X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De katten op vakantie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 19-12-2010
Auteur: AnnaStaal
Ik zorg graag voor mijn katten, het zijn heerlijke dieren. Dat neemt niet weg dat ik ook wel eens op vakantie ga en dan gaan mijn katten niet naar een opvanghuis, maar naar een goede vriendin. Die vriendin heeft geen behoefte aan het hele jaar dieren, maar af en toe vangt ze de hond van haar zus en mijn katten op. Dat is de vakantie van mijn katten.

De reis
Katten zijn uiterst gevoelige dieren en in no time gaat het signaal rond dat ze ‘ergens naar toe moeten’. De trigger zijn de reismanden die ik tevoorschijn haal. Behalve één kat komen mijn katten niet verder dan de tuin en zijn erg op hun domein gesteld. Alleen Keesje gaat graag, aan het lijntje mee wandelen, en vind die reismand wel spannend.

De andere katten zijn plots verdwenen uit de eens zo comfortabele mandjes aan de krabpaal en de verwarming. Ik moet ze echt gaan zoeken onder het logeerbed, achter de wasmand en onder de struiken in de tuin.

Kees loopt er vrolijk omheen en bekijkt de andere katten die inmiddels angstig achter de tralies van de reismandjes zitten. Ik probeer de katten gerust te stellen, maar ik vrees dat ze alleen de vervelende bezoekjes naar de dierenarts herinneren en de reismanden worden niet geassocieerd met iets leuks.

Het riempje ligt al klaar voor Kees en ze speelt er een beetje mee. Het riempje vindt ze prima en als ik de reismanden in de hal zet, gaat ze ook klaar staan. Ze kijkt me aan met een blik van “je laat mij toch niet alleen thuis” en als ik het riempje pak, is ze blij.

Het vakantie adres
De manden gaan de auto in en zo’n twintig minuten later zijn we op de plaats van bestemming. Een groot huis met een veilige omheining om de tuin en wat speeltjes staan al klaar. De grote bijkeuken herbergt behalve een wasmachine en droger nu ook een krabpaal, zachte kussentjes en lekker eten en drinken. Zelfs de radio speelt heel zacht wat lieve liedjes.

De reismanden gaan open en Kees mag van het riempje af. Ze springt meteen in een krabpaal en zit al verlekkerd naar de boom in de tuin te kijken. De vogeltjes zijn spannend en ze maakt direct zacht kirrende geluiden. De andere katten blijven in de reismaanden, dit termijn de deurtjes open staan. We laten ze even voor wat ze zijn en gaan in de huiskamer koffie drinken. De deuren naar de keuken en huiskamer zijn open en het duurt even voordat Roxy schoorvoetend de huiskamer binnensluipt. Ze snuffelt even rond en treft geen dierlijke luchten aan. Daarmee lijkt het voor haar een stuk veiliger en vindt ze een plekje op de lerenbank bij de ramen aan de voorkant van het huis. Zo kan ze lekker naar buiten kijken en toch overzien of er een andere kat aan komt.

Kees heeft de huiskamer ook gevonden en rent meteen door het huis. Over haar hoef ik me helemaal geen zorgen te maken. Een allemansvriendje die ook de tuin prachtig zal vinden.

Maar de andere katten observeer ik even en als ik denk dat ze rustig zijn, neem ik afscheid. Alsof Kees weet dat ik weg ga, loopt ze achter me aan en wil mee. Ze kijkt me teleurgesteld aan als ze achter moet blijven.

Als ik onderweg ben, bel ik nog even en word gelukkig gerustgesteld. De katten hebben de tuin al gevonden en de boom is inderdaad niet veilig voor Kees. Het kruintje van de boom is voor Kees in zicht.

Met een gerust hart ga ik nu ook richting mijn vakantieadres en spreek af dat ik af en toe bel.

Naar huis
Hoewel ik weet dat mijn katten het goed hebben gehad heb ik ze toch gemist en ben blij als ik die kleine monsters zie. Het lijkt erop alsof ze niet net zo blij zijn als ik, want in de tuin liggen ze lekker te soezen en kijken me amper aan als ik ze begroet. Alleen Kees komt naar me toe en loopt tegen mijn spijkerbroek zo omhoog om in mijn nek te gaan liggen. Dat doet ze vaker thuis, maar ik moet er nog steeds om lachen. Ze voelt wel zwaarder aan en ik kan alleen maar bedenken dat mijn vriendin de katten vol gepropt heeft.

Als ze gaat vertellen blijkt dat ze bijna iedere dag vers voor ze gekookt heeft, enkele katten een vogeltje in de tuin gevangen hebben en af en toe hebben ze iets extra’s toegestopt gekregen. De zonnige foto’s die ze gemaakt heeft zijn het levende bewijs en als ik ze met enige tegenzin in de reismandjes doe, kan ik alleen maar bedenken dat ze eigenlijk een reguliere vakantie gehad hebben. Ze kunnen er, net zoals ik, weer even tegen.

Reacties op dit artikel
Hajo, 2011-09-26
( -1 )

Kutkatten!!!!!!!!!!!!! Stinkende kakbeesten.,.,.1!1!!!!!!!1!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl