X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De eerste sinterklaasintocht van mijn jongste zoon

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 17-11-2008
Auteur: Famke
Mijn jongste zoon wordt volgende maand twee. Vorig jaar vonden we hem toch echt nog te klein om mee te gaan naar de sinterklaasintocht en de oudste twee waren al te oud om dat nog echt leuk te vinden. Dit jaar was het dan zo ver; zijn eerste sinterklaasintocht!

Sinterklaasliedjes

Al ruim een maand zingen we sinterklaasliedjes. Hij is er dol op! Ik weet niet meer waarom we er mee begonnen, het was tijdens een fietstochtje en het was ‘hoor wie klopt daar, kinderen?’. Telkens wilde hij het weer opnieuw horen.
“Van het kloppen?” vroeg hij dan en mama en grote zus zongen het nóg maar een keertje.
Langzaamaan hebben we het repertoire uitgebreid. Eerst ‘zie ginds komt de stoomboot’ en daarna de liedjes van de wind en de maan door de bomen. Hij werkt ze allemaal af.

“Van het kloppen?”  Zo begint het.
Als het liedje is afgelopen vraagt hij: “Van de stoomboot?”
Vervolgens komt: “Van de bomen?”
“Van de wind of van de maan?” vraag ik op mijn beurt.
“Van de maan.”
Zo gaat het verder. Als alle liedjes die hij kent geweest zijn, begint hij gewoon opnieuw, maar dan in willekeurige volgorde. Maar "Van het kloppen" blijft zijn favoriet.

Boekjes


Sinds een week lezen we nu ook boekjes over Sinterklaas. Hij leest zowiezo altijd al graag, maar nu zijn al zijn doorgaans favoriete boekjes niet meer interessant. Hij wil alleen nog maar over Sinterklaas of Zwarte Piet lezen.
Ook als Sinterklaas en Zwarte Piet op televisie zijn kijkt hij ademloos toe. Hij vindt het allemaal reuze interessant, maar tot mijn grote verbazing is hij niet bang, wat eigenlijk bij zijn leeftijd hoort, zegt men.

De Intocht

En dan is het eindelijk zover, de intocht!
Met z’n allen gaan we ernaartoe. De oudste twee gaan dit keer toch nog maar eens mee.

Het is een drukte van jewelste. Waar vroeger de mensen op de kade nog met z’n allen sfeervol sinterklaasliedjes zongen, staat nu een tent met gigantische muziekboxen waar geen sinterklaasliedjes maar K3 uit klinkt. “Welkom”, dat dan nog wel...

Ik aarzel. Ik hou niet van zoveel lawaai en ik twijfel of ik de oortjes van mijn nog-geen-tweejarige daar wel aan bloot wil stellen. Maar ja, het is de sinterklaasintocht, dus we gaan een stukje dichter naar de plek waar over niet al te lange tijd de stoomboot zal arriveren.
Er lopen al diverse Pietjes in allerlei kleuren en maten rond en hij krijgt van twee ervan een handje pepernoten toegestopt. Hij neemt ze niet aan, dat moet ik voor hem doen, maar hij lacht blij.
“Een échte Zwarte Piet!” zie je hem bijna denken.

Dan komt de boot aan met Sinterklaas voorop. Bovenop de schouders van papa kan hij alles goed zien, ook als de stoet van Sinterklaas en de Zwarte Pietjes even later naar de muziektent gaat, waar Sinterklaas geïnterviewd gaat worden.
Mijn kleintje lacht stralend. Hij krijgt amper iets mee van alle poeha eromheen, maar dáár is Sinterklaas!

Moderne fratsen

Al die franje en opsmuk eromheen hoeft helemaal niet van mij en volgens mij ook niet van al die kinderen die komen kijken. Het gaat er toch om dat je Sinterklaas en de Pieten in het echt ziet?
De sfeer boet er wel een beetje bij in op deze manier, de spanning en het plezier gelukkig niet.

Als we thuis zijn, zijn we net op tijd om het laatste stukje van de intocht op tv te zien, waar een kinderkoortje een sinterklaasliedje zingt. Mijn zoontje 'danst' vrolijk mee op de muziek. Als hij even later zijn middagdutje gaat doen, zegt hij tevreden: “Sinterklaas gekeken.”

Dat blije gezichtje, dáár gaat het toch om!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl