X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Winteraanbod televisie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 11-11-2008
Auteur: AnnaStaal
Niet ieder jaar is het winteraanbod op televisie gedifferentieerd genoeg. Men geeft bij de presentatie van het seizoen hoog op over bepaalde programma’s en lang niet altijd worden de beloftes waargemaakt.

De afwisseling

De afwisseling van televisieprogramma’s en dat in totaliteit te brengen wat we op televisie zoeken, is niet altijd gemakkelijk. De publieke zenders hebben dan wel een afstemming, maar de commerciële zenders kijken simpelweg wat voor de doelgroep het best bekeken wordt en wat uiteindelijk dus het meest oplevert in euro’s. Dan kan dus leiden tot eenzijdige televisie, zo zagen we enkele seizoenen alleen maar programma’s die talent zochten. Was het niet de zangstem dan toch zeker de danser of de schaatskampioen of het beste idee. Inmiddels zijn niet al deze programma’s meer op televisie of worden ze in ieder geval beter verdeeld. 4 tot 5 vergelijkbare programma’s in het weekend op primetime is net even te veel van het goede. RTL en SBS probeerde elkaar vliegen af te vangen en dit alles kwam zeker niet de kwaliteit van de programma’s ten goede.

Talpa heeft het even met wat ander soort programma’s geprobeerd en de uitslag is bekend. Gelukkig hebben enkele programma’s het overleefd en worden nu door RTL uitgezonden.

Voor de daguren hebben RTL en SBS beide grappige herhalingen van oude series (jeugdsentiment) en natuurseries zoals Jacques Cousteau.

De publieke omroep wil ook zijn graantje meepikken en ze zoeken bijvoorbeeld ieder seizoen een nieuwe musicalster. Ze maken ook Nederlandse politieseries voor het grote publiek (bijv. Flikken Maastricht) en Pauw en Witteman heeft enkele seizoenen geleden handig de plek van Barend en Van Dorp ingenomen. Paul de leeuw is niet te kopiëren en dus weet hij nog steeds met zijn inbreng een uniek programma neer te zetten en komt men goed uit te hoek met een programma als De Rijdende Rechter of de “crimeprogramma’s” Opsporing verzocht en Opgelicht. De actualiteitenprogramma’s van de publieke omroep hebben aan kwaliteit ingeboet en moeten “snel” ogen. Ze zijn het alleen niet.

Het verschil

Grappig te constateren dat Net 5 overal tussendoor laveert en de zender die als vrouwenzender te boek staat haalt leuke series naar binnen en heeft daarmee een duidelijk eigen publiek. De Co Assistent, Single of Grey’s Anatomy, maar ook de paranormale zondagavond met Ghost Whisperer, Medium, Moonlight of Supernatural waar met geesten gesproken wordt en ze begeleiding krijgen naar “het witte licht”, moordzaken opgelost worden middels dromen, een zeer aantrekkelijke vampier die verliefd is op een dame die hij ooit gered heeft en zijn bovennatuurlijke krachten alleen gebruikt tegen het uitschot van deze wereld en tenslotte de broers die alle helse figuren proberen te bestrijden om uiteindelijk de moordenaar van hun moeder te vinden. Naast al dit wegdroomgeweld helaas ook iets te veel herhalingen van Law and Order, ook al is het een prima serie.

Het geheel

Al met al is er op de Nederlandse televisie best veel te zien. Vergelijk het met omliggende landen en Nederland biedt meer in kwantiteit en deels in kwaliteit, BBC blijft immers onovertroffen. Je moet het natuurlijk allemaal wel leuk vinden, maar met zoveel zenders moet er met enige regelmaat iets bij zitten wat je interesse wekt, in ieder geval in het winterseizoen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl