X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rookverbod in de horeca

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van lescaut lescaut Auteur op infoyo sinds
13 November 2008


Bekijk het profiel van lescaut
Datum: 17-11-2008
Auteur: Lescaut
Afgelopen juli is hier in Nederland het rookverbod ingegaan in de horeca. En de reacties daarover zijn nogal wisselend. In eerste instantie riepen de niet-rokers: Hoera, nu kunnen gaan wij er meer op uit. De rokers baalden, want niets is zo lekker voor een roker als een biertje in de ene hand en een peukje in de andere.

Enkele maanden later

Inmiddels is het onderwerp niet roken in de horeca een door velen besproken onderwerp. Want wat blijkt, de nietrokers zijn toch niet zo'n aciteve kroeggangers en zonder stinkende rook blijken er toch wel erg veel mensen een wel hele penetrante zweetgeur te bezitten. Vooral kleine ondernemingen zien hun omzetten kelderen en dreigen failliet te gaan als het zo doorgaat. Andere ondernemers negeren het rookverbod volledig en zetten gewoon de asbakken op tafel of vragen klanten of zij bereid zijn bij te dragen aan een boetepot. Ook heb ik gesproken met horecamedewerkers die in eerste instantie maar waren gestopt met roken maar daardoor zoveel in gewicht aankwamen dat ze toch maar weer besloten te roken. Kijk, tijdens een hapje eten is het natuurlijk heel vervelend wanneer iemand boven jouw hapje rook uit zit te blazen maar daarentegen lege barren en mensen die koukleumend hun biertje buiten opdrinken ziet er ook niet gezellig uit.

Toekomst

Volgens Koninklijk Horeca Nederland heeft minister Klink er gewoon niet zo goed over nagedacht en zij hebben een aantal kritische vragen neergelegd zoals: wat wordt er gedaan aan compensatie voor kleine ondernemingen en wat te doen met illegale zuipketen en hoe zou de opstelling van de gemeenten zelf moeten zijn. Zij hebben zelfs aangegeven hun steun terug te willen trekken wanneer de antwoorden niet bevredigend zijn. 
 
Zelf heb ik ruim 10 jaar in de horeca gewerkt, ben roker en ga graag uit. Maar als je gesprek telkens onderbroken wordt omdat iemand even buiten een sigaretje gaat roken, de geur van verschraald bier en zweet in je neusgat blijft hangen en je daarbovenop nog een kou pakt want je jas hangt tenslotte keurig netjes in de garderobe, dan is de lol van het stappen er zo af.

Het geld dat ik zo gun aan horeca ondernemers, gaat nu naar de supermarkt waar ik veel meer uitgeef aan boodschappen. Want tegenwoordig spreken we thuis af om het weekend in te luiden, een hapje te eten, wat lekkere drankjes drinken en wordt de ene sigaret na de andere gepaft. Het is een beetje zoals vroeger, als iets niet mag of verboden wordt dan wordt het nog lekkerder om het toch wel te doen. Het betreurende eraan is dat vele hardwerkende ondernemens aan deze overheidsbeslissing ten onder zullen gaan.Reacties op dit artikel
Laura, 2009-03-11
( +1 )

I LIKE IT!
Lia, 2009-03-17
( 0 )

Liever een avond in iemands zweet lucht dan allerlei ziektes krijgen van het meeroken
Bissenbergen, 2010-02-12
( +2 )

Oproep voor alle horeca uitbaters die niet tevreden zijn met het rokers beleid !

Op donderdag 11 februari om 21.30 kreeg ik de eerste maal bezoek van een controleur die kwam , naar het schijnt op klacht van een of meerdere die denkt dat hij of zij beter of veel gezonder zijn is als ik! Als ze niet tegen de rook kunnen dan zijn er plaatsen genoeg waar het rookvrij is .Trouwens bij mij zijn er 20 niet nooit vol en 20 wel altijd vol rookplaatsen (met een goed afzuigsysteem) 80 °/° van mijn cliënteel zijn rokers. Deze zouden dan ook beter moeten weten als geen ander ik bedoel de non smokers , dat er nog 2.500.000 rokers zijn in België a rato 4 € per pakje voor vader staat ,dat betekend 10.000.000 € per dag aan alleen 1 pakje per dag per persoon.Ik rook er drie en heb nog nooit ziek geweest ,en dan nog!!!!!!!!!!
Wij houden toch de staatskas voor een groot stuk recht denk ik ,en tenslotte gaat het niet alleen over geld,het gaat hem over democratie en zelf te kiezen in welke zaken ik wil of niet wil binnen gaan,of direct overal rookvrij en geen omwegjes meer maar dat is België maar weer eens zijn we al gewoon è.
Ik schreef het reeds eerder wat is het verschil tussen voorverpakt voedsel of vers.Mensen die niet roken moeten dus wel vergassen zogezegd , wanneer ze op café gaan ! Het beste is toch nog wel dat er ook niet mag roken ,als er een dansclubje is zoals bij mij country & western!!! Nee beste mensen dit kan niet meer ,want vroeg of laat gaan ze een of andere belasting moeten heffen voor het verlies die ze gaan leiden door het verbieden van roken in horeca zaken.
Ik ken collega's die tot en met januari vol zaten en nu zitten ze nog 1/3 vol na controle te hebben gehad is dat normaal ?,bedankt heren en dames.
Vergeet niet te stemmen voor de goei e mannen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NB leve België ???????????????????????????
Grt
Bissenbergen Maurice

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl