X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Fallout 3, revolutie in gameland!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van PanzerAnthrax PanzerAnthrax Auteur op infoyo sinds
25 Januari 2009


Bekijk het profiel van PanzerAnthrax
Datum: 28-01-2009
Fallout 3 is ongetwijfeld een van de meest besproken en geanticipeerde games in 2008. De release op PS3 en Xbox 360 bracht voor vele fans een opluchting. Het zien van de vertrouwde omgeving gaf vele veteranen in de serie een gevoel van thuisheid. Maar ook voor nieuwe spelers is Fallout 3 een game die alle verwachtinging te boven gaat. Van het vernieuwende VATS-doelwit-markeer systeem tot de mogelijkheid om eigen wapens te maken, Fallout 3 zal de gemiddelde RPG en FPS speler niet in de kou laten staan.

Gameplay

Gameplay Om de game te kunnen begrijpen is een beetje achtergrond nodig. Het verhaal speelt zich af in het post-apocalyptisch Washington DC, in het jaar 2277. De hele stad is in een woestenij veranderd en is overlopen van gemuteerde monsters, 23e eeuwse struikrovers (Raiders) en clusters van de mensheid die zich in hun bolwerken verschuilen tegen de gruwels van de buitenwereld, dat ook wel 'The Wasteland' wordt genoemd. Je mag jezelf gelukkig prijzen dat je niet in die wereld moet leven, want je bent uitverkoren om geboren te worden in 'The Vault'. Dit is een kluis onder grond, dat meer weg heeft van een levensecht wooncomplex dan van een kluis. Hier wordt je bij je geboorte opgevoed door je vader. Je moeder is overleden nadat ze je het leven had geschonken. Door de jaren heen groei je op, tot op een dag je vader beslist zonder jouw mededingen 'The Vault' te verlaten. Jouw levensmissie wordt hem achtervolgen. Vol vragen en problemen, ontsnap je aan The Vault, en kom je in The Wasteland terecht, waar je lot wordt bepaald door hoe je je gedraagt en wie je bent.

Dit laatste is het stokpaardje van Fallout 3. De game bied je de mogelijkheid om je eigen keuzes te maken, zowel in het oplossen van puzzles, het voltooien van missies tot iets triviaals als het spreken met NPC's (Non-Playable-Character). Door bepaalde acties uit te voeren krijg je of verlies je karma, wat je personage bepaald, en hoe andere NPC's zich zullen gedragen tegenover jou. Dit geeft de speler enorme vrijheid in zijn doen en laten. Wil je ruig doen en met de slechterikken hangen? Zorg er dan maar voor dat je een lage karma hebt, anders zullen ze je zeker uitlachen. Wil je daarentegen de held spelen, en verschillende mensen helpen en de slechterikken doden? Dan moet je ervoor zorgen dat je een hoog karma hebt, anders zullen de goede NPC's zich afkerend van jou gedragen, of zelfs weigeren met jou om te gaan!

Vats

Vats Vault-tec Assisted Targeting System of kortweg VATS is een systeem die speler toegang geeft tot een pauze van het spel waar hij, zoals het in een echte RPG hoort, verschillende ledematen kan kiezen om op te schieten. Hierbij is het mogelijk te zien hoeveel percentage kans je hebt om je tegenstander te raken op een bepaald doelwit. Het doel van VATS is niet domweg de speler te helpen in het raken van het hoofd, wat de meeste schade oplevert, maar het strategisch aspect van het spel naar boven brengen. Door bijvoorbeeld het wapen van de tegenstander te raken kan je een vijand met een krachtig wapen gevechtsonklaar maken. Als je een sterke tegenstander hebt die vooral berust op zijn spierkracht, kan je vooral mikken op zijn armen, wat zijn precisie noemenswaardig doet dalen. Heb je een monster op je afkomen met grote snelheid, dan kan je op de benen mikken, wat hem zal doen vallen, waardoor je een kans hebt om te vluchten of terug te slaan met een beter wapen! Een woordje van waarschuwing: elke keer dat je VATS gebruikt verlies je Action Points, en deze heb je nodig om in VATS te raken. Een leuke feature van VATS is een slow-motion replay dat veel weg heeft van een film, dat echt in de smaak valt bij vele spelers. Hoe leuk is het niet om je tegenstander zijn armen of benen of desnoods zijn hoofd zien van zijn romp gerukt worden na een rake knaller van jouw shotgun? Het is om je vingers van af te lekken!

Naast VATS is er ook de mogelijkheid om gewoon als in een FPS je vijanden neer te schieten op zicht. Dit geeft een enorme vrijheid voor de speler, en is vooral handig moest je opeens zonder Action Points zit.

Perks en Upgrades

Perks en Upgrades Zoals het elke goede RPG beaamt, is er in Fallout 3 ook de mogelijkheid om je personage up te graden met verschillende 'perks'. Dit zijn permanente verbeteringen van je personage die erg variŽren. Dit gaat van 'Child At Heart' waarbij je meer conversatiemogelijkheden krijgt bij kinderen, wat vaak leidt tot het gemakkelijker oplossen van missies, tot het zeer ludieke 'Bloody Mess', waarbij elke keer je een tegenstander dood, hij/zij is duizenden stukjes spat. Natuurlijk heeft producer Bethesda hier veel kritiek op gekregen, wat heeft geleid tot de verhooging van de ESRB-rating tot 18 jaar, wat voor zich spreekt voor de rest van het spel.

Graphics

Graphics Een volledig verwoeste Washington DC, supermutants, dag en nacht modus, ... als we de graphic designers van Fallout 3 moeten geloven was het creŽren van Fallout 3 een hels karwei; maar het loont wel de moeite. Alles vloeit moeizaam over in elkaar, en van laadtijden kan men amper spreken. Het spel maakt gebruik van de Gamebryo engine die ook gebruikt werd in Oblivion. Hun expertise in het maken van games met een enorme omvang was dan ook cruciaal bij het maken van het spel. Een nieuwe physics engine maakt het mogelijk om de spelers hun omgeving aan te passen zoals ze willen. Ze kunnen vatten op pakken en die verplaatsen om missies gemakkelijker te maken, om een barricade te maken, enz. ... Dit alles geeft de speler het gevoel dat hij middenin de wereld van het spel zit. Er is ook bijna geen sprake van het 'pop-up' effect. Dit wil zeggen, het effect dat opeens een stuk terrein tevoorschijn word getoverd, waar veel andere freeplay games de mist in gaan.

Audio

Audio Bij een spel zoals Fallout 3 waar een degelijke verhaallijn in zit en de graphics voor de sfeer zorgen, horen geweldige sound-effects; en ook hier is Bethesda Softworks in geslaagd met Fallout 3. Elk schot, elke stap, elke kreun, elke schreeuw van een monster klinkt alsof hij bij je staat. Dit kan natuurlijk niet anders als het 'levensecht' gevoel in de hand werken. Niet alleen de sound effects zijn geweldig, men kan spreken over meesterlijke soundtracks als het gaat over Fallout 3. Ook de 'voice-acting' is goed gedaan. Vele acteurs zijn onder de arm genomen en zorgen voor de ultieme beleving van het spel.

Online Gameplay (?)

Als het gaat over een spel zoals Fallout 3, dan zou je denken dat een online-functie een echte must zou zijn. Dit is dus niet het geval. Waarom deze bewuste keuze genomen werd gaat vele gamers te boven. De toevoeging van een online gedeelte van het spel zou de spelers voor vele uurtjes extra zoet houden. Met de huidige PC versie van Fallout 3 is een online gedeelte veel gemakkelijker te realiseren, en als Bethesda Softworks besliste om een multiplayer-form erbij te voegen, dan zou dit de platform bij voorstek zijn.

Reacties op dit artikel
Tineke, 2009-03-25
( 0 )

Fallout is een fantastische game, maar de PS3 versie is vreselijk! je kunt door muren heen kijken, je been in een gebouw steken, etc. ziet er niet uit. bovendien werken de filpjes in slow motion niet zoals het hoort en zit je af en toe naar iets te kijken in VATS waarvan je niet weet wat het is (een muur of zo) de 360 versie speelt stukken beter en soepeler.

er zitten wel super veel uren in! (net als in Knight Of the Old Republic)
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl