X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kinderen en de samenleving

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Crystal Crystal Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Crystal
Datum: 22-09-2008
Auteur: Crystal
Het zou toch prettig zijn als er weer meer aandacht voor kinderen zou komen,†de laatste jaren hoor je toch steeds meer dat kinderen ADHD hebben of niet hanteerbaar zijn. Toch blijf ik zeggen dat kinderen leuk zijn, je moet alleen zorgen dat ze veel aandacht krijgen en daar schort het tegenwoordig nog wel eens aan.†Als spiritueel counselor merk ik dit regelmatig.†Het is voor de ouders van tegenwoordig ook niet erg makkelijk, omdat die zelf behoorlijk onder druk staan, wat ook door de†kinderen wordt opgepakt.†††

Sfeer in huis.

Kinderen zijn heel gevoelig voor sfeer. Vooral  tussen de kinderen die de laatste jaren worden geboren, zitten veel nieuwetijdskinderen. Deze kinderen zijn hele intuitieve kinderen en worden vaak door hun omgeving niet begrepen. Ze zijn erg druk, maar ook heel gevoelig, ze dromen vaak, en worden ook regelmatig verwardt met ADHD kinderen. Toch zit tussen deze kinderen wel een verwantschap.
Een rustige thuisomgeving en goed naar ze luisteren kan al een heel verschil maken. Vaak willen ze ook meer dan voor hun leeftijd mogelijk is en dit kan heel fustrerend zijn.  

Medicijnen of meditatie?

De laatste jaren heb ik regelmatig gelezen dat men niet duidelijk wist wat ze met deze kinderen aanmoesten. Vaak kregen ze medicijnen voor ADHD terwijl dit eigelijk niet de juiste behandeling is. Goed luisteren en goed met ze communiseren is vaak de beste oplossing. Je moet deze kinderen als kleine mensjes beschouwen en niet net doen of  ze achterlijk zijn. want dat werkt averechts. Ook op een speelse manier mediteren is goed voor ze. Er zijn leuke cd's te koopt in spirituele winkels.
Ook goede afspraken en duidelijk zijn is erg belangrijk voor deze kinderen, geen smoesen verzinnen..
Ik kan u zeggen dat deze kinderen het vaak moeilijk hebben, dit is iets wat ik niet zo maar zeg, ik ben zelf een hoog sensensitief persoon en kan u vertellen dat ik er heel veel jaren over heb gedaan om erachter te komen wat er met mijzelf was. Gelukkig weet ik nu wat het is en hoe ik er mee moet omgaan. Daarom probeer ik zoveel mogelijk kinderen en ouderen te helpen om dit veel eerder te ontdekken, zodat ze gelukkiger in het leven kunnen staan..       

Reacties op dit artikel
Gina, 2008-09-22
( 0 )

Ik heb een dochter van bijna 6 jaar. De vader heeft mij en haar al in de steek gelaten, terwijl ik nog zwanger was van haar. Krijg geen allimentatie.
Ikzelf zou graag mijn kind de aandacht willen geven die ze verdiend, maar in deze samenleving lukt dat helaas niet altijd. Ikzelf werk 5 dagen van half negen tot vijf uur. Het liefst zou ik werken tot drie uur en dan zelf mijn dochter kunnen ophalen. Maar financieel is dat ook niet te doen. Maar het wordt wel steeds zwaarder, en je mist veel van je kind. Ik snap dat er mensen zijn, die vinden dat de ouders te weinig met hun kind(eren) doen, en die zijn er zeker, maar sommigen, vooral de alleenstaanden hebben geen keus. Er wordt van je verwacht dat je fulltime werkt. Ik wou dat ik de keus had, dan kies ik voor meer betrokken raken bij je kind. Want een kind heeft zijn moeder en/of vader nodig. Ookal is er kinderopvang, maar er gaat niets boven je eigen en dat je sīmiddags gewoon lekker in je eigen huis bent. Als de kinderen naar de opvang gaan, zijn het lange dagen voor hen en om even een rustig plekje te zoeken en je lekker even neergeven, zit er daar niet in.
Daarmee wil ik aangeven dat er ouders soms geen keus hebben, en kunnen ze hun kinderen minder aandacht geven die ze wel verdienen. Maar alles is zo duur geworden, en voor mij als alleenstaande, moet je dan dus wel fulltime werken. Dan zie je je kind maar weinig, en dan moet je ook nog het huishouden er bij doen. Het is jammer, maar door deze maatschappij, waarn wij leven, krijgen de kinderen aandacht te kort en vindt men het vreemd dat heel veel kinderen wel wat `mankeren. Maar dat krijg je als je alleenstaand bent en tegenwoordig is alles ook nog gericht op tweeverdieners, dan moeten beide ouders wel werken.
Crystal, 2008-09-29
( 0 )

Hoi met Crystal, ik heb je reactie gelezen.
Ik vind het geweldig zoals jij met je kind bezig bent. Rot voor je dat het zo gelopen is, maar volgens mij komt jouw kind niet veel te kort of eigelijk helemaal niet. Mensen zo als jij zijn bewust met hun kinderen bezig. Jij hebt weinig keus en wat je zegt alles is tegenwoordig zo duur dat je vaak ook met twee mensen moet werken om rond te komen. Als alle mensen zo bewust bezig zouden zijn met hun kinderen als jij dat zou het veel beter gaan. Ik merk dat mensen zoals jij reageren op mijn artikelen maar de mensen waar het werkelijk om gaat niet. De mensen die 5 keer per jaar op vakantie moeten ten koste van de kinderen. Jammer genoeg hoor je die niet.
Mama l, 2009-11-03
( 0 )

Hoi Crystal,

Ik heb je artikelen over nieuwetijdsekinderen gelezen en vond deze hoogst interesant.
Mijn dochter is inmiddels vier jaar oud en zit nu in haar peuterpuberteit.

Als baby zijnde merkte ik al dat ze erg gevoelig is voor allerlei invloeden. Ze was een huilbaby, waarvan iedere instantie zei dat ze gezond was. Gelukkig kreeg ik van het consultatiebureau toen der tijd een artikel over dat de opvoeding van vroeger niet verkeerd was. In dit artikel werden de drie R's uitgebreid beschreven, te weten rust, reinheid en regelmaat. Dit artikel heeft mij toen heel goed geholpen, ik bakende haar ook iedere keer goed in en hield me verder ook goed aan de tips die in het artikel stonden. Binnen drie dagen was me kind van huilbaby verandert in een zonnenschijn. Deze snelle verbetering liet mij inzien dat ze gewoon erg gevoelig is.

Toen ze een half jaar oud was ben ik verder gegaan met mijn studie, ik kreeg veel ondersteuning van familie. Iedere dag lette iemand anders op, toen der tijd was dit voor mij een oplossing, helaas werden hierdoor de drie R's verstoord. ( alhoewel ik met iedereen goede afspraken maakte, had iedereen zijn eigen invulling). Gedurende mijn eerste stage was ik toevallig gedwongen om mijn kind een dag naar de kinderopvang te brengen. Ik merkte gauw dat de invulling van de kinderopvang beter was dan de invulling van onze familieleden, dus heb ik het rustig opgebouwd dat ze uiteindelijk vier dagen in de week naar de kinderopvang ging. Door thuis ook consequent te zijn lukte het goed om alles in de hand te houden.

Twee jaar geleden is de relatie met de vader uit elkaar gegaan, sinds een half jaar heb ik een nieuwe relatie die mij goed ondersteund om de drie R's uit te voeren. Omdat ik nu een nieuwe relatie heb speelt de vader druk uit op het kind. Als mijn dochter thuis komt reageert ze heel extreem op mijn nieuwe vriend.In het begin zei ze dat hij haar niks te zeggen had en het werd zo extreem dat ze onder de tafel kroop als hij ook maar een woord zei. Helaas heeft mijn nieuwe relatie nu een beetje afstand van haar genomen, omdat dit voor niemand prettig was. Inmiddels heb ik weer bij alle instanties aangeklopt, ben ik bezig met een ouderschapsplan en een maatschappelijk werker om de communicatie met de vader weer op een rails te brengen.

Ze gaat nu twee maanden naar school en is extreem aan het 'puberen'. Ze heeft grote moeite met regeltjes opvolgen, zowel thuis als op school. Ze luistert niet naar mij, heeft een grote mond en altijd een weer woord. Tot overmaat van ramp slaapt ze ook nog steeds niet door. Ze wordt iedere nacht zowel om drie uur en om vijf uur wakker. Als ik vraag wat er aan de hand is gaat ze een heel rijtje van dingen af.

Gelukkig heb ik inmiddels mijn studie afgerond en ben ik werkzoekende, zodat ik momenteel voldoende tijd en aandacht aan mijn kind kan besteden.
Ik weet dat mijn kind het moeilijk heeft gehad en nog steeds moeilijk heeft, doordat de relatie met de vader erg slecht verloop. Maar wil dat ze naar mij luistert, doorslaapt en respect voor me toont. Helaas weet ik niet meer zo goed hoe ik dit moet realiseren. Misschien kun je me nog meer tips geven, zodat de situatie thuis verdraaglijk wordt.

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl