X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De zaterdag is voor de tuin

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 17-05-2010
Auteur: AnnaStaal
Zodra het weer het weer toelaat, duiken we op de vrije zaterdag grootschalig met een karrenvracht aan plantjes, grond en vijverspullen, de tuin in. Kortom, de zaterdag is voor de tuin.


En als het goed is, is het zondag dan dusdanig weer, dat we meteen kunnen genieten van hetgeen we er zaterdag in gezet hebben. Leuke gekleurde borders, nieuwe vijverplantjes om de zojuist gereinigde vijver weer mooi te maken, en de kapot gevroren planten vervangen zijn door mooie nieuwe exemplaren.

Rij zaterdag maar eens door menig woonwijk heen, en meer dan de helft van de mensen is bezig met het verfraaien van het huis, wat het opleuken van tuin immers is. Dat wil ook zeggen dat al die mensen eerst bij een of ander tuincentrum zijn geweest om in te kopen en wil dan ook direct zeggen dat de tuincentra, zeker als het droog is en bij voorkeur een klein zonnetje aanwezig, uitpuilen. Men kan zo ongeveer vragen wat ze willen, want alle mooie plantjes, beeldjes, vijvervisjes of wat dan ook, gaat allemaal mee de kar in. Om vervolgens in een ellenlange rij bij de kassa te moeten worden en tenslotte ergens in de loop van de dag in de tuin te gaan zetten en aansluitend te genieten van een wijntje of biertje. Er wordt niet gekookt, dus de kans is groot dat patat of chinees de tafel vult rond etenstijd.

Jammer als de zondag dan niet dat weer brengt waar we op gehoopt hadden, maar als we door onze Hollandse doorzonwoning naar de tuin kijken, kunnen we ook met wat druilerig weer genieten van hetgeen we de dag ervoor met veel zwoegen hebben gepland. Voor de een kneuterigheid ten top en voor de ander is het heerlijk wroeten in de aarde juist een afwisseling voor het duffe kantoor van de doordeweekse dagen. Hoe het ook zij, de Hollandse tuintjes zien en na een lange zaterdag in het voorjaar over het algemeen een stuk beter uit.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl