X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Timboektoe de film

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +15 )
  Slecht artikel ( -8 )
RSS van tazza tazza Auteur op infoyo sinds
08 Oktober 2008


Bekijk het profiel van tazza
Datum: 10-03-2009
Auteur: Tazza
In dit artikel beschijf ik de fim timboektoe, daarin staan: Algemene gegevens, Plot,  Middelen, Personages, Themathiek en interpretatie, Boeiende werking, Camerawerk en montage en tot slot een zelf gemaakte resencie.

Algemene gegevens

Algemene gegevens Titel: Timboektoe
Naam regisseur: Dave Schram
In première gegaan: 4 oktober 2007
Hoofdrolspelers:
Isa (Bo Maerten)
Jules (Willem Voogd)
Kars (Mees Peijnenburg)

Waar heb je de film gezien?
Euro cinema Den Bosch

Kun je de film bij een bepaald grondgenre indelen?
Jeugdfilm

Plot

Plot Geef een korte samenvatting van de inhoud van de film. Is er sprake van een of meerdere conflicten?
Isa en haar broer Kars moeten verhuizen omdat hun ouders de camping Timboektoe in Frankrijk gaan beginnen. Ze vinden dat niet leuk en als ze in Frankrijk aankomen zien ze dat de camping die hun ouders gekocht hebben helemaal kapot is en er staat niks fatsoenlijks. Isa leert er wel een jongen kennen, Jules, hij is een half-Nederlandse jongen en heeft een jaar geleden zijn moeder verloren. Jules zijn vader Jean is door het verdriet alcoholist geworden. Jules haalt hem uit het café als hij dronken is, en ruimt de rommel op die Jean maakt. Hij vindt het vervelend en schaamt zich dus hij vertelt dit aan niemand. Ook zegt hij niet waar hij woont. Isa komt door een truc achter zijn adres en neemt een kijkje in zijn huis, door binnen te sluipen in de woning en Jean in de gaten te houden.

Het gaat allemaal goed met de camping van haar ouders, maar dan blijkt er niet ver weg een andere camping, Paradiso, geopend te worden die proberen dat Timboektoe geen gasten krijgen en dat al de toeristen naar hun camping komen. De eigenaars Arthur en Agnes en hun twee dochters proberen hun concurrent slechter te maken door het verspreiden van geruchten over drugsgebruik, door diefstal en zelfs door brandstichting tijdens een discofeest, waarbij Arthur het laat lijken of Jean die hij bedwelmd heeft met drugs het gedaan heeft en hem ook in gevaar brengt door hem vlakbij de brand achter te laten. Jean wordt gearresteerd en de politie dreigt met sluiting van Timboektoe, ook omdat Timboektoe geen vergunning had voor het feest. Doordat de jongeren samen met vrienden op onderzoek uitgaan en het gedrag van het criminele gezin filmen kunnen ze bewijsmateriaal overleggen aan de politie. Jean wordt vrijgelaten en Arthur's gezin wordt gearresteerd. Verder wordt de ontbrekende vergunning uiteindelijk door de vingers gezien. Alles komt weer goed met Timboektoe, Ook dankzij de ontdekking van een prehistorische grot op het terrein extra aanzien en klanten oplevert.

Middelen

Middelen Op welke locaties speelt het verhaal zich af? Beschrijf die plaatsen, die voor jou het belangrijkste zijn. In hoeverre hebben die de sfeer van de film bepaald?
Nederland: Isa en Kars wonen in Nederland.
Frankrijk: De ouders van Isa en Kars willen een camping beginnen in Frankrijk.
Timboektoe: De camping van de ouders van Isa en Kars.
Paradiso: de camping van Arthur en Agnes en hun twee dochters.

In hoeverre speelt de belichting van verschillende scènes een rol?
Het is niet echt een film met speciale effecten.

Hoe waren de hoofdpersonen gekleed? Denk hierbij aan de functie die de kleding heeft. Waren deze personen opvallend gegrimeerd?
De hoofdpersonen waren gewoon normaal gekleed. Het was niet echt een speciale thema. Het ging over het gewone leven dus de hoofdpersonen waren normaal gekleed.

Werd er gebruikt gemaakt van muziek? Was deze muziek speciaal gecomponeerd voor de film? Had de muziek een opvallende rol in de film of diende deze alleen als achtergrond?

Nee, er was bijna geen muziek bij de film. En als er muziek was, was het voor de achtergrond.

Was er sprake van speciale geluidseffecten?
Nee

Personages

Personages Beschrijf de belangrijkste hoofdpersonen in de film.
Isa: De dochter van Hanna en Ad, die een camping in Frankrijk gekocht hebben. Ze is verliefd op Justin, een jongen uit Nederland die ze dus niet meer zal zien als ze naar Frankrijk verhuist. In Frankrijk wordt ze verliefd op Jules.

Jules: Jules woont in het dorp vlakbij de camping. Zijn moeder is overleden bij een verkeersongeluk. Zijn vader kan dit niet verwerken en heeft een heel groot alcoholprobleem waardoor hij Jules verwaarloosd. Hij is al lang verliefd op Nona totdat hij Isa ontmoet. Hij schaamt zich voor zijn vader en verteld het tegen niemand.

Kars: Kars is de broer van Isa. Hij is stoer en doet aan breakdansen met zijn twee beste vrienden Stef en Romeo. Kars houdt zich niet bezig met meisjesgedoe. Hij schrikt als hij hoort dat zijn ouders willen verhuizen en raakt zijn 2 beste vrienden kwijt. Hij houdt contact via de computer. Hij hoort dat de vriendin van Isa verliefd is op hem en raakt toch geïnteresseerd.

Op welke andere manieren kreeg je informatie over de hoofdpersonen? Denk hierbij aan flashbacks, informatie via anderen, de wijze waarop anderen op de hoofdpersonen reageren.
De meeste aandacht ging naar de hoofdpersonen. Het leven van Isa en Kars zag je. En je hoorde ook het verhaal over Jules hoe zijn leven was.

In hoeverre vertegenwoordigen zij de tijd en omgeving waarin het verhaal zich afspeelt?
Je ziet dat het gewoon in deze tijd wordt afgespeeld. Er is verder niks speciaals te zien.

Thematiek en interpretatie

Thematiek en interpretatie Wat is het belangrijkste thema van de film?
Het verhuizen naar Frankrijk om daar een camping te beginnen.

Had de regisseur een bepaalde bedoeling met de film? Verklaar.
De regisseur maakt het dagelijkse leven duidelijk. Dat als je naar een ander land verhuist om een camping te beginnen dat, dat niet altijd erg is. Dat het ook leuk kan zijn. En dat als het tegen valt het altijd nog goed kan aflopen.

Wanneer het verfilming van een boek is, lees dan het boek en vergelijk de film met het boek. Vind je dan dat de film een eigen interpretatie van het boek is of heeft de regisseur zoveel moeilijk van de verhaallijn van het boek gevolgd? Wat zou de oorzaak van de keuze van regisseur kunnen zijn?
Ja, wat er in het boek verteld wordt komt overeen met wat je in de film ziet. Ik vind het altijd wel mooi als er een boek wordt verfilmd. Een film is altijd wel iets uitgebreider gemaakt. Ik vind films altijd leuker en mooier dan een boek. Bij een boek verzin je zelf een beeld en is het meestal mee fantasie.

Boeiende werking

Boeiende werking Wat boeide je in deze film?
Ik vond het wel speciaal dat iemand uit Nederland ineens een camping ging oprichten in een heel ander land. Ze spraken de taal niet. Toen ze bij de camping aan kwamen bleek het ook nog helemaal kapot te zijn dus ze moesten alles nog helemaal repareren en opnieuw bouwen. Dus het was een hele stap.

Welke middelen heeft de regisseur volgens jou daarvoor gebruikt en welke daarvan waren het meest effectief? Wat vond je niet boeiend?
Het onderwerp was heel boeiend. Dat ze ineens naar Frankrijk gingen. Er werden oplossingen gezocht om er toch voor te zorgen dat de camping kon blijven. Er werd een feest gegeven. Ik vond alle momenten in de film boeiend.

Camerawerk en montage

Camerawerk en montage Welke scènes zijn je het meest bijgebleven? Beschrijf ze en probeer na te gaan in hoeverre cameravoering en montage daarbij een rol hebben gespeeld. Kun je daar ook iets over zeggen als je de film al geheel overziet?
De scène dat de ouders vertellen dat ze een camping gekocht hebben in Frankrijk. En dat Kars en zijn vrienden gaan breakdansen. Er was niet echt een speciale cameravoering en montage. Alle scènes zijn wel bijgebleven en ik vond ze allemaal wel mooi en leuk.

Recensie

Recensie Wat vond je van de film? Tracht van de film een recensie te vinden en vergelijk deze met je eigen mening. Maak voor de beoordeling van de film gebruik van de volgende punten:

Vind je dat de regisseur geslaagd is in de uitwerking van het hoofdthema?
Ja, ik vond het een thema goed uitgewerkt. En ik snapte de film goed. Ik vond het een hele leuke en mooie film.

Vind je de film geloofwaardig en wat zijn de sterke punten en zwakke punten?
Ja, de film is een soort werkelijkheid. Het kan echt gebeuren. En je ziet niks wat nep is. De sterke punten waren dat het verhaal van een boek werd naar gemaakt en dat het gewoon dagelijks kan gebeuren. Er zijn niet echt zwakke punten in de film.

Geef een totaal oordeel.
Ik vond het een goede film, omdat de film heel werkelijk was. Het was ook een boeiende film, omdat er verschillende soorten verhalen werden verwerkt. Je kon alles goed volgen en het is duidelijk en er zaten geen saaie stukken in de film.

Reacties op dit artikel
Celine, 2009-03-18
( +15 )

Hoe heet dta breakdance liedje? waar ze steeds op dansen??(A)

x
Deveny, 2009-04-21
( -8 )

Maagie, 2009-04-26
( +3 )

Super goed hoor
Somaya, 2009-04-28
( -9 )

Ik vind het een super leuke film hoor en uitsteked
Wouter, 2009-05-20
( -2 )

Wij gaan ook naar een camping die paradiso heet ik vraag me af of het daar is opgenomen
Joost, 2009-08-09
( -11 )

Heey ik ben joost ik weet hoe dat liedje heet als je het wilt weten mail me
Jari, 2009-09-13
( -11 )

Hoe heete dt breakdance nummer van timboektoe
Kiki, 2009-09-16
( -22 )

Kevin, 2009-09-29
( -27 )

Ai ai allemaal mooiboyzz
Cldd, 2009-09-30
( -18 )


grapjee maar sommige dingen kloppen nniet
Ilse, 2009-09-30
( -4 )

Van waar kan ik dese film kijke?
Shopie, 2009-10-28
( -3 )

Wij moeten met school iets doen voor de film, Maar wat is heet thema?! Van dit boek?

Ik hou van

Otte,
En
ita
Elles, 2009-10-28
( -6 )

Wij moeten met school en verslag maken over dit boek. ik jat je info ff.
P.S. ik haat campings.

Ikhouvan Ellllll. Riet. en Lot.
Liana, 2009-12-04
( -15 )

Wij van de film
Pip&floris, 2010-01-07
( -9 )

Nice
Anoniem, 2010-01-10
( +5 )

Ik moet een boekverslag maken over dit boek voor Nederlands.
Nu moet ik een uiterlijkbeschrijving geven.
Iemand ideeen voor Kars?

alvast bedankt
x.
Anoniem, 2010-01-10
( -1 )

Ohja btw, het thema van dit boek is emigreren, omdat een groot deel uit het boek daarover gaat van Nederland naar Frankrijk verhuizen..
Emma, 2010-01-18
( -3 )

Ik vond het boek leuker dan de film want dan leef je je meer in het verhaal in. maar het is allebei helemaal top. ik zou zeggen lees het boek en kijk de film.

emma
Maaike, 2010-01-18
( -4 )

SUPERRRRRR!
ik vind het boek en de film helemaaaaaaaal Tóp. ik heb er geen worden voor alleen ga er naar toe!
misschien overkomt het jou en dan weet je hoe je het leuk kan maken.
maaike
Carmen, 2010-01-30
( -6 )

Het is een super mooie film!
Ik heb hem al 5x gezien.
Nu doe ik mijn filmverslag over.
Echt super!
Ook Afblijven en Radeloos zijn mooi om te kijken!
Het is de moeite waard!!!

x
Soeanne, 2010-02-26
( -7 )

Hee t'is een super leuke film
al kei vaak gezien maar hij blijft zo leuk!
Nu doe ik mijn filmverslag over.
Echt super!
liefs
Blieb, 2010-03-30
( -17 )

Een super saaie film!
Busra, 2010-03-30
( -9 )

Timboektoe is een leuke film .
maar ik kan sommige info. niet vinden zoals :
de namen van sommige spellers .
waar kan ik dat vinden ?
( heb nodig voor mijn boek besprekning.)
Aap, 2010-04-02
( -11 )

Weet iemand een site waar je timboektoe op kan kijken?
ik kan het niet vinden!
x
Nap, 2010-04-15
( -13 )

Reknak
Nap, 2010-04-15
( -14 )

Reknak
Nap, 2010-04-15
( -14 )

Reknak
Nap, 2010-04-15
( -11 )

Reknak
Nap, 2010-04-15
( -10 )

Reknak
Juul, 2010-04-26
( -9 )

Hee ik Steel even dit stuk en pas hem aan (A) want
ik moet dus ook film verslag makenop school voor nederlands
Dusss Thanks he
Xoxo Dikke lebberrr
Ikke, 2010-05-29
( +5 )

Hee...
ik moet ook een filmverslag maken van de film Timboektoe.
ik vind de film er leuk gespeeld en ik snap het erg goed.
ik hoop dat er nog meerdere verzie's komen van de film
Timboektoe!!!
groetjens, ikke
Noob, 2010-05-30
( -13 )

Gaat je nix aan, 2010-06-16
( +2 )

DEZEFILMISLEUK
Iemand, 2010-06-30
( +4 )

echt een leuke film maar nu moet ik er een filmverslag vna mkn
maar wel een hele leuke film ik hoop dat er nog meer van zulke films komen

xxxjes
Sanne, 2010-08-30
( +8 )

Heee,
Ik zit overal te zoeken naar dat liedje van breakdance,
waar ze op dansten met het schoolfeest.
Kan iemand mij vertellen hoe dat liedje heet?
Nou doeggg.
-xxx- Sanne.
Watgaatjoudataan?, 2010-10-13
( +5 )

Ik ben nu een filmverslag aan het maken maar heeft iemand enig idee waar de film over gaat?
(In 1000 woorden).
Mezelff, 2010-10-25
( -1 )

Ik moet dit ook maken
Anoniemmpjj, 2010-11-28
( 0 )

Echt Goeed rr ik moet dit ook make heb ffe je info gesteelt wnt heb egt nikss
Ikkkeeeh!, 2010-12-07
( 0 )

Goed gemaakt hoor! Super handig
Zeg ik niet, 2011-02-16
( -3 )

handyy
Anoniemmm, 2011-06-13
( -1 )

Hoe heette die jongen die alles heeft gefilmd ook al weeer?
moet t even weten voor nederlandse verslag.. -__-
Iknietgazeggen iknietkanv, 2011-06-13
( -1 )

Ikke moet ooke filmeverslagge make vanne timboektoete
Moet je dat weten ?, 2011-06-14
( -1 )

Ik moet hier een verslag over schrijven en daar heb ik geen zin in .kusjeeeh,x
Anoniempje, 2011-06-26
( -3 )

Ik moet een filmverslag maken over timboektoe maar dan moet ik ook een karakterbeschrijving maken.
weet iemand tips?

xxxxxxxjes wanhopig anoniempje
Rosanne, 2011-10-01
( -2 )

Timboektoe is een hele leuke film, maar ik moet er nu een boekbespreking over houden dats minder
Hajikbencoeel, 2011-10-28
( 0 )

Dankjewel voor die informatie, heeft echt geholpen Moest voor nederlands filmverslag maken .

thnxx xomar

---ZSC TERNEUZEN---
Mooiboy, 2012-01-04
( -2 )

Heey mensen,
is de film precies het zelfde als het boekkkk?
dan kan ik dit als boek verslag gebruikn...
Thanx alvast.
MZZL van mij
Hallo, 2012-01-24
( -2 )

hoi
Hallo, 2012-01-24
( -2 )

hoi
Hallo, 2012-01-24
( -2 )

hoi
Hallo, 2012-01-24
( -2 )

hoi
Hallo, 2012-01-24
( -1 )

hoi
Hallo, 2012-01-24
( 0 )

hoi
Marleeeeeen, 2012-01-24
( -1 )

Ja hoe heet dat breakdance liedje??
Anoniem, 2012-01-26
( -1 )

Mooie recencie.
jammer dat er niet bij staat waar het is gefilmd
(in welke plaatsen) want dat moet ik weten

anoniem
Kaas, 2012-03-14
( -1 )

Sdsdsd
Kaas, 2012-03-14
( -1 )

Sdsdsd
Meisjedieeenverslagoverti, 2012-03-21
( 0 )

Dit gaat me zeker helpen
heel erg thnxxxxxxx
Boeit toch niet, 2012-10-17
( -3 )

Ik moet hier een film verslag van maken KUTZOOI maar verder wel leuk en ik moet isa haar karakter beschrijven ideeen?
Bladiebla, 2012-10-27
( -1 )

Echt totaal geen zin om hier een filmverslag van te maken
Schoolhater, 2012-11-06
( +1 )

Saahaai verslag over die film maken
Lara, 2013-06-01
( +1 )

Rotterdam, 2013-06-08
( 0 )

Deze persoon is echtdom want er zitten zoveel fouten in hea echt ongelooflijk maar wel bedankt
Schoolhater 3, 2013-10-19
( 0 )

Schoolhater 3, 2013-10-19
( +1 )

Vivian, 2014-06-25
( +1 )

Heejj lijkt me een hele leuke film! weet iemand misschien waar je die film op internet kunt kijken?? het lijkt me echt een super film
Veertje, 2014-11-09
( 0 )

ik weet nii of ik het nii goed gelezen heb maar in welke nederlandse stad is de film in premiere gegaan?????
Eef, 2015-11-07
( 0 )

Omg dat moet ik ook weetje veertje
Eef, 2015-11-07
( 0 )

Omg dat moet ik ook weetje veertje
Eef, 2015-11-07
( 0 )

Omg dat moet ik ook weetje veertje
Eef, 2015-11-07
( 0 )

Omg dat moet ik ook weetje veertje
Eef, 2015-11-07
( 0 )

Omg dat moet ik ook weetje veertje
Yaar, 2015-11-09
( +1 )

Ik wil dat ook weten @veertje
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl