X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Van der Hoeven, loop naar de pomp

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van bernardo bernardo Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van bernardo
Datum: 26-10-2009
Auteur: Bernardo
Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) wil dat klanten meer inzicht krijgen in de prijzen van benzine. Automobilisten moeten de prijzen kunnen vergelijken. Hierdoor ontstaat volgens haar meer concurrentie met een prijsvoordeel voor de consument. Is dag geregel nu allemaal wel nodig?

Regels en nog eens regels

Van der Hoeven doet een beroep op de pomphouders om meer inzicht te verschaffen in de prijzen bij de pomp. En als de branche dat niet oppikt, dan zal zij maatregelen nemen. Wat die maatregelen zijn, vertelt het verhaal niet. Waarschijnlijk een nieuw wetje. Of er niet al genoeg regels zijn. En de regering zou er toch voor zorgen dat de bureaucratie met 25% zou afnemen?

Maar blijft het bij die pomphouders? Moeten supermarkten ook al hun prijzen openbaar maken op websites. Misschien een landelijke database voor levensmiddelenprijzen? Wie volgt? De fietsenreparateurs, slagers, voetbalverenigingen, stratenmakers, etc., etc.

Ondernemen behoort hiermee tot het verleden. Waar je ook koopt, je betaalt één prijs. Maar dan zijn we er nog niet. Ook de kwaliteit en service moet natuurlijk openbaar gemaakt worden. Het ultieme doel: de éénheidsworst voor allen. Op weg naar de communistische staat waarbij er weinig motivatie is om harder te werken dan nodig is. Waarom zou je? Alles heeft dezelfde prijs, service en hetzelfde loon. De marges zijn namelijk overal gelijk.

Consumenten vertroetelen

Ik schiet natuurlijk een tikkeltje door, maar je kunt je toch afvragen of de minister geen andere zaken aan haar hoofd heeft. Zaken die belangrijker zijn dan ondernemers op kosten te jagen met haar geregel. En die extra kosten worden vervolgens weer doorberekend in de prijzen. Ik denk dat 90% van de automobilisten wel weet waar je goedkoop en duurder kan tanken. Ga je bij de dealer tanken dan ben je meestal meer kwijt dan bij bijvoorbeeld Argos of Tango. Langs de autosnelwegen betaal je altijd de hoofdprijs. Consumenten kiezen er zelf voor om goedkoper of duurder te tanken. Al dat gepamper is nergens voor nodig. Het enige waar Van der Hoeven op moet letten is dat er geen kartelvorming plaatsvindt. Vooralsnog is dat gezien de verschillende prijzen die gehanteerd worden volgens mij nog niet aan de orde. Richt je als minister op belangrijkere zaken, zoals de economie weer op orde zien te krijgen. Laat de zorg voor de consumenten over aan consumentenorganisaties.

Of is deze actie van de minister om kiezers te paaien of haar imago op te poetsen? 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl