X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De zon is weer komen schijnen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lauren08 Lauren08 Auteur op infoyo sinds
07 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lauren08
Datum: 08-10-2008
Auteur: Lauren08
Mijn leven begon vrijwel probleemloos. Tijdens de geboorte was alles goed verlopen, en mijn ouders waren gelukkig samen. Mijn eerste jaren op de basisschool heb ik ook goed doorlopen. Tot ik in groep 6 kwam. Ik was destijds 9 naar. Ik was onzeker over mijzelf, en dit werd meerdere malen bevestigd door de lerares. Thuis kreeg mijn jongere broertje woede aanvallen. Uiteindelijk ben ik met moeite het jaar door gekomen. De laatste twee jaren op de basisschool verliepen vrijwel vlekkeloos.

Op de middelbare begon eigenlijk alle ellende. Ik kwam erachter, dat bepaalde vriendinnen toch niet te vertrouwen waren, en thuis werd de situatie er niet beter op. Ik leerde een jongen kennen, die mijn vriendje werd. Twaalf was ik toen. Echter wist ik niet dat hij gebruikt maakte van mijn situatie, en ondanks dat ik misbruikt ben bleef ik bij hem. De jaren erna heb ik er niemand over verteld. Eigenlijk wist ik het niet eens meer. Tot dat ik erachter kwam, dat ik snel schrok, en dat ik niet wou dat iemand mij aanraakte. Toen begon het te knagen. Ik zag beelden terug. Ik las oude msn gesprekken, en wist weer dingen te herinneren. Ondertussen had ik al hulp gezocht bij een huisarts, omdat ik mij vaak eenzaam, en down voelde. Onder andere omdat ik met hele andere dingen was dan mijn leeftijdsgenoten. Ik had het idee dat ik ouders was, en meer nadacht over het leven. Mijn huisarts heeft toen contact gezocht met de vertrouwenspersoon op school. Daar heb ik enkele gesprekken mee gehad, en hij heeft mijn ouders ingelicht over mijn situatie. Ik voelde me fijn bij die gesprekken. Toch hielp het niet.
Via via ben ik bij een psychotherapeut terecht gekomen na met enkele andere tussenpersonen te hebben gepraat. Toen begon de tijd aan te komen, dat ik naar een andere vestiging moest om mijn havo af te maken. De sfeer was er niet fijn, en met mij ging het slechter en slechter. Ik spijbelde veel, en had al een waarschuwing van school thuis gehad. Ik lag veel in bed, en at onregelmatig. De gedachten om niet meer te willen leven speelde elke minuut een rol. Uiteindelijk heb ik een poging geprobeerd, die mislukte waarna een opname volgde. De opname duurde 2.5 maand.
In de periode dat ik er zat heb ik veel mee gemaakt. Ik zat op een gesloten afdeling ver van huis, en had weinig contact met de wereld buiten het ziekenhuis. De contacten die ik had met andere cliënten deden mij goed. Het feit dat je niet alleen was. Ook waren de verpleegkundigen, en artsen daar perfect. Ik heb respect voor die mensen voor wat ze met mij allemaal gedaan hebben! Toch voelde ik mij wel eenzaam tijdens de kerstdagen, en het nieuwe jaar. Ik mocht op kerstdag en oudejaarsdag naar huis, maar ’s avonds was ik weer in het ziekenhuis af te tellen wanneer het nieuwe jaar begon, en hopelijk een iets beter jaar. Veel dingen uit die periode ben ik vergeten. Ik slikte toen slaapmedicatie waardoor ik veel vergat. Een ding wat mij zeker bij is gebleven is de separeer ruimte. Eigenlijk te vergelijken met een isoleercel. Op het moment dat ik daar in zat had ik mijzelf niet meer in de hand, en was ik totaal in paniek. Als ik er aan terug denk voelde ik mij toen heel onmenselijk. Alle kleren moesten uit, en je kreeg een jurk aan. Ook was er een camera. Gelukkig na het vaststellen van diagnoses, en medicijnen mocht ik begin januari weer naar huis.

Kort daarna begon ik met dagbehandeling. Een intensieve therapie. In April begon ik langzaam school weer op te pakken. Naast de dagbehandeling volgde ik ook nog school. Het jaar 4 havo heb ik dus ook over moeten doen. Toen de zomer naderde voelde ik mij beter. Het was mooi weer, en het ging stukken beter met mij. De zomervakantie was voor mij een super periode van rust. Ver weg van alles. Helaas is het na de vakantie op dagbehandeling minder gegaan. Door verschillende escalaties was het vertrouwen bij mij helemaal weg. Ik heb er voor gekozen om er mee te stoppen. Ik heb het idee dat ik weer op eigen benen kon staan, en dat ik met enkele gesprekken in de week het wel af kan. Ondertussen was ik ook van school gewisseld. Voor mij een nieuwe start. Heerlijk anoniem, en de draad weer oppakken. Hoe moeilijk dit ook was, en nog steeds is.

Op dit moment gaat het stukken beter met mij. Ik hoop dat ik op mijn eigen benen kan staan, en dat het stoppen met de dagbehandeling voor mij een goede keus is geweest. Ik heb een lieve vriend, vrienden, en familie. Die er allemaal voor mij zijn.

En voor de lezers:
Meestal schijnen er achter de donkere wolken wel zonnestralen. Al lijkt het zo donker.
Klinkt cliché, maar ik heb het zelf ondervonden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl