X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zorg voor de natuur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 14-06-2010
Auteur: AnnaStaal
Het lijkt zo vanzelfsprekend en toch is dit niet zo, want als ik door het bos wandel kom ik overal rotzooi tegen. Zelfs als er afvalbakken staan, krijgt menigeen het toch voor elkaar om het ergens in de buurt van die bak te gooien.


Of het besef er niet is dat de natuur geen vanzelfsprekendheid meer is, of het feit dat het stoer is dat er iets gewoon op de grond gegooid wordt – je moet je afvragen welke randdebiel dit stoer vindt, maar goed – of je bent gewoon een viezerik, want dit doe je thuis ook. Hoe het ook zei, de natuur ligt vol met rotzooi in de vorm van plastic zakjes, blikjes of lege verpakkingen van chips en koekjes.

Lopend in de duinen sprak ik iemand aan op dit gedrag en hij werd eerst rood en vroeg me toen waar ik me mee bemoeide. Het feit dat de natuur ook een stukje van mij is en ik geen rotzooi in “mijn” omgeving wil, maakte dat hij en zijn vriendin – die zich duidelijk opgelaten voelde – wegliep. Uiteraard zonder het op te ruimen. Demonstratief heb ik het in de afvalbak zo’n 10 meter verderop gegooid. Ik zag zijn vriendin wel druk in gesprek met de weinig stoere kerel. Misschien heb ik iets meegegeven waarover nagedacht wordt.

Ik heb niet de illusie dat ik mensen kan veranderen, maar ik kan ze wel aan het denken zetten en dat heb ik me enig moment voorgenomen. Degene die niet verder nadenkt of kan denken stopt, maar ieder ander kan ik proberen te beïnvloeden. En dat is wat ik sindsdien als ze aan “mijn” mooie natuur komen.

Reacties op dit artikel
Ben, 2011-08-20
( 0 )

Goed gedaan!

Mensen hebben gewoon niet graag het gevoel dat iemand ze zou beïnvloeden of veranderen. Als ze veranderen moet het meestal "uit henzelf" komen... En je mag -schijnt het- mensen niet veranderen als ze iets verkeerd doen, maar kinderen worden wel voortdurend gedwongen om te veranderen, zelfs als ze niets verkeerd doen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl