X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Energiedrankjes goed voor je? Of toch niet?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sonja25 Sonja25 Auteur op infoyo sinds
09 Juni 2009


Bekijk het profiel van Sonja25
Datum: 02-07-2009
Auteur: Sonja25
Heerlijk die energiedrankjes zoals red bull, golden power, bullit, go fast en nog wel meer.Ik dronk zelf veel energiedrankjes bijna 3 jaar lang elke dag wel een. Meestal waren het 3 tot 6 blikjes per dag. Tot dat ik er achter kwam dat ik daarmee mij darmen en lever beschadigd heb. Maar dat is ook wel logisch als je eenmaal weet wat er in zit. Ze ruiken namelijk niet voor niks†zo chemisch.

Oorsprong

Het idee voor energiedrankjes komt  oorsprokelijk uit Japan. Japanse piloten kregen na de Tweede Wereldoorlog het idee om taurine te gebruiken om niet moe te raken tijdens lange vluchten. Als gevolg hiervan kwam een drankje met de naam Lipovitan-D in de mode. Dit sloeg over naar Thailand van waaruit de "uitvinder" van Red Bulll het idee mee naar Europa nam. Door een gerichte marketingstrategie werd het erg populair bij de jeugd. Eigelijk heet het Thaise drankje Krating daeng in het Engels vertaalt als Red Bull. Het drankje is inmiddels wereldwijd bekend en wordt overal gedronken.

Wat zit er precies in het drankje.

Per blikje van 250 ml bevat een energiedrankje ongeveer 20 gram suiker, 1000 mg taurine, 600 mg glucoronolactone, B complex vitamines en 80 mg zuivere cafeine. Deze hoeveelheid cafeine staat ongeveer gelijk aan 1 kop koffie (100 mg / 220 ml) of twee blikjes cola (40 mg / 0,33 liter).
Taurine (of Glucoronolacton) is een lichaamseigen stof die vrijkomt bij de afbraak van glucose in de lever. Glucoronolacton wordt ook gevonden in vele planten. Het zit zelfs in voedingsmiddelen zoals granen en rode wijn. Glucoronolacton is een ingredient van veel energiedrankjes. Het wordt toegevoegd omdat het vermoeidheid tegen zou gaan, en een prettig gevoel zou geven.

Is het goed voor je gezondheid?


Het effect van energiedrankjes is ook vergelijkbaar met dat van koffie. Na een bepaalde hoeveelheid verhoogt je concentratie en versnelt je hartslag. Net als bij koffie luidt de boodschap dat je er niet mee moet overdrijven. Af en toe een blikje kan geen kwaad. Maar wie vier energiedrankjes na elkaar drinkt, moet beseffen dat dat ongeveer overeenkomt met 8 sterke koppen koffie. Dat is niet gezond. Vooral niet voor jonge kinderen is het geschikt.

Ik heb zelf gemerkt dat energiedrankjes erg verslavend en niet goed voor mijn lichaam zijn. Ik ben dus gestopt met het drinken van energiedrankjes. Helaas heb ik wel last gehad van afkickverschijnselen. Nu drink ik 1 blikje in de week en dat gaat goed. Met dit artikel wil ik andere mensen en kinderen waarschuwen voor energiedrankjes. Drink het alsjeblieft met mate en niet iedere dag want het heeft wel degelijk effect op je gezondheid.

Reacties op dit artikel
Nathalie, 2009-07-04
( 0 )

Vies joh die energie drink...en ik wist dus onbewust al dat het nooit goed voor je kon zijn...Wat ik alleen zo raar vind is dat er volgens mij geen regels zijn wat betreft verkoop aan kids...en drank wel en sigaretten;dit is dan heus wel minder slecht maar toch!!
Emma, 2009-07-05
( -1 )

Ik drink ook altijd een blikje per dag, naar school of naar me werk. Ik weet dat het niet zo goed is voor je, maar bij mij kan het geen kwaad, ik drink er ook nooit meer dan 1. Een vriend van me drink er wel minstens 3 per dag. Ik zeg heel vaak dat het niet goed is voor hem. Misschien even dit artikel laten lezen, misschien gelooft hij het dan:)
Lutske, 2011-01-23
( +1 )

Ik heb dit artikel even gelezen, en het heeft mij geholpen met mijn betoog, hihi !
Boeit niet, 2011-02-22
( +1 )


srry.. ik vervelde me


maar ik heb het 1 x gedronken en het is niet eens zoo lkkr!!
Jah, 2011-08-16
( -1 )

De hoeveelheid cafe√Įne staat gelijk aan die van 1 kop koffie, maar als je er 4 drinkt zijn het ineens 8 sterke koppen koffie... waar haal je die berekening vandaan?
Penis, 2013-01-21
( 0 )

Nice
Yolo, 2013-05-22
( -1 )

LOVEEE energie
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl