X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Spirit of the Dance jubileumshow

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 02-10-2009
Auteur: AnnaStaal
Spirit of the Dance uit Londen is een van oudsher Ierse groep jonge dansende mannen en vrouwen. Ze beperken zich inmiddels niet meer tot de Ierse folkmuziek en toeren jaarlijks o.a. door Nederland

Jubileumshow

Jubileumshow Ze zijn weer in Nederland en wel met een soort compilatie van de afgelopen 10 jaar. Een soort jubileum show met uiteraard de basis, de Ierse folkmuziek, maar ook salsa- en flamenco muziek. De zalen zijn vol en terecht, want kennen allemaal de shows van de afgelopen jaren nog. Maar op een of andere manier is de vurige en veelal inspirerende dans vervangen door een soort tweede rangs dans. Hoewel de dansers de juiste pasjes in het juiste tempo zetten, is de dans niet een tweede natuur en oogt het teveel als ingestudeerd.
Dat is erg jammer, want de Ierse folkmuziek leent zich bij uitstek voor vurige en gepassioneerde dans door dansers die leven voor de dans.
De aandacht voor de kleding, het decor en het licht is waarschijnlijk ook uit vorige shows meegenomen, want de speciale effecten die de show – naast de dans- normaal zo kenmerkt is nu ver te zoeken.

Als de hoofdrolspelers niet goed met de spot gevolgd worden, dan maak je als lichttechnicus echt een fout. En als een van de dames gaat zingen en je hoort een achtergrondkoor zonder dat dit er is, dan ebt de geloofwaardigheid snel weg.

Solisten

De twee dames en een heer die de topdansers van die avond moeten zijn, zijn niet de aandachtstrekkers die ze normaal voor de groep hebben staan. Een van de dames is bovendien ballerina, maar haar gestrekte en kaarsrechte houdingen die de ballerina typeert, heeft ze thuis gelaten. De twee violisten geven niet de show van hun leven weg en de choreografie is erg simpel gehouden. Enerzijds zal de muziek zich er niet voor lenen, want veel verder dan enkele onbekende nummers van Johhny Cash kwamen de dames niet. Anderzijds hadden de dames wel het publiek wat meer mee kunnen krijgen tijdens de traditionele Ierse muziek. Hoewel het vioolspel absoluut niet verkeerd was, wisten de dames er niet echt een show van te maken. Het geheel vormde geen rustpunt in een vervelende show, maar was ook geen verlengde van het geheel.

De dame die met het niet bestaande achtergrond koor aan het zingen was, was duidelijk niet op haar zangkwaliteiten geselecteerd en dit is in andere shows eens anders geweest. De zang bij de Ierse folkmuziek is vaak hoog en spiritueel, maar niet in deze jubileumshow.

Wel of niet gaan?


Nu zullen niet iedere dag dezelfde dansers op het toneel staan, maar in kwaliteit van dans en entourage mag er geen duidelijk aantoonbaar verschil zitten.

Als je al kaartjes besteld hebt, dan is het logisch om ook te gaan, maar verwacht niet de meest spectaculaire en spirituele dansavond van je leven. Als je nog moet beslissen dan is het aan te raden om te gaan als je het showballet van Andre van Duin zijn shows goed vindt, maar als je een stukje topdans wilt zien, dan zou de avond wel eens een desillusie kunnen worden.

De show wordt uitgevoerd door the Irish International Dance Company en de groep bestaat uit 15 mannen en vrouwen met 3 leading personen. En nu maar hopen dat ze volgend jaar weer met een echt wervelende show op de bühne staan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl