X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verschillende emoties na de geboorte van eerste en tweede kind

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van reyyos reyyos Auteur op infoyo sinds
22 Augustus 2008


Bekijk het profiel van reyyos
Datum: 10-09-2008
Auteur: Reyyos
De geboorte van een kind is een wonderbaarlijke gebeurtenis.†Alleen wordt er†vaak niet bij stilgestaan wat erbij komt kijken na de geboorte. Met name de geboorte van een†eerste kind kan een moeder erg onzeker maken.†Je leven verandert enorm, zowel positief als negatief.†Hoe†zit dat dan bij†de komst van een†tweede kind?†Is dat hetzelfde als bij een eerste kind of†is het heel anders? Je hebt dan ervaring als moeder en weet hoe het een en ander gaat, maar er komt toch een nieuw leven in je huis.†

De geboorte van mijn eerste kind

Na twee jaar huwelijk wilden ik en mijn man een kind. Kort daarna bleek dat ik zwanger was. We waren zo blij dat we niet konden wachten op de geboorte. Het maakte niet uit wat het zou worden als het maar gezond was dus hebben we ook geen echo laten maken. Alhoewel ik toch stiekem een meisje wilde. 

We kregen een dochter. Ik was zo gelukkig. Wat kon ik nog meer wensen! De eerste weken zijn zeer snel voorbij gegaan met kraambezoek en alles wat er nog bij komt kijken. Nadat ik was opgeknapt en het weer wat rustiger werd drong het mij pas door; Het is niet meer zoals vroeger! Ik besefte dat ik nu een heel ander leven had en dat het ook zo zal blijven. Een kind is een grote verantwoordelijkheid. Je kunt niet meer zo snel meer de straat op wanneer je wilt. Hand in hand lopen met je man kon je ook wel vergeten met een kinderwagen. Het leek wel alsof alles om het kind draaide. Ik kreeg huilbuien. We maakten vaak ruzie met mij man. Ik begon te twijfelen of het wel verstandig was een kind te nemen en vroeg me af of we niet te jong waren en het nog te vroeg was. Het was wel te laat voor dit soort gedachtes. Mijn man vond de veranderingen die kwamen met de geboorte van ons kind heel normaal en begreep mij niet. We hadden natuurlijk ook fijne momenten met ons kleine prinsesje maar de emoties bleven terug komen.  

Na de eerste verjaardag van mijn dochter veranderden mijn gedachtes. Mijn dochter begon te lopen en te praten. Het was zo leuk! Ik begon pas te genieten van mijn wondertje. Toen ze twee en drie werd, werd het alleen maar leuker en leuker. We deden heel veel samen en praatten over bijna alles. Ik noemde haar mijn kleine vriendinnetje.

De geboorte van mijn tweede kind

Toen mijn eerste kind tweeŽnhalf was kwam ik erachter dat ik ongewenst zwanger bleek te zijn. Aan de ene kant was ik wel blij dat ik nog een kind zou krijgen, maar aan de andere kant was ik bang dat de emoties terug zouden komen die ik bij mijn eerste kind had. Want we wilden wel een tweede kind maar pas een paar jaar later. 

Toen onze tweede dochter geboren werd, waren de emoties totaal anders dan de eerste keer. Ik was zo blij dat ik het niet kan beschrijven. Ik dacht meteen; Ik wil wel nog eentje! Ik heb sinds de geboorte van onze jongste dochter van ieder moment met haar genoten. Als ervaren moeder had ik het nu veel makkelijker. Ik heb zelfs niet om kraamzorg gevraagd. Het was tevens een heel rustig kindje dat bijna nooit huilde wat het nog makkelijker maakte. De negatieve gedachtes die ik eerst had waren er absoluut niet meer. Ik schaam me nu zo erg voor mijn gedachtes die ik had na de geboorte van onze oudste dochter en heb er enorme spijt van. Inmiddels is de jongste drie geworden. De kinderen groeien erg snel. We denken al aan een derde kind. Misschien wordt het een jongen deze keer voor de verandering. Nog een meisje zou trouwens ook erg leuk zijn. Wie weet!

Reacties op dit artikel
Nina, 2010-06-15
( 0 )

er zijn heel veel emoties zoals:
blij
boos
verliefdheid
hoop
spijt
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl