X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het karakter van oude katten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 04-06-2010
Auteur: AnnaStaal
Ik houd van oude katten en dat klinkt misschien vreemd, maar een kitten – ieder jong dier – is vertederend. Dar staat tegenover dat een oudere kat een duidelijk karakter heeft en als je een dier respecteert, dan komt dit perfect tot zijn recht.


Ik heb meerdere katten, rustige perzen, hoewel ik daar in hun jonge jaren weinig van merkte. Ze hingen weliswaar niet in de gordijnen, maar ‘kattenkwaad’ is niet voor niets als woord ontstaan. Daar wisten mijn perzen alles van. Tot het uit de bomen halen van de kittens die een poes gevolgd waren. Een poes die eigenlijk haar stille momentje opzocht, werd dan gewoon gevolgd door een kitten die ook heel stoer in de boom wilde gaan zitten. Dat hij er vervolgens ook nog uit moest, was even niet in hem opgekomen. Met een laddertje of het betere klimwerk kon ik er dan achteraan. Maar ook achter een schot op zolder kruipen om er vervolgens niet meer tussenuit te kunnen.

Door de jaren heen was de rangorde duidelijk. De moederpoezen waar de baas en daarna kwam de rest. Strikt genomen had ieder daar vrede mee, maar het karakter van een oude kat kon plots roet in het katteneten gooien. Zo ook Carlijn, een van de oudere poezen die meerdere nestjes heeft gehad en waar nog een jong van rondloopt. Deze dame op leeftijd is inmiddels de oudste in huis en hoewel ze niet goed meer kan eten en haar hele kop in de etensbad duwt om toch haar maaltje naar binnen te werken, ze grijnzend naar de kater kijkt en handelt, is het wel een dame om je pet voor af te nemen. Ze heeft geen last van haar afnemende schoonheid, ze jaagt als ze wil op de kater ze is de eerste die bij de etensbak staat. Haar plekje voor een van de hoge ramen is echt haar plekje. Met haar inmiddels dunne lijfje duwt ze de andere kat gewon weg of deze maken gewoon plaats. Ze komt bij je liggen als zij dat wil en zet haar vooral niet op je schoot, dan is ze zo weg.

Als ik het zo gade sla kan ik alleen maar concluderen dat een kat met haar bijbehorende karakter vaak een glimlach om mijn mond geeft, al denk ik er al wel over na om weer een kitten te kopen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl