fel tegen was of ben.Toch heb ik haar gevraagd. Het is zo een ontzettend mooi gebaar.Absoluut tegenstrijdig, ik weet het. En dat is nu ook precies de reden waaom ik† dit stuk schrijf. Ik weet het.Ik weet† hoe mooi het is dat† mijn liefde voor haar tot een officiele verbintenis komt.Waarom ik er zo tegen was of ben? Omdat wij, en met wij bedoel ik de maatschappij in onze westerse beschaving, alles dat voor iets mooi staat moeten bombarderen.

Status

Draait het in deze westerse wereld nou echt alleen om de buitenkant, dat wat te zien is?
Het begint al als we vrij jong zijn en zelf nog niet zo heel veel keuze hebben. We worden gedoopt. Hele familie bij elkaar, borreltje en een hele dag een feestje. Omdat jij als baby water over je hoofd krijgt gegooid door iemand in een jurk.
En dit alles terwijl je op die leeftijd niet weet wat geloof is, of je er iets mee hebt of iets mee wil gaan doen.
Maar toch komt de hele familie bij elkaar, en gaan een middagje gezellig bij elkaar zitten onder het genot van een hapje en een drankje. Ondertussen doen ze allemaal even hard hun best om te laten zien hoe goed het wel niet met ze gaat.
Dopen, mooi gebaar maar gebombardeerd en vernietigd.

Dan doe je je communie. PRECIES HETZE:FDE. Maar dan x10.
Muziek. cadeau's, sjiek eten. Het kan niet op. En als je op zo een feest de gemiddelde aanwezige zou vragen waar die communie nou precies om gaat moet hij gegarandeerd het antwoord schuldig blijven. Cadeau's van over de honderden euro's, en een schitterend feest waar meer drank genuttigd wordt dan in het gemiddelde dorpscafe.
Gebombardeerd en vernietigd.

En dan nog een van de mooiste dingen. Sex.
Ooit was sex iets speciaals tussen man en vrouw. Tegenwoordig kunnen we ook gewoon even een 0906 nummer bellen en lekker even "klaargepraat" worden
Geslaagde Zelfmoordaanslag.

Is er dan niets met enige morele waarde dat we gewoon intact kunnen houden?  Iets dat  romanriek,  cultuur of  vreugde al vanzelf in zich heeft en dus niet gebombardeerd hoeft te worden, alleen om ons ego een bepaalde status te geven?

Liefde

Ik trouw met haar uit liefde. Omdat ik weet dat zij het zo graag wil. Zij wil juist graag die jurk die iedereen starend achterlaat. Zij wil dat feest, dat nooit meer iemand zal vergeten, of door de juiste volumes alcohol te nuttigen juist wel.
Ik doe het voor haar. Voor mij was het niet nodig geweest. Meer kan ik niet meer van haar houden, ook niet als ik getrouwd ben.
Natuurljk, ben ik vanbinnen dolgrlukkig. Maar dat ben ik altijd al geweest.
Maar ik doe het voor haar.

Is dat niet romantiek?

Reacties op dit artikel
Michiel, 2008-12-17
( 0 )

Wat steeds zijn waarde zal vasthouden is je zelfrespect. Vrede met je zelf is koersvast en geeft innerlijke rust en kracht. Kracht om van zo'n dag iets parchtigs te maken. Ik wens je een fijne dag toe. Snap wel dat je haar een mooie jurk gunt, ik hoop dat ze er mooi ziet. Gr Michiel
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl