X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het einde van de studiefinanciering

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ackbar Ackbar Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van Ackbar
Datum: 15-07-2010
Auteur: Ackbar
Het toekomstige nieuwe kabinet paars-plus is volop aan het onderhandelen en verkennen van bezuinigingsmaatregelen die worden genomen. En dat er bezuinigt moet worden de komende jaren staat vast. Maar met het bespreekbaar maken van het afschaffen van de studiefinanciering slaat de bezuinigingsdrift toch echt door.

Studiefinanciering

De studiefinanciering zoals deze nu bestaat dateert alweer uit 1996. Voor de huidige regeling kregen alle studenten (ongeacht opleidingsniveau) wanneer zij 21 studiepunten haalden een zogenaamde gift van de overheid. De huidige regeling heeft een dergelijk systeem waarbij er een studie dient te worden afgerond binnen 10 jaar. Is dit niet het geval dan zal de studiefinanciering omgezet worden in een lening. Zo zijn er al veel studenten geweest die op deze manier hun studieschuld met duizenden euro's zagen toenemen. Nu wil echter het toekomstige kabinet de studiefinanciering in zijn geheel afschaffen om zodoende voldoende te bezuinigen, maar is dit wel verstandig?

Financieringsstelsel onderwijs als in de VS?

Wanneer de studiefinanciering wordt afgeschaft zal de financiering van ons onderwijssysteem steeds meer op het systeem van de Verenigde Staten gaan lijken. Het is algemeen bekend dat in Amerika alleen oftewel jongeren met rijke ouders of jongeren waar een speciale beurs aan wordt toegewezen de kans krijgen om te gaan studeren. Jongeren die niet aan deze voorwaarden voldoen, ookal hebben ze de capaciteiten een excellerende student te zijn, zullen de kans niet krijgen om te gaan studeren. Studieresultaten worden minder van belang en de portemonnee des te meer.

Studiefinanciering leidt tot minder hoogopgeleidden

Resultaat hiervan zal zijn dat Nederland minder hoogopgeleidde mensen zal herbergen, terwijl er al een flink tekort is aan hoogopgeleidde arbeiders. Dit tekort zal zich doen spreken in hogere salarissen voor hoogopgeleidden mensen wat de concurrentiepositie van Nederland als geheel ten opzichte van andere landen zal verzwakken. En juist in een klimaar waarin de economie zich langzaam aan hersteld zou dit een doodsklap betekenen voor de Nederlandse Kenniseconomie. Verzoek dus aan de heren Rutte, Pechtold, Cohen en mevrouw Halsema; bezuiniging wat je wilt, maar niet op de studiefinanciering. Geef de Kenniseconomie van Nederland een kans!

Reacties op dit artikel
Dokkum, 2010-07-15
( 0 )

Belachelijk dat ze dit van plan zijn.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl