X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mijn mening over..." en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


trein-heimwee

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van roereitje roereitje Auteur op infoyo sinds
07 Juni 2009


Bekijk het profiel van roereitje
Datum: 15-06-2009
Auteur: Roereitje
Vandaag nog eens een uitstapje met de trein gemaakt, het was al tijden geleden dat ik dat nog gedaan had. wat is dat toch verandert in die tijd!

Ik vandaag dus met mijn man een daguitstapje gemaakt naar onze hoofdstad. Brussel, wij kwamen eraan. Om geen parkeerproblemen te hebben, besloten we maar om te trein te nemen. Ik denk dat het van in mijn schooljaren was, dat ik dat vervoermiddel nog had genomen.
Niet dat ik al zo lang op de arbeidsmarkt bezig ben, maar als ik die veranderingen zie, voel ik mij meteen stokoud. die nieuwe, hypermoderne dingen vallen toch niet meer te vergelijken met de oude treintoestellen.
Onze eerste trein leek nog in de verte iets op wat in mijn herinneringen zat, alhoewel ik het geluid en de harde zitbanken toch niet terug vond. Maar na onze overstap zaten wij in zo'n dubbeldektrein, vol automatische snufjes. kan je geloven dat ik soms zelfs niet besefte dat ik op een trein zat? gedaan met wiegen, schudden, ongemakkelijke bankjes, de tsjoek-tsjoek-geluiden, de slecht onderhouden wagons. Ik ben zelfs eens het sanitair gaan opzoeken, en ik waande mij eventjes in een luxe-hotel. gedaan met het tochtig windje aan je achterwerk.
Eerlijk gezegd mistte ik die oude sfeer wel erg, treinreizen was altijd wel wat bijzonders en als kind keek je er ferm naar uit. Misschien is het kind gewoon uit mij verdwenen waardoor ik die reis nu niet meer zo speciaal vond.  Eigenlijk vind ik het jammer dat mijn zoontje dit enkel nog zal kennen door onze verhalen. Gelukkig vond ik langs de spoorweg wel nog mooie kunstwerkjes graffiti terug! Het spijt me, maar ik vind dat er prachtige stukken bij zitten! Ik zou ze zelf ook niet graag op mijn gevel aantreffen, maar het fleurt toch wel het saaie uitzicht van slecht onderhouden gebouwen en bruggen op. Ik heb mij toch soms afgevraagd hoe die graffiti-spuiters daar onveilig hun kunsten maakten, want je ziet hun creaties op de meest onwerkelijke plaatsen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl