X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Muziek: zinvol of zinloos?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van sjeuf sjeuf Auteur op infoyo sinds
18 Januari 2011


Bekijk het profiel van sjeuf
Datum: 24-01-2011
Auteur: Sjeuf
Is muziek maken als vrijetijdsbesteding zinvol of zinloos?Overal om je heen hoor je muziek, als je radio of tv aanzet, in reclames, als sfeerbepaler bij soaps en filmsMaar dat is allemaal muziek gemaakt door professionals, die het als broodwinning doen.Ik wil het hier juist hebben over de hobbyisten, die er een hoop van hun vrije tijd in steken.

Als je de radio aan zet dan hoor je meestal muziek uit de speakers komen. Wat voor muziek, dat hangt van de zender af, van klassiek tot hiphop, van jazz tot hoempapa.
Mensen worden over het algemeen vrolijk als ze muziek horen, bij sommige bedrijven kan het misschien leiden tot betere resultaten als muziek gespeeld wordt tijdens het werk, op andere werkplekken wordt het als storend ervaren.
  Deze muziek is tot stand gekomen door muzici, al dan niet afgestudeerd  aan een concervatorium of rock academie.
Deze muzikanten zijn ooit, op jonge leeftijd, begonnen op de blokfluit, of bij een of andere vereniging op de trompet of klarinet. Ze hebben van hun hobby hun werk gemaakt, iets wat meestal niet zonder tegenslagen gaat, gezien de enorme hoeveelheden toetsenisten,drummers, gitaristen, zangers, enz. Ze moeten vaak schnabbelen tot in de late uurtjes, extra baantjes naast hun muziek nemen om regelmatige inkomsten te genereren, en als ze dan eenmaal doorgebroken zijn, wordt er door de hele wereld verwacht dat ze constant op hoog niveau presteren. Veel mensen weten niet dat ze buiten de publiciteit een heel normaal leven proberen te leiden, zonder steeds op hun vingers gekeken te worden.
Deze publiciteit zorgt ervoor dat hobbyisten zich gaan identificeren met hun idolen. er wordt door allerlei instanties, door mensen om hun heen en door henzelf, verwacht dat ze als hobbyist net zo goed worden als de idolen die ze aanbidden.
Maar deze publiciteit zorgt er ook voor dat de fans alleen maar een heel vertekend stukje van het leven van die idolen te zien krijgen, en sommige muzikale fans gaan zelfs zover dat ze zich gaan gedragen als het idool, zoals afgeschilderd in de bladen, op radio en tv. 
Uit het bovenstaande zou ik concluderen dat muziek als vrijetijdsbesteding vrij zinloos is, omdat hobby muzikanten hun idolen proberen te copiŽren, en copiŽergedrag is mijns inziens nooit goed.

Maar Naast het copiŽren van idolen, kan muziek maken/spelen ook heel rustgevend werken, je kunt even de sores van alledag opzij zetten, lekker alle zorgen van je af spelen, samen met anderen iets doen wat jullie een gelukszalig gevoel geeft. Het gegeven, zoals hierboven beschreven, plus dat je vertier voor anderen brengt, door jouw/jullie muziek, hun zorgen even laten vergeten, is iets wat in mijn ogen muziek als vrijetijdsbesteding juist heel zinvol maakt.

Dit is mijn eerste stukje dat ik hier geschreven heb, ik zou het leuk vinden als ik zowel inhoudelijk als op mijn schrijfstijl, reacties krijg, zodat ik volgende stukjes beter kan schrijven.


Sjeuf


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl