X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waar gaan die wolken heen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 04-02-2010
Auteur: Lizz
Wolken jagen kou uit de lucht en zijn de brengers van ander weer. Op dit moment, na een tijdje van sneeuw en nattigheid, hebben ze het gewonnen van de ijzige kou en komen ze massaal Nederland binnendrijven. Ze brengen een snerpend windje, dichtgevroren autoruiten en een bibberend gevoel mee. De laatste stuiptrekkingen van weken vol ijzigheid en witte onschuld. Maar ook na een periode van warmte en droogte zijn de wolken de brengers van ander weer.

Spektakel

Waar gaan de wolken heen en wanneer draaien ze weer om? Soms is het noord, dan west en ook weleens oost en regelmatig zuid. En meer dan soms zit het ergens tussenin met een draaitje naar links of rechts. 
Als ze 's zomers uit  zuid overwaaien, brengen ze regelmatig flitsende donderbuien met zich mee. Dit gaat vaak gepaard met storm, regen, hagel en ander natuurgeweld. Hou je dan maar gedeist!

Die wolken zijn een jaarrond druk. Soms ontbreken ze een tijdje en is de zon heer en meester, maar als ze dan weer komen, benadrukken ze hun kracht en aanzien. We missen ze vaak pas, als ze er weer zijn.

Maar waar gaan die wolken heen? Wanneer houden ze op met bestaan en waar is hun eindpunt. Immer draaiend om de wereld zijn er fronten en frontjes, lage en hogedrukgebieden, regenseizoenen en droogteperioden.
Die wereldnatuur is zo indrukwekkend en toch kunnen we van deze grootste wonderen iedere dag weer genieten. Soms buiten, soms binnen, de natuur blijft toegankelijk en ondoorgrondelijk. Spektakel aan de hemel, iedere dag anders.

Reacties op dit artikel
Kelsey gys, 2012-06-05
( 0 )

Dankje nu weet ik een antwoord voor school
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl