X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Fascinatie voor tornado’s

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 05-03-2010
Auteur: AnnaStaal
Waar komt die fascinatie voor het natuurgeweld toch vandaan? Mannen en vrouwen die tornado’s en vergelijkbaar natuurgeweld volgen en compleet uit hun dak gaan als ze in de buurt van een grote tornado kunnen komen. Voor mij geen aanstekelijk proces geworden, maar voor wie wel?

Het wordt gefilmd, geluiden worden opgenomen en de snelheid van de wind wordt gemeten. Als de tornado weer iets meeneemt van de grond, raken deze mannen en vrouwen bijna in extase, terwijl ik denk: “Shit, daar is iemand lang mee bezig geweest of wat was dat een prachtige boom”.
De adrenaline stijgt bij de mannen en vrouwen die die fascinatie hebben en het kost veel moeite het me uit te leggen. Sterker nog, ik voel geen stijgende stroom adrenaline in mijn bloed. Dat een natuurfenomeen als de tornado mooi is, is inderdaad zo. Maar dat geldt voor mij voor allerlei zaken die in de natuur gebeuren. Iets gevaarlijks wat hele steden kan wegvagen volgen en zo dicht mogelijk in de buurt komen is niet iets wat in me op komt of waar ik een kick van krijg.

Als je dit soort programma’s op televisie volgt, hebben de mensen allemaal dezelfde fascinatie en merk je dat men elkaar wel aansteekt in het enthousiasme, maar voegt het voor mij weinig toe om hier 30 tot 50 minuten naar te kijken. Als reportage in een specifiek programma kan ik me er dus van alles bij voorstellen, al is het maar het fenomeen op zich. Maar wie gaat 50 minuten daar een rondtollende tornado en een groepje dat hem volgt zitten kijken? Niet aan deze kijker besteed in ieder geval.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl