X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Regen hoor je, sneeuw niet

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 02-02-2010
Auteur: Lizz
Het sneeuwt. En dat is heel iets anders dan dat het regent. Bij regen zit je lekker binnen en hoor je het continue tikkende geluid van vallende regendruppels. Als daar wat wind bij komt, wordt het binnen automatisch nog warmer en en lijkt de buitenwereld grillig en guur. Sneeuw sluipt langzaam de dag in. En niets is leuker dan opstaan in een witte wereld; de dag ziet er direct al een stuk fleuriger uit. 

Mooi plaatjes

Sneeuw valt soms met veel geweld geruisloos naar beneden. Het geeft de contouren van de tuin een ander aanzien, laat vogels zielig in een hoekje zitten en zorgt ervoor dat honden uitlaten een uitgelaten bezigheid wordt. Sneeuw bedekt lelijke hoekjes en toont hoe vaak er over een pad naar huis wordt gelopen. Natte sneeuw daarentegen werkt deprimerend, geeft alleen maar een vieze blubber en weinig plezier.
Bij regen tonen donkere wolken aan dat er weer een plens valt. Bij sneeuw blijft het gezellig licht in huis. Beiden zijn van water gemaakt, alleen in in compleet andere vorm.

Vadertje Vorst

En als Vadertje Vorst zich ook nog eens met de sneeuw en regen komt bemoeien, is de echte hollandse winter compleet. Vloeibaar water wordt ijs, honden stoten hun neus als ze willen drinken en als het ijs op vaarten en sloten aangroeit, kom je in gebieden die anders ontoegankelijk zijn. Ook ijs verandert je wereld, zonder dat je dat in de gaten hebt.
En na een tijdje veranderen bij hoge temperaturen de structuren en wordt het weer als voorheen. Alleen hoop ik dan dat de sneeuwklokjes ontwaken en andere voorjaarsbloeiers zich ook al snel van hun beste kant laten zien. De sneeuw en ijs-pret voorbij, op naar de lente, zomer, herfst en weer nieuwe winter.

Reacties op dit artikel
Tilo, 2010-02-03
( 0 )

Ik vind het heerlijk de sneeuw. Als je wakker wordt en de gordijnen open schuift en alles is wit, geniet ik.
Als het overdag sneeuwt ga ik heelijk wandelen met de hond. Mijn hond kan er maar geen genoeg van krijgen!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl