X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bewijs voor god

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 07-09-2009
Auteur: Normyo
Veel christenen geloven dat het bewijs voor het bestaatn van god in de biologie zit. Maar het zit eerder in de Natuurkunde. In de neiging van energie om zich spontaan om te zetten in materie. En in de chemie waarbij er meer energie vrijkomt uit een reactie dan er in gestopt wordt.

Biologisch bewijs

Je zou kunnen stellen dat de ingewikkeldheid van het DNA een bewijs is voor het bestaan van god. Maar de ingewikkeldheid van het DNA is net zo goed een bewijs voor het bestaan van toeval. Want als je toeval genoeg tijd geeft dan maakt het schijnbaar een informatie opslag systeem, dat zichzelf kan vermenigvuldigen. Maar dan heeft het toeval wel een hoop basis elementen nodig, waarmee het dat informatie systeem, wat DNA is, kan maken.

DNA is dus eerder een bewijs voor het feit, dat toeval voldoende is om iets ingewikkelds te creŽren uit iets eenvoudigs.

Chemisch bewijs

Je hebt als gelovige veel meer mogelijkheden om bewijs te vinden voor het mogelijke bestaan van god, als je kijkt naar de chemie. Want hoe kan het dat atomen die eigenlijk liever alleen door het leven gaan, allerlei reacties aangaan om stoffen te maken met volkomen afwijkende eigenschappen van die van de bouwstenen. Neem bijvoorbeeld waterstof dat helemaal niet met andere waterstof atomen om wil gaan, maar wel reageert met allerlei andere stoffen. Vervolgens krijg je allerlei stoffen die heel veel energie bevatten, bijvoorbeeld koolwaterstoffen. En het enige dat je hoeft te doen om die energie vrij te maken is de koolwaterstof samen met zuurstof en een ontstekingsbron samen te brengen. Of je krijgt stoffen die heel veel energie kosten om uit elkaar te halen, bijvoorbeeld water. En water kun je bijvoorbeeld, door die sterke interne bindingen, weer gebruiken om energie op te nemen en zo brand te blussen. Dit in tegenstelling tot de koolwaterstof verbindingen zoals je die tegenkomt in olie, die je dus vooral niet op vuur moet gooien.

Tot nog toe is er geen duidelijk bewijs waarom de ene verbinding van waterstof met een ander atoom veel energie kost om te verbreken, terwijl een andere verbinding van waterstof met weer een ander atoom veel energie oplevert als het verbroken wordt. Zou god dat zo bedoeld hebben? Had god voorzien, dat wij vuur nodig zouden hebben om ons te warmen, te verplaatsen of voedsel te bereiden?

Fysisch bewijs

Ook binnen de fysische wereld gebeuren dingen die nog niet verklaard zijn. Hoe kan het bijvoorbeeld dat energie spontaan overgaat in materie? Of dat als je materie beschiet met energie dat er meer energie vrijkomt of dat de energie van vorm verandert? Of waarom is het mogelijk om materie volledig om te zetten in energie zoals de formule van Einstein dat duidelijk maakt:
E(nergie) = M(assa) * C2 (C is de waarde van lichtsnelheid in een vacuŁm)
Of waarom komt er meer energie vrij uit een kernfusie, dan je er instopt? En hoe kan het dat als je een radioactieve atomen op elkaar schiet, dat ze uit elkaar vallen met heel veel energie extra? Waarom gebruiken de atomen die vrijkomende energie niet om al eerder uit elkaar te vallen? En waar komt die energie vandaan? En waar was hij opgeslagen in het atoom?

Magisch

Eigenlijk is de wereld een magisch geheel als je er vanuit een fysisch of chemisch standpunt naar kijkt. Want er gebeurt van alles wat nog lang niet verklaard kan worden, maar waar we wel gebruik van kunnen maken. Zo maken we sinds de uitvinding van het vuur gebruik van de zwakke atomaire banden tussen waterstof en koolstof en de energie die vrijkomt als je waterstof en koolstof uit elkaar haalt. Wat zeg ik, ons gebruik van de zwakke banden tussen waterstof en koolstof bestaat al sinds het leven begonnen is. Het leven op aarde zou niet kunnen bestaan zonder de behoefte van veel stoffen om lekker met zuurstof samen te gaan. Zuurstof lijkt wel een beetje op de mooie man of vrouw, die ťťn van de partners in een slecht huwelijk verleidt om het huwelijk te beŽindigen. En net zoals er energie vrijkomt bij slechte scheidingen, zo komt er ook energie vrij bij de reacties met zuurstof.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl